Reviews

Tried & tested - Lubex anti-age vitamin C concentrate

Wekelijks komen er zoveel nieuwe producten bij mij binnen dat het vrijwel onmogelijk is ze allemaal echt goed uit te proberen. Toch vallen sommige producten mij wel op, soms door het persbericht dat erbij zit, soms omdat ze direct goed "aanvoelen" of ruiken of omdat ze heel erg mooi zijn. Die producten krijgen de kans om echt getest te worden, soms voor kortere tijd en soms langer, soms vallen ze toch nog tegen en soms juist ook niet. Vandaag een nieuw merk op Beautyscene, het Zwitserse merk Lubex dat mij verrast met een serum bomvol vitamine C. Lees je even mee?

Wat is het?
Lubex is een redelijk nieuw merk op de Nederlandse markt, maar in Zwitserland (waar het merk vandaan komt) heeft het moederbedrijf Permamed al meer dan 30 jaar (medische) ervaring. Het merk laat zich erop vooraanstaan dat het alleen met bewezen werkzame ingrediënten werkt, zoals in dit vitamine C concentrate de hoge concentratie vitamine C. Deze vitamine is niet alleen gezond voor het lichaam, maar zeker ook voor de huid, uit diverse onderzoeken blijkt dat een hoge concentratie vitamine C in huidverzorgingsproducten een gunstige werking heeft op pigmentvlekken, (acné) littekens en rosacea. Het is een krachtige anti-oxidant die ook nog eens de UV schade aan de huid kan beperken, een ingrediënt dat veel goed doet voor de huid. 
Na de zomer kon mijn huid wel weer wat extra aandacht gebruiken, zeker mijn pigmentvlekken moeten weer goed aangepakt worden, ik ben dan ook weer gestart met hydroquinone en als ondersteuning wilde ik een serum gebruiken met vitamine C. Toevallig kreeg ik dit  concentraat of serum toegestuurd, ik was vooral onder de indruk van de 10 % Vitamine C glucoside die er in het concentraat zit, dit product kreeg een plaatsje in mijn badkamer om eens goed te gaan testen!


Hoe gebruik je het?
Dit concentraat is eigenlijk gewoon een serum, vol met vitamine C, vitamine E ,jojoba-olie, hyaluronzuur en plantenextracten van tuinkers en soja. Ik gebruik het momenteel twee keer per dag, direct na het reinigen van mijn huid in de ochtend en in de avond, daarna breng ik 's ochtends nog een ander serum aan (Le Lift van Chanel), in de avond gebruik ik hierna direct een nachtcreme (La Prairie). Het concentraat is dun, ruikt licht fruitig, is wit van kleur en smeert prettig uit over mijn huid, ik gebruik twee pompjes voor mijn gezicht en hals. Na een minuutje of twee is het concentraat compleet ingetrokken en voelt de huid iets zachter dan ervoor, maar niet opvallend anders, het voelt alsof je niets hebt aangebracht. De huid oogt echter wel mooier, gladder en gevoeder, glanzender ook maar dan wel op een natuurlijke manier. Je kunt het concentraat dus als serum gebruiken, maar ook als extra stap. 
Ik ga het concentraat als kuurtje gebruiken gedurende een maand of twee en ga dan eens kijken of mijn pigmentvlekjes wat minder zichtbaar worden. Ik ben vooral benieuwd naar de oppervlakkige vlekjes, die in de zomer zijn opgekomen, daar gebruik ik geen hydroquinone op, misschien worden die wel minder zichtbaar door de extra dosis vitamine C.

ingrediëntenlijst Lubex anti-age vitamin C concentrate

Wat vind ik ervan?
Ik gebruik het concentraat nu ruim twee weken, te vroeg om echt resultaat te zien, maar ik kan je wel vertellen dat mijn huid er heel goed op reageert. Ik heb het idee dat ik oppervlakkige donkere vlekjes toch echt minder zichtbaar zie worden, die diepere vlekken hebben meer nodig en dat krijgen ze ook doordat ik er om de dag hydroquinone op smeer (alleen op doktersrecept verkrijgbaar, lees er hier meer over). Dit serum combineert prima met mijn andere huidverzorgingsproducten, ook maakt het de huid niet glad, vet of plakkerig, een prima basis voor make-up en echt fijn in gebruik. Ik ga deze tube/pompflacon zeker opgebruiken, hopelijk kan ik er een maandje of twee mee doen? 
Sexy qua uitstraling is het merk Lubex niet, de verpakkingen verdienen de schoonheidsprijs niet echt, maar bij dit product is het vooral belangrijk dat de vitamine C stabiel blijft en dat lukt zeker in de lucht- en lichtdichte verpakking. Gelukkig maar, want uiteindelijk gaat het natuurlijk vooral om de werking en niet zozeer om hoe een product eruit ziet. Ik ben in elk geval tevreden tot nu toe en ga zeker nog even door met testen, wie weet hoe het resultaat is over een weekje of zes.

Lubex anti-age

heeft een behoorlijk assortiment huidverzorgingsproducten die zich allemaal richten op het verbeteren van de huid, de producten bevatten geen conserveermiddelen zoals parabenen, er zitten geen kleurstoffen en allergene parfumstoffen in, ze zijn geschikt voor de gevoelige huid en ze worden niet op dieren getest. Natuurlijk is het ook erg belangrijk om de huid goed te beschermen tegen UVA & UVB straling, dat weten we inmiddels allemaal. Ik heb in mijn kast nog wat andere Lubex producten staan om te testen, wie weet zie je die nog eens voorbij komen!

De producten van Lubex worden o.a. verkocht in hun eigen Nederlandse webshop, maar ook bij verschillende salons door Nederland. De Lubex Vitamin C concentrate kost EUR 74,95 voor een pompflacon/tube van 30 ml, dat is een behoorlijk hoge prijs. Mocht je dit nu iets teveel van het goede vinden, Kiehl's heeft ook een alternatief met 10,5 % vitamine C voor EUR 55,00 (50 ml). 

Gebruik jij ook vitamine C om jouw huid mooi te houden? Lijkt dit serum je misschien iets? Ken je het merk Lubex eigenlijk al?

Deel dit artikel
Back to top