Reviews

New in - John Masters Organics haarverzorging

Toen ik in september de leuke, volle Cosmania Beautybox ontving was ik heel blij met het reissetje van John Masters Organics. Dit merk haar- en huidverzorging heb ik al vaak voorbij zien komen in artikelen van buitenlandse blogs of magazines en ik was er zeker nieuwsgierig naar. In Nederland is het ook gewoon te koop trouwens en dat is fijn, zeker als je op zoek bent naar natuurlijke, biologische producten van hoge kwaliteit die zorgen voor mooie haren en een mooie huid. Natuurlijk heb ik inmiddels wat producten getest, ik zal je er kort iets over vertellen....

John Masters is de man achter het merk, een Amerikaanse haarstylist die sinds de jaren 70 een reputatie heeft onder heel wat celebrities. Haarverzorging en haarverf bevatte in die tijd veel onnodige chemicaliën en als milieubewust persoon zat dat John behoorlijk dwars, dat moest toch anders kunnen? John is vervolgens zelf gaan experimenteren door chemische en synthetische ingrediënten te vervangen door natuurlijke, met als resultaat zijn eerste eigen product in 1991 : Dry Hair Nourishment and Defrizzer. 


de John Masters Organics salon in Soho, New York

 

In 2014 is de productlijn behoorlijk uitgebreid en bestaat deze nu uit 49 producten (haar-, lichaams- en gezichtsverzorging), die elk aan de strenge richtlijnen van John Masters voldoen, zo moeten ze bijvoorbeeld voor minimaal 70 % bestaan uit biologische ingrediënten en worden ze niet op dieren getest. "We only get one body, and we only get one planet. Why not treat them both with the utmost care?" aldus John Masters. 

in de test : Evening primerose shampoo en Lavender & Avocado intensive conditioner 

John Masters Organic Evening primerose shampoo EUR 26,00 - een heerlijk ruikende, zachte shampoo die mijn haar heerlijk zacht maakt en zalig naar planten en bloemen ruikt, daar hou ik van. Het is even wennen om de shampoo te gebruiken, omdat deze veel minder schuimt dan "traditionele" shampoo's en ook minder aggresief is, was je haren dus altijd twee keer met deze shampoo om het goed schoon te wassen en het resultaat is soepele, zachte en "bouncy" haren

John Masters Organic Lavender & Avocado intensive conditioner EUR 34,00 - droog haar kun je alleen maar weer soepel en zacht krijgen door het extreem te verwennen met veel goede, plantaardige oliën. Die zitten zeker in dit verzorgende haarmasker, dat echt alleen maar goede ingrediënten bevat zoals aloë vera sap, avocado olie, lecithine, honing en vitamine B5. Breng het 1 keer per week aan na een wasbeurt en laat 10 minuten intrekken voor een goed resultaat.

Er zitten ook stylingproducten in de range, ik ben vooral gek op de Sea Salt Spray die echt werkt als zeewater, mijn haar wordt direct veel voller, lekker stug en makkelijker om te stylen. Gebruik alleen niet teveel, want dan is het effect weer minder fijn. De Green Tea & Calendula leave-in conditioning mist is een lichte, hydraterende spray die haar een fijne boost geeft en ook nog eens heerlijk laat ruiken. 

John Masters Organic Sea Salt Spray EUR 26,00 - met een zeer simpele ingrediëntenlijst, er zit nl. alleen water, zout en lavendelolie in, de olie zorgt ervoor dat het haar niet teveel uitdroogt! Spray het in droog of nat haar, föhn het langzaam droog en je krijgt een geweldige bos, tikje wild haar!

John Masters Organic Green Tea & Calendula leave-in conditioning mist EUR 42,00 - dit is een uitkomst als je haar hebt wat snel vettig of zwaar aanvoelt als je een conditioner of haarmasker gebruikt. Deze lichte spray hydrateert het haar prima, maar is totaal niet zwaar of vettig, gebruik het na het wassen of eventueel tussendoor als het haar wat droog aanvoelt, helpt ook tegen klitten vind ik. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de prijs voor het kleine flesje wat aan de hoge kant vind, in vergelijking met de andere producten

Het was heerlijk kennis te maken met deze John Masters Organics producten, al heb ik de shampoo iets minder vaak kunnen testen dan ik wilde omdat ik zag dat deze ook fruitzuren bevat (logisch natuurlijk voor een natuurlijke shampoo) en dat minder goed samengaat met de bindingen van mijn Beauty by Roos haarextensions.
Het masker heb ik echter wel heel vaak gebruikt de afgelopen twee weken, sinds ik nieuwe extensions heb. Die zijn de eerste weekjes altijd wat droger en stug en mogen dan echt meer verwend worden met zo'n voedend masker, dat scheelt echt heel erg! En uiteraar ben ik nu nog nieuwsgieriger geworden naar de andere producten, zo klinkt de Blood Orange & Vanilla Body Wash ook wel erg lekker.....

Ben jij op zoek naar natuurlijke verzorgingsproducten van hoge kwaliteit die zorgen voor een goed resultaat, neem dan eens een kijkje op de Nederlandse website van John Masters www.johnmastersorganics.nl. Daar kun je alle productinformatie vinden en kun je nalezen wat precies de filosofie van John Masters Organics is en aan welke (hoge) eisen de producten moeten voldoen, je vindt er ook informatie over de verkooppunten. Ik ben benieuwd of jullie al ervaring hebben met dit merk? 

Deel dit artikel
Back to top