Reviews

New in - Max Factor Excess Shimmer Eyeshadows

Sinds deze maand vind je in het Max Factor schap een nieuw soort oogschaduw : Excess shimmer eyeshadows. De oogschaduws hebben een  gelbasis zijn en zijn behoorlijk glanzend en gepigmenteerd, volgens de berichten  blijven ze 12 uur lang perfect zitten maar is dat ook zo? Stagiaire Annemiek ging de uitdaging aan en heeft de verschillende kleurtjes getest, kijken jullie mee met haar review? Misschien zijn het wel de meest ideale oogschaduws die er zijn?

Max Factor Excess Shimmer EUR 12,99De Excess Shimmers zijn er in 6 verschillende kleuren waarvan er 4 redelijk neutraal zijn. Je hebt ook een roze-achtige en een zwarte kleur, perfect voor een Smokey Eye. De oogschaduws zitten verpakt in een glazen potje met een zwarte dop. Door de glazen onderkant kun je de kleur in het potje goed zien, wat ik er wel chique uit vind zien.

Een ander pluspunt vind ik dat de verpakkingen gesealed zijn. Max Factor is in drogisterijen verkrijgbaar, wat betekent dat je je eigen spulletjes moet pakken. Mensen trekken in de winkel vaak even een verpakking van een product open als er geen tester aanwezig is, maar met zo'n seal ben je ervan verzekerd dat niemand jouw potje heeft open gemaakt. Handig toch?

Boven: Pearl, Onder: Pink Opal & Copper
Boven: Crystal, Onder: Onyx & Bronze. Kun jij al zien welke ik het meeste heb gebruikt? :-)
Eerste Indruk

Oogschaduws op gelbasis, ik was erg benieuwd. Oogschaduwcrème: ja, maar oogschaduwgel? Wanneer ik denk aan een gel op mijn ogen, denk ik aan een grote plakkerige bende. De hoogste tijd dus om de proef op de som te nemen!
Mijn eerste indruk was prima. De kleuren zien er stuk voor stuk prachtig uit, net als de verpakkingen. Toen ik de seals van de potjes afhaalde kreeg ik bij sommige kleuren de neiging om het op te eten... Puur omdat het er uit zag als een heerlijk luchtige botercrème. Dat heb ik natuurlijk niet gedaan, maar hoe de oogschaduw er in eerste instantie uitziet is èrg goed.

De Test

Een oogschaduw is natuurlijk niet goed getest zonder 'm minimaal een dag goed gedragen te hebben.. en dat heb ik!
Ik breng de oogschaduws aan met een synthetisch kwastje. Een platte, zodat ik de kleuren goed op kan bouwen. Onderstaand heb ik een look gemaakt met alleen de kleur Onyx, waarmee je heel simpel een leuke look kunt krijgen. Met heel simpel bedoel ik zonder grote kleurverschillen en -ophopingen. Twee verschillende kleuren aanbrengen is ook geen probleem: ze zijn makkelijk in elkaar te blenden met hetzelfde synthetische kwastje. Wel gebruik ik een klein blend penseeltje zodat ik in mijn arcadeboog geen last van harde lijnen heb. Werkt prima en ziet er goed uit: i like! Helaas lukte het niet zo goed een foto van een close-up te maken, dat komt vooral door de vele glitters in de oogschaduws.Van links naar rechts: Crystal, Bronze, Onyx

Pink Opal, Copper & Pearl
Het eindoordeel
Max Factor zegt dat deze oogschaduws op gelbasis tot wel 12 uur lang houden, maar dat heb ik zelf niet zo ervaren. Mijn huid is over het algemeen redelijk droog, maar mijn oogleden kunnen nogal vettig worden. Ik heb de oogschaduws Copper en Bronze 's ochtends zonder basis aangebracht, maar na de oogschaduws een uurtje of 4 gedragen te hebben vond ik het er niet meer zo goed uitzien als eerst. De kleur van de oogschaduw is deels vervaagd, maar de glitters zitten nog steeds op je oogleden. Daarnaast zijn er wat glitters opgehoopt in de plooi van mijn oogleden. Op zich vind ik dit niet niet zo erg, want ik heb ze aangebracht zonder oogschaduwbasis. Dit is iets wat je met 'normale' oogschaduw ook hebt, dus vind ik dat geen probleem. Met een oogschaduwbasis eronder blijven de oogschaduws alweer een heel stuk langer en beter zitten, maar 12 uur perfect....nee, dat is misschien iets te ambitieus! Je kunt over de oogschaduws eventueel ook nog een poeder oogschaduw aanbrengen of ze combineren met poederoogschaduws, dat gaat prima samen.

Ik raad deze oogschaduws absoluut aan als je op zoek bent naar een fijne oogschaduw met een mooie parelmoerglans. Mijn favoriete kleuren zijn Peal, Copper en Onyx. Die laatste is vooral mooi als je in een handomdraai een Smokey Eye wilt maken. De kleuren zijn fijn om te blenden en doen mij ook wel een beetje denken aan de Illusion d'Ombres van Chanel. Die zijn ook behoorlijk glitterig en zitten ook in zo'n mooi potje. Deze oogschaduws hebben echter een fijner prijsje, waardoor ze voor studentes zoals ik beter in mijn budget passen.

De Max Factor Excess Shimmer oogschaduws zijn vanaf november 2014 verkrijgbaar bij drogisterijen zoals Kruidvat en Trekpleister en gaan EUR 12,99 per stuk kosten. Heb jij al één van deze kleuren op het oog?

Deel dit artikel
Back to top