Blogs & Editorial

Editorial - vrouwen & auto's

Zet mij in een willekeurige auto en ik rij ermee weg, naar Parijs of naar de Albert Heijn om de hoek, dat maakt mij niet uit. Ik hou van autorijden en doe het dan ook zo vaak mogelijk! Nu heb ik ook weinig andere keus, want in het dorp waar ik woon is het matig gesteld met het openbaar vervoer en zelfs voor een goede bakker moet ik een dorpje verderop zijn. Nu zijn auto's sowieso een rode draad in ons leven, dat kan ook niet anders omdat we ook een autobedrijf hebben, ik word er als het ware mee besmet. Wat zou ik zonder moeten?

Ik kan niet zonder, mijn auto brengt mij echt overal en ondanks de files is het voor mij nog altijd de snelste manier om van A naar B te komen. En nee, ik heb echt geen roze rijbanen nodig zoals hierboven, in de 25 jaar dat ik autorij heb ik nog nooit een ongeluk gehad (nou ja, ik werd 1 keer aangereden maar dat was niet mijn schuld), gelukkig maar want dat is natuurlijk heel vervelend. Toch heb ik het idee dat sommige vrouwen die rijbanen wel nodig hebben, niet persé omdat ze slecht rijden maar omdat ze behoorlijk angstig zijn om auto te rijden. Pas sprak ik nog iemand hier uit de buurt (een jonge vrouw met kinderen) die vertelde dat ze zelfs niet eens naar Rotterdam durfde te rijden omdat dat te druk was, nou ja...dat is echt een piepstukje en goed te doen naar mijn idee.

Zo kennen jullie vast ook wel iemand, iemand die zich door een angst laat tegenhouden om de wereld te ontdekken, zo zonde want zo beperk je je natuurlijk wel. Nu hoeft niet iedereen verplicht naar Amsterdam of Rotterdam van mij, maar als je angst je tegenhoudt is dat natuurlijk nooit goed. Is dat typisch iets voor vrouwen? Uit mijn ervaring met vrouwen in mijn omgeving lijkt dat wel zo te zijn, al heb ik een moeder die ook probleemloos door heel Europa tuft in haar auto (goed, dat gaat soms niet al te snel, maar ze komt er zonder ongelukken) en ook mijn schoonzusje zit meer in de auto dan erbuiten. Toch rij ik ook weleens achter iemand die op de linkerbaan blijft hangen met 80 kilometer per uur (mijn moeder?), iets waar ik heel slecht tegen kan en ik begin al te schelden dat "dat mens eens moet doorrijden", dat moet gewoon een vrouw zijn en tja, dat klopt eigenlijk altijd wel of de chauffeur is aan de grijze kant (nog zo'n cliché dat vaak klopt). Erg eigenlijk, dat ik vrouwen zo over één kam scheer, zouden mensen zo ook weleens op mij schelden?

Don't get me started.....ik ben ongeloofelijk snel geïrriteerd in de auto en kan dan ook behoorlijk schelden op mensen die domme acties doen in het verkeer, slechte gewoonte natuurlijk van mij. Wat mij betreft mogen de roze banen er dan ook best komen, maar dan naast grijze voor de oudere chauffeurs....ik hoop alleen niet dat het dan een verplichting wordt om erop te rijden, anders ben ik echt de pineut.....nu op de roze en over een paar jaar op de grijze. Toch maar op de fiets dan?

Durf jij overal naartoe te rijden? Of beperk je je toch tot jouw directe omgeving? Ik wel vandaag, want ik ben een beetje "under the weather" dan is in de buurt blijven juist wel zo fijn.

Fijne week,

XXX
Deb

Deel dit artikel
Back to top