Reviews

Clarisonic Deep Pore decongesting solution set - speciaal voor een vette huid

Als je een vette huid hebt dan weet je hoe belangrijk het is om de huid goed te reinigen, want door het teveel aan talg op de huid kunnen er puistjes ontstaan. Reinigen is dus een must, maar het is vooral belangrijk dit te doen met producten die de huid niet teveel uitdrogen en op een milde manier schoonmaken. Speciaal voor de vette huid met vergrote poriën heeft Clarisonic de Deep Pore decongesting solution set, een set met daarin een speciale Clarisonic opzetborstel, een dagelijkse reiniger en een zuiverend klei masker. Kijk je even mee naar de informatie?

In de Deep Pore decongesting solution kit (EUR 65,00) vind je alles wat je nodig hebt om de vette huid met vergrote poriën 3 maanden lang te reinigen. In de set vind je een milde reiniger (tube 177 ml) die je iedere avond moet gebruiken (verwijder wel jouw make-up van te voren), een kleimasker (tube 60 ml) dat je twee keer per week kunt gebruiken en een speciale Clarisonic borstel voor een huid met vergrote poriën.

Je kunt de reiniger en het masker niet los aanschaffen, momenteel kun je alleen de set kopen bij ICI Paris, maar aangezien je de borstel toch weer moet vervangen na 3 maanden is dat op zich niet zo'n slechte koop. Je kunt de borstel trouwens wel los kopen voor EUR 25,00, handig als je zelf al een fijne reiniger hebt en toch eens wilt proberen of de borstel verschil voor je maakt.

De speciale Clarisonic borstel voor de vette huid heeft twee verschillende soorten borstelharen, waardoor deze het vuil en de talg beter los maakt van de huid en zo verstopte poriën voorkomt. Een vette huid produceert meer talg dan een normale huid en de talg laat zich soms ook lastig verwijderen van de huid, er blijft regelmatig wat achter in de poriën en dat kan er dan voor zorgen dat de poriën wijder worden en dat ook blijven. Vergrote poriën laten zich niet makkelijk bestrijden, maar probeer in elk geval de huid goed (maar mild) te reinigen, dat is zeker heel belangrijk.

Deze borstel is geschikt voor alle Clarisonic modellen van de Mia tot de Aria en de Plus, dat is altijd wel heel erg handig! Zelfs op de oudere modellen passen alle borstels nog, ideaal natuurlijk.

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik weinig verschil merk tussen mijn normale borstel en deze, het middelste deel voelt iets stugger aan en ook de gekleurde haren voelen wat steviger. Toch blijven de haren zacht aanvoelen en irriteren ze mijn huid zeker niet.

de transparante reinigingsgel bevat milde, plantaardige reinigers die zorgen voor een zacht, mild schuim dat prettig aanvoelt op de huid en deze goed lijkt schoon te maken. De reiniger bevat wel een aantal plantaardige ingrediënten die misschien een zeer gevoelige huid wat zouden kunnen irriteren, maar aangezien deze reiniger zich richt op een vettere huid zal dat niet zo'n probleem zijn.

het kleimasker bevat kaolin, aloë vera en verschillende fruitextracten, het masker is wat dikker van structuur, maar laat zich wel goed verdelen over de schone huid (reinig eerst met de reiniger). Breng twee keer per week een dun laagje aan en laat het een kwartiertje werken, verwijder het masker daarna met de bevochtigde Clarisonic of eventueel met een doekje.

De milde reiniger ziet er best goed uit, het is zeker een fijne reiniger voor iemand met een vette huid. Die heb ik niet, dus ik heb de reiniger niet echt kunnen testen, maar uit mijn test blijkt dat de reiniger een zacht schuim geeft en mijn huid goed schoonmaakt maar niet uitdroogt. De borstel voelt ook goed, net zoals de andere borstels van Clarisonic. Het kleimasker heb ik niet echt getest, kleimaskers doen het niet zo goed om mijn huid, maar als ik naar de ingrediënten kijk is het typisch een prima masker voor een vettere huid. Je koopt de speciale Deep Pore Decongesting solution kit voor EUR 65,00 bij ICI Paris XL, dat is het enige, officiële Nederlandse verkooppunten voor de producten van Clarisonic.

Ik ben na een paar jaar nog steeds groot Clarisonic fan, ik gebruik deze echt iedere avond! Momenteel ben ik één van de luxury brushes aan het testen op mijn Clarisonic Mia, maar normaal gebruik ik de borstel voor de normale of de gevoelige huid, die vind ik allebei even prettig. Is deze kit misschien iets voor jou? Of gebruik jij de Clarisonic altijd met een andere reiniger?

Deel dit artikel
Back to top