Nagel & Handen

Tom Ford Nail Lacquers - swatches & review

Nagellak, ik hou ervan! Tom Ford, ben ik gek op! Nagellak van Tom Ford? De ultieme combinatie natuurlijk, als Tom Ford fan draag ik graag de chique, stoere kleuren die Mr. Ford bedacht heeft. Ik heb inmiddels een stuk of 15 nagellakken van dit mooie merk, ondanks dat het niet zo makkelijk te vinden is in Nederland. Gelukkig is daar Parfuma, de Belgische (web)shop die gelukkig gewoon naar Nederland verzendt, zo kom ik toch aan mijn Tom Ford "fix". Kijk je mee naar swatches van 9 Tom Ford Nail Lacquers met namen als Bitter bitch en Shameless?

Tom Ford Beauty is een behoorlijk dure en luxe lijn cosmetica, die voldoet aan de eisen van de zeer perfectionistische Tom Ford, hij keurt regelmatig producten af omdat hij ze niet goed genoeg vindt. Ik heb weleens het verhaal gehoord dat hij een nieuwe parfum vlak voor de introductie toch besloot terug te trekken omdat hij niet tevreden was, terwijl alles al helemaal ingepland en voorbereid was, waarschijnlijk waren er al flesjes parfum gemaakt.....Nee, Mr. Ford is veeleisend, maar dat heeft wel als voordeel dat zijn producten vrijwel altijd van zeer goede kwaliteit zijn, iets wat zeker het geval is met de Nail Lacquers.
Mijn eerste Nail Lacquers dateert alweer van twee jaar terug, denk ik, ik geloof dat ik die toen kocht in Londen! Die heb ik nog steeds en ik gebruik deze ook nog, het is nagellak van goede kwaliteit die lang blijft zitten en een mooi resultaat geeft. Ik heb negen nagellakjes voor jullie geswatcht, kijk even mee:


Tom Ford Nail Lacquer Pink crush - zacht roze, die twee laagjes nodig heeft, een mooie satijnen glans

Tom Ford Nail Lacquer Bitter bitch - diep donkerrood met een bruine ondertoon, hoogglans

Tom Ford Nail Lacquer Plum noir - paars rood met een hoogglans, lastig vast te leggen op de foto

Tom Ford Nail Lacquer Viper - een transparante diepe donkerrood met een vleugje paars

Tom Ford Nail Lacquer Ginger fire - een oranje kleur met fijne gouden shimmers, het vleugje rood zorgt ervoor dat het geen Koningsdagnagellak wordt!

Tom Ford Nail Lacquer Scarlet chinois - glanzend felrood, een klassieke kleur

Tom Ford Nail Lacquer Bordeaux lust warmer rood, met een tikje koele ondertoon

Tom Ford Nail Lacquer Shameless - tussen deze kleur en Scarlet chinois zie je maar weinig verschil, deze is iets minder oranje

Tom Ford Nail Lacquer Cherry Noir - diep, diep donkerpaars en bijna zwart, een perfecte kleur voor deze winter!

Zoals je ziet vindt je in het Tom Ford assortiment vooral vampy rode, bruine en paarse tinten, al is de lieve Pink Crush misschien wel bedoelt voor de dagen waarop je juist kiest voor een meer zachte look. Persoonlijk ga ik ook graag voor vampy nagels, dat zit dus wel goed tussen Tom en ik! Nu moet ik je wel bekennen dat de nagellakjes niet heel goedkoop zijn, je betaalt EUR 32,00 voor een flesje van 12 ml. Qua kwaliteit zijn de lakjes waarschijnlijk het meest vergelijkbaar met de (vernieuwde) nagellakken van Dior, denk ik. Ze hebben een ietwat dikke textuur, drogen desondanks snel, hebben soms maar één laagje nodig en blijven met topcoat zeker een week mooi zitten op mijn nagels.

Vandaag draag ik Black Cherry, één van de lakjes uit de herfstcollectie van Tom Ford, die helaas niet te koop is bij Parfuma. De andere acht vind je er wel, neem er zeker eens een kijkje als je ook nieuwsgierig bent naar deze mooie luxe nagellakken. De lipsticks zijn ook heel fijn, maar die zal ik dan een andere keer laten zien! Als het goed is (ik heb het zelf nog niet gecheckt) kun je deze nagellakken ook kopen bij De Bijenkorf in Amsterdam. 

Deel dit artikel
Back to top