Reviews

Clarins herfst make-up collectie 2014 - review & swatches

Deze herfst kiezen vrijwel alle make-up merken voor een koele natuurlijke tinten voor hun ooglooks, zo ook Clarins die in hun Ladylike collectie maar weinig kleur laat zien. Hou jij van sprekende kleuren voor jouw oogmake-up, dan is deze collectie waarschijnlijk niet jouw ding, maar juist als je wel houdt van natuurlijke looks dan kan deze collectie perfect voor je zijn. Ik heb de Clarins Ladylike collectie getest en natuurlijk kun je mijn review en swatches bekijken in dit artikel, kijk je mee?
Eerlijk is eerlijk, de producten ogen niet heel spannend, de kleuren lijken wat "muted" te zijn en ik zie ook veel grijs! Nu hou ik er best van, maar bij mijn huidskleur en blonde haar vind ik het niet altijd even mooi, al is dat natuurlijk een kwestie van smaak. Ik vind grijstinten persoonlijk beter staan bij een koelere huidstint, maar laat je er niet door tegenhouden hoor, draag gewoon wat je zelf mooi vindt!

Clarins is een merk dat kwalitatief goede producten maakt, zowel hun huidverzorging als hun make-up is echt heel goed, de producten zijn veelal plantaardig en bevatten vrijwel altijd werkzame ingrediënten die echt goed zijn voor de huid, zelfs in hun make-up vind je verzorgende producten!

Deze nieuwe Ombre matte oogschaduws zijn echt heel fijn, het zijn het soort oogschaduws die wel ook zien bij Chanel, Armani, Bourjois en Dior, luchtige oogschaduws die van creme/mousse transformeren in een poeder. Gek genoeg hebben ze in hun naam "matte" vermeldt, maar is van de twee kleuren die ik getest heb er één toch echt glanzend!

Clarins Ombre Minérale 4 couleurs 13 Skin tones EUR 44,95 - een palette dat bestaat uit vrij koele, grijzige bruintinten in zowel een matte als een satijnen finish, de lichtste kleuren zijn iets lastiger om mee te werken, de twee donkerste kleuren zijn wel prima te gebruiken.

swatches Clarins Ombre Minérale 4 couleurs 13 Skin tones

Clarins Kit Sourcils "Pro" EUR 42,95 - een handig palette dat ideaal is om wenkbrauwen mooi in model te krijgen en te houden! Je vindt er drie kleuren wenkbrauwpoeder, die je eventueel ook kunt mengen om de juiste kleur te krijgen, een wenkbrauwwax om haartjes in model te houden en een lichtroze oogschaduw die je kunt gebruiken direct onder de wenkbrauw om voor een "lift" te zorgen. In het doosje vind je ook een mini-pincet, een klein borsteltje en een applicator, op zich zijn die prima te gebruiken al zijn ze wel wat aan de korte kant, voor dagelijks gebruik liggen ze niet echt fijn in de hand, voor onderweg is het wel handig!

de drie wenkbrauwpoeders van de Clarins Kir sourcils pro

Clarins 3-Dot liner Brown EUR 25,95 - je hebt vast al eens eerder een eyeliner stift met deze punt gezien, bij Clarins of bij een ander merk, grappig natuurlijk, maar het werkt ook nog eens. Persoonlijk vind ik het niet persé handiger dan een "normale" eyelinerstift, aan de andere kant kun je er wel vrij makkelijk zowel een dunne als dikkere eyeliner mee zetten en als je echt niet zo bedreven bent, dan kun je de stift ook gebruiken om een eyeliner te stempelen. De kleur is een warme bruin, de eyeliner is niet waterproof maar blijft wel zonder afgeven goed zitten, de hele dag.

swatches Clarins 3-Dot liner brown

Ik heb het Skin tones palette gebruikt en vooral de donkere kleur goed aangezet, dat moest ik ook echt wel doen omdat de lichte kleuren erg koel zijn en niet zo heel goed passen bij mij. Ik heb niet de bruine eyeliner gebruikt, maar een grijze van MAC, ik zal de naam nog even opzoeken.

Clarins Rouge Eclat 19 Chestnut brown EUR 23,95 - een warme bruin-rode kleur die goed past in de hersftlook, maar ik ben alleen niet zo'n fan van de glitters in deze lipstick, ik had een mattere finish toch mooier gevonden. De glitters voel je ook bij het aanbrengen van de lipstick en dat vind ik zelf niet zo heel prettig, toch is de pigmentatie en houdbaarheid wel prima!


swatch Clarins Rouge eclat 19 Chestnut brown

Clarins Ombre matte 05 Sparkle grey & 03 Taupe EUR 21,95 - fijne creme/mousse oogschaduws die op de huid transformeren in een poeder, ze zijn zeer simpel aan te brengen en blijven echt perfect zitten, wat er ook gebeurt! De kleuren zijn mooi, maar zoals ik al aangaf, gek genoeg is Sparkle Grey helemaal niet zo mat? Hoe dan ook, ik vind het aanraders, zeker als je liefst niet al teveel tijd kwijt bent aan het aanbrengen van een mooie ooglook, probeer het eens!

swatches Clarins Ombre matte 05 Sparkle grey & 03 Taupe

Clarins Instant light eye shadow base EUR 25,95 - een geweldig fijne oogschaduwbasis in een prettige verpakking (tube met zeer kleine opening), waardoor de basis goed te doseren is. Ik gebruik echt maar een heel kleine hoeveelheid die ik over mijn hele ooglid verdeel (met mijn vingers), mijn huid is direct wat egaler en voelt een miniem stukje stroever, precies hetgeen wat ik nodig heb om een ooglook veel langer mooi te houden. Echt, zonder oogschaduwbasis breng ik geen oogschaduw aan, welke dan ook, het helpt altijd om de oogschaduw niet in de plooitjes te laten verdwijnen!

Clarins Blush prodige 07 Tawny pink EUR 37,95 - een warme, roze/bruine blush die echt heel mooi staat om mijn ietwat getinte huid, ik was bang dat de kleur te bruin zou zijn, maar dat is zeker niet het geval, de kleur is prachtig! De blush is behoorlijk gepigmenteerd, daardoor heb ik deze aangebracht met een MAC 187 kwast, de finish is satijn en je ziet zeer fijne glitters terug als het licht goed op mijn wangen valt, al is het wel erg subtiel.

Misschien niet mijn vrolijkste foto, maar gisteren voelde ik me niet heel erg fit! Tja, het werk gaat toch gewoon door en foto's maken dat lukt nog prima! Ik draag alle producten van deze collectie, zien jullie de blush ook, staat toch prima? De lipstick is op zich ook best mooi, maar door de formule zou ik deze toch niet zo vaak gaan dragen denk ik. Het oogschaduwpalette is wel mooi, al vind ik de kleuren net iets te koel voor mij en moet ik behoorlijk wat van de donkerste kleur aanbrengen om de look wat warmer te maken.

Wat vinden jullie van deze collectie? is het iets voor je? De Clarins Ladylike collectie ligt nu in de winkels (o.a. Douglas, ICI Paris en De Bijenkorf), neem zeker even een kijkje als je fan bent van deze "ladylike" look!
Deel dit artikel
Back to top