Reviews

Rouge Dior Baume & nieuwe Dior Vernis - review & swatches

Dior introduceerde onlangs de nieuwe Rouge Dior Baume, verzorgende lipsticks die aanvoelen als een lippenbalsem maar wel een mooie kleur geven als een lipstick. Natuurlijk heb ik die getest en kan ik je in elk geval één prachtige kleur laten zien, samen met drie mooie nagellakjes en een blush die ook zijn uitgekomen bij deze introductie. Kijk je mee naar de swatches en mijn review?


Rouge Dior Baume 128 Star & 688 Diorette EUR 35,50 - de lipsticks voelen bij het aanbrengen inderdaad aan als een lipbalm, ze maken mijn lippen direct zacht, voeden deze goed en geven zeker ook een prima kleur af. Tenminste, als ze dan ook een kleur hebben, de Rouge Dior Baume Star is vrijwel kleurloos en geeft alleen wat glans af. Diorette daarentegen is behoorlijk gepigmenteerd en geeft een prima roze kleur af, zelfs in één streek. De Rouge Dior Baume lipsticks zijn trouwens vrijwel geurloos en plakken niet.

swatches Rouge Dior Baume 128 Star & 688 Diorette

 Rouge Dior Baume 128 Star

 swatch Rouge Dior Baume 128 Star - deze lipstick heeft amper kleur af, maar wel een mooie, gouden glow met fijne shimmers, de lipstick maakt mijn lippen mooi glad en de fijne shimmers gaan niet in de lijntjes zitten, heel fijn! Dit is een prima lipstick als je een keer geen zin hebt in kleur, maar wel verzorging wilt en een gezonde glans (die trouwens niet plakt). Maar...het is dan wel een vrij dure keuze natuurlijk, ik kan moeilijk beweren dat er geen goedkoper alternatief is....

 Rouge Dior Baume 688 Diorette

 swatch Rouge Dior Baume 688 Diorette (over Dior Lipliner pencil 688 Diorette) - een opvallende roze tint die vooral met het lippotlood als basis echt behoorlijk knalt! De kleur blijft lang op de lippen, is zeer gepigmenteerd waardoor je de kleur in één streek opbrengt en loopt ook niet uit of in de lijntjes.

De Dior Lipliner pencils (EUR 24,50) zijn vrij zachte potloden met behoorlijk wat kleur (nou ja, de transparante versie natuurlijk niet) die  je ook prima als basis voor de Rouge Dior Baume kunt gebruiken. Op die manier wordt de kleur intenser en blijft deze ook langer zitten, zelfs na een maaltijd! Wel vind ik ze vrij snel opgaan, echt zuinig in gebruik zijn ze niet, na twee keer gebruiken (ik kleur mijn complete lippen in) moest ik het potlood al slijpen en dat betekent dat je niet erg lang doet met deze lipliner. Ook de Rouge Dior Baume is niet zuinig in gebruik, ze gaan vrij snel "op".

Dior Lipliner pencil 688 Diorette & universal

swatches Dior Lipliner pencil 688 Diorette & universal

achterop de lipliners vind je een kwastje, dat heel fijn is om lipstick op te brengen of eventueel de lipliner wat uit te vagen, de Rouge Dior Baume lipstick hoef je echter niet met een kwastje op te brengen, dat gaat prima direct van de lipstick, het smeert namelijk wel heel fijn!

swatch Dior Lipliner pencil 688 Diorette - de lipliner is zacht genoeg om aan te brengen op de hele lip, je hoeft je niet te beperken tot de contouren. Eenmaal op de lippen voelt de liner wel een tikje droog, maar als je daarna een voedende lipstick aanbrengt is dat gevoel helemaal weg, dat is prettig! Zorg er wel voor dat je lippen droog (en niet nat) zijn als je de lipliner gaat aanbrengen, anders "pakt" de kleur bijna niet.

Wist je dat je bij ieder oogpotlood of lipliner van Dior een fijne slijper krijgt? En wist je ook dat onderaan het slijpertje je een stokje vindt dat je kunt gebruiken om de slijper schoon te maken? Er kunnen natuurlijk weleens restjes lipliner of eyeliner aan blijven kleven, daar is goed over nagedacht!

Dior brengt ook een aantal nieuwe blushes uit, zoals altijd verpakt in hun nachtblauwe, glanzende verpakking met in het zilver hun logo gedrukt, chique en toch ook wel eenvoudig. Bij de blush krijg je altijd een fijne, schuin afgesneden blushkwast van echt haar, die kun je met een gerust hart gebruiken, hij brengt de kleur echt mooi op!

Diorblush 861 Rose Darling EUR 44,00 - een lieve roze blush die je direct zal opfrissen, fijn als je in de herfst of winter soms wat grauw kan ogen, kies dan voor een frisse roze blush en zeker geen paarse of bruine tint, dat zal zeker niet helpen.

Dior heeft echt geweldige nagellakjes, vooral sinds de formule dit jaar is veranderd ben ik groot fan! Ze brengen makkelijk aan, dekken vaak al in één laagje, drogen supersnel en blijven lang en mooi op mijn nagels zitten, tot wel een dag of vier zonder topcoat! Ideaal als je weinig tijd hebt om nagellak aan te brengen, ik lak mijn nagels regelmatig net voor ik de deur uitga...lukt gewoon met de nieuwe lakjes van Dior! Ik kan je drie van de nieuwe kleuren laten zien, twee op mijn vingers en één op de nagels van ex-stagiaire Vivianne!

Dior Vernis 988 Diorette EUR 25,50 (2 laagjes) een kersenrode kleur die een tikje neigt naar paars/bruin

Dior Vernis 775 Star EUR 25,50 (één laagje) een frisse roze-rode tint die perfect dekkend is, één laagje geeft dit resultaat!

Dior vernis 121 Lili EUR 25,50 - een bleekroze nagellak met een cremefinish die volgens Vivianne veel mooie glanst in het echt dan op de foto, een fijne neutrale kleur!

Op de foto komt Diorette minder fel over, komt ook een beetje door het licht denk ik, in het zonlicht is de kleur echt roze! Op de foto draag ik trouwens ook de Dior Star foundation, de Rose Darling blush en het 5 couleurs Bar palette

Conclusie :

de Rouge Dior Baume lipsticks doen zeker wat ze beloven, mijn lippen voelen goed en gevoed aan, de kleur is prima en ze blijven behoorlijk lang zitten (met lipliner eronder houden ze het zelfs een maaltijd uit, al moet je de kleur wel even checken). Het nadeel van de lipsticks is dat ze vrij snel op zullen zijn, je blijft namelijk smeren met de Rouge Dior Baume omdat ze zo fijn aanvoelen, maar daarvoor zijn ze eigenlijk te duur. Wel zijn het ideale lipsticks als je snel last hebt van droge lippen en toch graag een kleurtje draagt, combineer ze dan met een extra verzorgende lippenbalsem in de nacht, dan hoef je ze voor de voeding niet zo vaak te gebruiken. 

Wat vind jij van de Rouge Dior Baume lipsticks? Heb je ze al getest? Draag jij altijd een lipliner onder een lipstick?

Deel dit artikel
Back to top