Reviews

Chanel Collection Plumes précieuses - eerste indruk & swatches

Sinds ik een tijdje geleden de kerst make-up collectie van Chanel binnenkreeg heb ik regelmatig verliefd gestaard naar de Camélia de Plumes highlighter, wat een plaatje is dat! Maar er is meer moois, zoals het complete oogschaduwpalette Oiseaux de Nuit, dat fijne, gepigmenteerde oogschaduws bevat die een mooie, koele ooglook maken. En vergeet niet de rode nagellak Phenix, die in één laagje een perfecte dekking geeft, wat wil je nog meer?


Jullie hebben in dit artikel al kunnen lezen uit welke producten de Plumes précieuses collectie van Chanel bestaat, ik geef jullie vandaag een eerste indruk van de producten die ik kort getest heb, een look volgt later van de week!

Chanel Les 5 Ombres de Chanel Oiseaux de nuit


Vijf oogschaduws met een satijnen finish in vrij koele tinten, lopend van lichtgrijs tot diepzwart, met als aanvulling een "oud gouden" kleur die ook heel goed samengaat met de twee donkerste kleuren. Het is een veelzijdig palette want je kunt er zowel een koele als warme smokey eye look mee maken, ideaal wat mij betreft. Alle oogschaduws zijn zacht, goed gepigmenteerd en geven goed kleur af op de huid.

swatches Chanel Oiseaux de Nuit

Chanel verpakt zijn oogschaduws-, blushes en poeders altijd in een fluwelen zakje, voor het highlighter poeder hebben ze gekozen voor een groter zakje waar de kwast apart in past.

bij de Camelia de Plumes highlighter krijg je een ronde, schuin afgesneden kwast van echt haar met een plat handvat, de kwast werkt prima om de highlighter aan te brengen, hij is zeker van goede kwaliteit

Chanel Camélia de Plumes highlighting powder

de prachtige print van een Camelia (de lievelingsbloem van Coco Chanel) in verenprint is echt diep in het poeder gedrukt, de print zal dan ook langzaam vervagen bij gebruik. Jammer, maar het is niet anders en geloof me, je wilt deze highlighter gaan gebruiken, de poeder is waanzinnig mooi!

Kijk maar eens naar deze swatch, ik heb mijn vinger hier even over het poeder heen gehaald, met als resultaat direct een prachtige, platinakleurige poeder op mijn vinger. De kleur lijkt vrij licht en koel, maar verrassend genoeg is dat op mijn huid eenmaal uitgevaagd toch weer anders....

swatch Camelia de Plumes - eenmaal iets uitgewerkt op mijn huid is de poeder juist heel mooi warm, maar hij blijft wel fris en wordt niet gelig, de kleur is perfect helder en werkt dus te gek als highlighter. De poeder is heel zacht, blendt en verdeelt prima, hecht goed aan de huid en bevat geen glitters, alleen hele fijne shimmer zoals we die kennen van de nagellakjes van Chanel!

Chanel Stylo Yeux waterproof Or blanc is een prachtige eyeliner in een romige, witgouden kleur die heel mooi aan de binnenkant van de waterlijn kan worden aangebracht voor een extra feestelijk en fris effect. Je kunt deze ook mooi gebruiken als licht lijntje tussen een dubbele eyeliner....even oefenen misschien, maar het is oh zo mooi!

swatch Chanel Stylo yeux waterproof Or Blanc

Chanel Rouge Allure Velvet La Flamboyante - een lichte rode lipstick met een matte finish, met een vrij neutrale ondertoon, hierdoor is de kleur voor vrijwel iedereen echt geschikt of je nu een lichte of donkere huid hebt! De kleur is heel goed gepigmenteerd en de lipstick blijft heel lang zitten, zoals bijna altijd bij matte lipsticks.

swatch Chanel Rouge Allure Velvet 337 La Flamboyante

Chanel Le Vernis 687 Phenix - een prachtige, klassieke rode nagellak met een neutrale ondertoon die prima past bij de lipstick, de nagellak is heel erg dekkend, op de foto hieronder zie je het resultaat na één laagje, niet gek toch? De nagellak droogt snel en beschadigd zonder topcoat niet snel, natuurlijk is het wel beter een topcoat aan te brengen voor een langdurige draagtijd zonder chips! 

swatch Chanel Le vernis 687 Phenix

Een look ga ik zeker nog maken, ik heb er nog geen tijd voor gehad en ik wil zo'n look ook niet afraffelen, het moet wel een beetje een kerstlook worden, compleet met mooi haar en een mooie outfit, vinden jullie niet? Maar omdat jullie vast nieuwsgierig zijn naar de producten, leek het mij handig die alvast met je te delen. Nu kunnen jullie zelf bepalen of de producten de moeite waard zijn om te kopen of online te bestellen als ze rond 17 oktober verkrijgbaar zijn. Je vindt alle informatie en prijzen nog even terug in dit artikel.

Mijn advies : laat de Camelia de Plumes highlighter zeker niet aan je voorbij gaan, die is echt te mooi en vooral ook heel bruikbaar, het resultaat is geweldig. Het oogschaduwpalette vind ik zeker ook erg mooi en fijn, maar het moeten wel een beetje jouw kleuren zijn, kwalitatief is het prima! Kortom, een collectie naar mijn hart, good job Chanel!

Deel dit artikel
Back to top