Nieuws

Dior Pret-a-porter spring/summer 2015 look @ Fashion Week

Sinds een jaar of twee zien we regelmatig eyelinerstickers voorbij komen in make-up collecties en telkens verbaas ik mij er weer over, want zo'n sticker is toch veel onhandiger dan een "gewoon" eyelinerstreepje? Toch moeten we er volgend jaar weer aan geloven als ik Peter Philips van Dior moet geloven, hij stuurde de modellen de Dior catwalk op met pastelkleurige eyelinerpatches met een neopreen effect.....


Peter Philips (ex-Chanel) is de nieuwe Creative and Image director voor Dior make-up en vond de inspiratie voor deze look in het gevoel dat de Dior Haute-couture winter 2015 collectie met zijn moderne, pure en estetische uitstraling hem gaf. Hij stelde een make-up look samen die zowel een sterke als een delicate look geeft aan het gezicht, waarbij hij moderne en historische elementen liet samenkomen in een absoluut moderne look. De eyeliner patches zijn met een laser gesneden uit satijn, een compleet nieuw materiaal voor dit soort stickers die zeker zorgen voor een elegant resultaat.

De eyelinerpatches zullen in het voorjaar van 2015 ook te vinden zijn in de Dior Kingdom of colors lente make-up collectie 2015, maar daarover horen jullie natuurlijk nog meer. De patches komen in verschillende "electric pastels" zoals pistache, lila, oranje, roze en geel, best pittig!


De make-up voor de Pret-a-porter collectie werd verder heel simpel gehouden, de huid werd geperfectioneerd met de nieuwe Dior Star foundation, eventueel wat aangevuld met een concealer. Op de wangen gebruikte de make-up artists een mooie roze blush : Diorblush nr. 536 Peach Splendor.

De wenkbrauwen werden iets in model gebracht en hier en daar bijgewerkt met de Crayon Sourcils Poudre, er werd geen (!!) mascara gebruikt, opnieuw wordt dit de trend...waarom toch? De lipstick die je hier ziet is de Rouge Dior Baume nr. 448 Belle de Printemps, die geeft een lieflijke roze tint zonder onnatuurlijk te worden, love it!

Raf Simons liet een bijzonder mooie Pret-a-porter collectie zien, inderdaad een perfecte combinatie tussen klassieke Dior vormen en moderne materialen, kijk deze hoekige jurk maar eens, dat is toch beeldschoon? De leren jas rechts is natuurlijk ook prachtig, daar mag Zara nu al best een kopie van uitbrengen voor deze winter, love it!

Natuurlijk horen jullie snel meer over de nieuwe Dior Kingdom of colors collectie, die wordt namelijk al in januari 2015 verwacht in de winkels, keep you posted! Nu vast even gaan wennen aan pastelkleurige eyelinerpatches......ik vind het nu al iets hebben!
Deel dit artikel
Back to top