Reviews

MAC Viva Glam Rihanna 2 lipstick & lipgloss - review, swatches & complete look

Rihanna's nieuwste lipstick voor MAC is de Viva Glam Rihanna II, een bronskleurige lipstick die inmiddels zowel extreme fans als haters heeft, you either love or hate her? Ik was eigenlijk ook wel een tikje sceptisch, zou deze kleur wel draagbaar zijn en dan het liefst ook in het openbaar, niet alleen op een podium of in een fotostudio? Dat moest ik proberen en met de hulp van een paar andere, bijpassende MAC producten vind ik het resultaat gewoon mooi. Kijk je even mee naar de foto's, swatches en mijn look?

MAC Viva Glam Rihanna II is een bijzondere lipstick en lipglass combinatie, in de eerste plaats omdat de totale opbrengst van de verkoop van deze lipsticks ten goede komt aan het MAC Aids fund. Dat alleen zou al genoeg reden moeten zijn om een lipstick of lipgloss te kopen! Maar mocht je nog meer redenen nodig hebben, wat dacht je dan van de rode, matte verpakking met Rihanna's handtekening er op....of je gaat natuurlijk puur voor de kleur, dat kan ook heel goed!

Ik heb even om advies gevraagd bij de MAC pro store in Amsterdam, want hoe kon ik MAC Viva Glam Rihanna II nu het beste laten uitkomen? Welke kleuren oogmake-up en blush zouden er het beste bij passen? Store manager Ad had een heel goed idee, hij stelde een setje met producten samen die perfect bij mij en Viva Glam Rihanna staan. In het oogschaduwpalette zitten de MAC All that glitters, Yoghurt, Typhograph en Corduroy oogschaduws (refill EUR 13,00 per stuk), als basis raadde hij mij aan om de Pro Longwear Paint pot in Stormy Pink & Blackground (EUR 19,00) te gebruiken.

Dit palette is zelf samengesteld, je koopt een leeg palette en vult het met iedere MAC oogschaduw die je maar wilt, heel handig natuurlijk, zo heb je een custommade palette! De oogschaduws zijn ook navulbaar, handig als één of twee van de kleuren sneller op gaan dan de anderen.

De Pro Long wear Paint Pots zijn ideaal als basis, maar zijn ook prima los te gebruiken, zonder oogschaduw er overheen, ik breng ze dan het liefst aan met een MAC 217 kwast voor een mooi, natuurlijk, geblend resultaat. Ze blijven echt de hele dag zitten, ideaal als je niet houdt van teveel gedoe en toch een kleur op je ogen wilt gebruiken. Stormy Pink is geweldig mooi, meer taupe dan roze en heel flatteus voor veel oogkleuren.

Dit is de look, natuurlijk en warm van kleur, ik vind All that Glitters heel mooi, zeker in combinatie met Corduroy! Onder mijn wenkbrauw draag ik de iets matte Yoghurt, een warme, lichtroze tint die mooi opfrist. Met Typograph maak ik de hele look wat donkderder, ook heb ik Fluidline in Blacktrack gebruik als eyeliner.

De blush die ik gebruik is Blushbaby van MAC (EUR 21,50), een mooie 'sheertone blush' die een frisse kleur geeft op mijn wangen, zonder te glanzen. Kies trouwens niet te snel voor een combinatie tussen bronzer/bruine blush en een bruine lipstick, dat kan weleens erg somber en grauw maken, juist de lichte roze tint maakt het geheel wat frisser.

De look zonder de lipstick, kun je straks goed het verschil zien in uitstraling, ik lijk wel een ander mens!

De combinatie die ik op mijn lippen ga dragen is het MAC lippencil Cork, met daar overheen de MAC Viva Glam Rihanna II lipstick en de lipgloss, ik laat het je stap voor stap zien....

Het lippencil Cork (EUR 15,00) is een warme bruine kleur, die het mooiste past bij ietwat donkere huidtinten, ik zie er een matte terra kleur in terug, een prima basis voor Rihanna II. Het lippotlood is wel iets droog, verzorg de lippen goed voordat je de lippencil gebruikt om de hele lippen in te kleuren. Dat verlengt de houdbaarheid van de lipstick namelijk!

MAC lippencil Cork

MAC Viva Glam Rihanna II is een lipstick met een frost finish, het effect is dus iets metallic en daar moeten we misschien toch weer een beetje aan wennen, dat is lang niet "in" geweest. Toch zie je een metallic finish steeds meer terug, het heeft toch wel weer iets moderns en hips. 


De kleur is op mijn huid echt bruin, met een koele, bijna zilveren ondertoon. De lipstick is fijn van textuur, glijdt goed over de lippen en geeft voldoende kleur af. Ik vind het wel een lipstick die je erg zorgvuldig moet aanbrengen omdat knoeien met deze kleur echt lelijk staat. Kleur dus binnen de lijntjes, eventueel met de hulp van een lippenseeltje!

MAC lippencil Cork met Viva Glam Rihanna II

Wat een verschil maakt een donkere lipstick voor een complete look, ik zie er een stuk sophisticated uit! Door de basis van Cork oogt Viva Glam Rihanna wat warmer en beter passend bij mijn huidstint, ik vind het echt wel mooi om te zien. Toch maar eens wat meer durven!!!

MAC Viva Glam Rihanna II lipglass is een transparante lipgloss met multi-reflecterende roze glitters die de lipstick op de één of andere manier direct een meer mysterieuze uitstraling geeft, heel bijzonder om te zien. Je kunt de lipglass zeker ook combineren met andere kleuren, ook meer gangbare tinten zoals rood en roze, ik ga zeker eens experimenteren, ik denk dat er mooie combinaties uitkomen.

MAC Viva Glam Rihanna II lipglass

MAC Viva Glam Rihanna II lipstick & lipglass, bijzonder om te zien hoe donker de combinatie wordt op mijn huid.

De kleur is maar lastig te vangen, hij is wat donkerder dan op de foto hierboven. De roze glitters combineren op een bepaalde manier heel goed met de warme tint van de lipstick, iets wat je misschien niet zou verwachten?

Pretty! Ik kan niet anders zeggen, de combinatie staat gewoon heel goed. Maar nu moet ik wel zeggen dat ik natuurlijk best een getinte huid hebt, met een warme ondertoon en ook mijn haar heeft een warme kleur momenteel, dan is zo'n kleur best goed te dragen. Of deze combinatie ook heel goed staat bij een koeler type, dat vind ik lastig om te bepalen, je zou het echt zelf moeten proberen. En je kunt natuurlijk altijd om advies vragen bij de MAC make-up artists, die kunnen je zeker helpen met het vinden van 

Creatief met Instagram! Viva Glam Rihanna II leent zich heel erg goed voor bijzondere looks, misschien geen lipstick voor iedere dag voor iedereen, maar zeker een bijzondere lipstick voor een heel goed doel. 

Je vindt de MAC Viva Glam Rihanna II lipstick en lipgloss de komende maanden bij alle MAC verkooppunten, de lipstick kost EUR 18,50 en de lipglass EUR 17,50. Zoals ik al vertelde gaat de opbrengst compleet naar het MAC Aids fund! Is dit echt niet jouw kleur en wil je toch een Viva Glam lipstick? No worries, MAC heeft een aantal mooie kleuren in hun vaste assortiment!

Heb jij MAC Viva Glam Rihanna II ook al getest of misschien zelfs wel gekocht? Hoe combineer jij deze bijzondere, maar misschien wat lastige lipstick? Ik ben heel benieuwd!

Deel dit artikel
Back to top