Reviews

Beauty dilemma - oogcreme gebruiken of niet?

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Oogcreme wordt door sommige merken gepresenteerd als een onmisbaar product om de huid rond te ogen mooi te houden, andere merken maken het niet eens omdat het niet nodig zou zijn. Hoe denk jij hier over?

Beauty dilemma
Over oogcreme zijn de meningen behoorlijk verdeeld, zelfs onder cosmeticamerken en kenners. Bij de meeste huidverzorgingsmerken vind je toch wel één of meerdere oogcremes in hun assortiment, soms aangevuld met oogserums. Als je om advies vraagt bij de medewerkers in een parfumerie, dan zullen ze je altijd een oogcreme aanraden, zeker als je boven de 25 bent. Oogcremes zijn beter voor de gevoelige, dunnere huid rond te ogen en kunnen gunstig werken tegen wallen, donkere kringen en rimpeltjes....aldus de beloftes.
Maar er zijn ook merken die helemaal geen oogcreme in hun assortiment hebben, zij vinden het een onnodig product omdat samenstelling van een oogcreme vaak hetzelfde is als van een dag- of nachtcreme. Je kunt die creme dus ook prima voor het gebied rondom de ogen gebruiken, een apart/extra product kopen is dus niet nodig. Tja, daar zit ook wel wat in, het scheelt weer een duur, extra product kopen....

Hoe denk ik erover?

Ik ben pro oogcreme en oogserum, ik kan echt niet zonder! En eerlijk gezegd raad ik ook altijd iedereen aan om een oogcreme te gebruiken, zeker als je last hebt van donkere kringen en/of een concealer gebruikt. Ik zweer bij goede, voedende, comfortabel aanvoelende oogcremes die de huid rondom mijn ogen zichtbaar mooier maken.
Maar ik check natuurlijk ook vaak de ingrediëntenlijst van de oogcremes die ik gebruik en dan zie ik zeker dat een oogcreme qua samenstelling en werkzame ingrediënten echt niet zoveel anders is dan de dagcreme die ik gebruik. Niet zoveel anders, maar toch wel anders....en daar zit nu juist de reden waarom ik wel een oogcreme gebruik. Oogcremes zijn over het algemeen wat vetter, voedender en zachter qua structuur dan een dagcreme, iets wat ik erg fijn vind om te gebruiken rond mijn ogen, maar niet geschikt is om te gebruiken over mijn hele gezicht.
Als ik een dagcreme gebruik voor het gebied rond mijn ogen, dan merk ik vaak al binnen week of twee dat de huid droger, rimpeliger en grauwer wordt, puur omdat ik de fijnere textuur mis. Dat is de reden dat ik toch echt oogcreme blijf gebruiken, puur en alleen voor de textuur en niet zozeer omdat ik denk dat een oogcreme echt wonderen gaat verrichten (welke product doet dat eigenlijk wel?). 

Gebruik jij altijd een aparte oogcreme en misschien wel een oogserum? Of gebruik je gewoon jouw dag-of nachtcreme rond de ogen? Merk je verschil als je een "echte" oogcreme gebruikt? Kortom, hoe staan jullie in dit beauty dilemma? Voor of tegen oogcreme?

Deel dit artikel
Back to top