Blogs & Editorial

Editorial - draag je make-up? Dan heb je vast iets te verbergen.....

Serieus...ik ben een tikje gefrustreerd en vandaag ga ik jullie daar mee lastig vallen, sorry alvast! Vandaag wil ik namelijk eens opkomen voor vrouwen (en mannen) die make-up dragen, ik vind namelijk dat ze nog weleens in een kwaad daglicht worden gesteld. Net zoals mensen met tatoeages, hebben jullie de ophef deze week nog meegekregen? Volgens columniste Renée Braams van de Volkskrant laten zij nl. door hun tatoeages zien dat ze lak hebben aan de maatschappij.......


"zombie boy" Rick Genest heeft op de foto rechts zeker iets verborgen onder zijn make-up..... bron foto

Het ging dus behoorlijk los op Facebook, Twitter en andere plekken waar mensen elkaar treffen, hoe belachelijk was haar column wel niet, vroegen veel mensen zich af. Nu heb ik zelf geen tattoo's en heb ik er ook niets mee, maar haar column was wel erg bekrompen, het is wel 2014! Tatoeages worden om verschillende redenen gedragen, soms simpelweg omdat mensen het mooi vinden, soms als uiting van een overtuiging, wens of nagedachtenis en soms ook wel om ergens bij te horen (of juist niet)....iedereen heeft zo zijn eigen reden.

Wat heeft dit nu met make-up te maken? Eigenlijk best veel, iets wat mij weer duidelijk werd na (goed bedoelde!!!) comments op de verschillende no make-up foto's die donderdag op social media te zien waren. De comments waren vrijwel allemaal positief, men had respect voor de durf om zonder make-up op de foto te gaan en nog vaker las je dat de persoon in kwestie veel mooier was zonder make-up. 'joh...dat heb je helemaal niet nodig' of 'zonder make-up zie je er veel beter uit' goed bedoeld, echt, daar ben ik van overtuigd.

 

Toch komt zo'n comment altijd vreemd op mij over, alsof je alleen make-up draagt als je iets te verbergen hebt of als je het nodig hebt. Ik heb vaak het gevoel dat mensen zo denken en dat frustreert mij....net zoals het mensen met tattoo's frustreert als er zo kortzichtig wordt gedacht over hen. Misschien ben ik wel de enige die het zo opvat? Het geeft mij soms het gevoel alsof ze denken je minder sterk in je schoenen staat als je make-up draagt, je durft jezelf namelijk niet te zijn maar verbergt je achter make-up. 

Ik heb er echt niet wakker van gelegen, maar het moet echt eens van mijn hart, ik draag geen make-up omdat ik het nodig heb of omdat ik iets te verbergen heb, maar omdat ik het leuk, mooi, stoer, sexy en te gek vind, zowel om het aan te brengen als om het te dragen. Gewoon omdat het kan, dezelfde reden waarom jij misschien wel een tatoeage hebt, Crocs draagt of roze haar hebt. Ik sta hier vast niet alleen in, ik weet dat er nog veel meer vrouwen en mannen 'out there' zijn! Misschien moeten we gewoon eens een #fullfacemakeupday gaan opzetten als ludieke tegenhanger?

Fijne week allemaal! Kan ik nu eindelijk een keer mijn nieuwe herfstjas aan? 

XXX

Debbie

Deel dit artikel
Back to top