Reviews

MAC Matte lipsticks Heroine, Fashion Revival, La Vie en Rouge & meer - swatches & review

Matte lipsticks, daarvan kan ik er momenteel niet genoeg hebben, ik moet je eerlijk bekennen dat ik bijna geen glanzende exemplaren meer draag. En als één van mijn favoriete merken dan een hele collectie matte lipsticks uitbreng, tja...dan moet ik er gewoon een aantal van kopen! Dat deed ik dan ook en ondanks dat een deel van de kleuren al uitverkocht is, wil ik ze toch even laten zien en vertel ik je wat ik ervan vind. Lees je mee?

Ik heb vijf van de kleuren uit The Matte Lip collectie van MAC gekocht (meer informate in dit artikel), Heroine had ik al een tijdje geleden gekocht (die zit in de permanente collectie), Fashion Revival en La Vie en Rouge kreeg ik om te testen van MAC en Pander me & Damn Glamourous kocht ik bij De Bijenkorf. Van La Vie en Rouge heb ik nog een back up gekocht, vooral omdat ik hem zo mooi vind, maar ook omdat ik dacht dat ik mijn eerste was kwijt geraakt, gelukkig kwam deze toch nog terecht....en nu heb ik dan toch een back up!

MAC Heroine, Fashion Revival, Pander Me, Damn Glamourous & La Vie en Rouge matte lipsticks

Formule

De formule van de Matte lipstick van MAC is natuurlijk iets droger dan die van glanzende lipsticks, je moet er best even aan wennen, zeker omdat ze misschien wat minder soepel opbrengen in het begin. Dat wordt wel minder naarmate je de lipstick meer hebt gebruikt trouwens. De pigmentatie is meer dan geweldig, met een streek heb je een perfecte dekking en kleur, meer is echt niet nodig en daardoor voel je amper dat je lipstick draagt. De houdbaarheid is goed, maar de kleur geeft wel af op glazen, kleding en huid als je die langs of tegen jouw lippen houdt. Het verwijderen van de lipsticks gaat normaal met een make-up remover, ze zijn misschien iets lastiger te verwijderen omdat ze zo gepigmenteerd zijn.
De formule heeft een matte finish, maar je ziet op de foto's toch dat het licht mooi reflecteert in de kleuren, het is dus geen "doodse" matte finish, de kleuren leven echt! Mijn lippen worden echt niet droger na het dragen van deze matte lipsticks, maar als je echt houdt van een vettig gevoel op jouw lippen, dan kan ik mij voorstellen dat je het best een beetje droog vindt aanvoelen. Breng dan onder de lipsticks een balsem aan, gaat ook prima al is de finish dan iets minder mat.

Swatches

Swatches maken was een eitje bij deze lipsticks, het kost echt geen moeite om de kleur aan te brengen, één veeg en ik was klaar, zie maar eens hoe de kleuren eruit zien op mijn huid! Verwijderen ging iets lastiger, vooral de rode tinten trekken snel in de huid, dan moet je best even boenen om weer helemaal blanco te zijn. Dat hoefde niet op mijn lippen, daar gebruikte ik een make-upremover pad van De'Makup die heel fijn zijn om stevige make-up zoals deze matte lipsticks te verwijderen, een aanrader! Kijk even mee naar alle swatches....

v.l.n.r. swatches van MAC Heroine, Fashion Revival, Pander Me, Damn Glamourous & La Vie en Rouge matte lipsticks

MAC Heroine matte lipstick "Vibrant Violet" een echte cult lipstick waar jarenlang om gevraagd werd door MAC liefhebbers, ik was er trouwens geeneen van, dit is niet mijn kleur, maar natuurlijk moet ik zo'n kleur dan toch in mijn stash opnemen, niet voor niets zijn er veel mensen fan van deze bijzondere, koele paarse lipstick. Vooral een prachtkleur als je wat donkerder van huid bent, dat staat echt waanzinnig, maar ook bij een lichtere huid goed te doen, mits het wel een beetje bij de complete look past...vind ik tenminste!


MAC Fashion Revival matte lipstick "Deep raspberry" een perfecte kleur voor dit seizoen, waar we veel diepe rode lipsticks zien, deze kleur blijft toch nog wat frisser door de framboostint en dat maakt hem een stukje vriendelijker dan als de kleur bruiner was geweest. Heel mooi en vooral ook draagbaar voor vrijwel iedereen, probeer echt zo'n kleur te vinden deze herfst, dan ben je helemaal "in"


MAC Pander Me matte lipstick "Soft peachy mocha" een matte nude lipstick is best een beetje gewaagd, zeker als de kleur erg dichtbij jouw huidskleur komt, dan kan het weleens een beetje "doods" ogen...geen effect dat ik zoek in elk geval. Maar als de kleur wat warmer is, kan het juist wel weer mooi zijn, vandaar dat ik ook deze warme, perziktint heb gekozen als neutrale matte lipstick, deze kleur kan ik altijd wel dragen, bij elke look en dat is ook wel fijn, tenslotte heb je niet altijd zin in knalrode of paarse lipstick


MAC Damn Glamourous matte lipstick "Bright pink red" een koele rode tint met een vleugje fuchsia, lekker opvallend en mooi bij een koelere ooglook vind ik, bijvoorbeeld een smoky eye met paars of grijs, dan kies ik graag zo'n tint. 


MAC La Vie en rouge matte lipstick "Bright orange coral" een prachtige kleur, al vind ik de formule van alle kleuren die ik getest heb het minst fijn, geen idee waar het aan ligt, maar ik moet iets meer moeite doen om de kleur netjes aan te brengen. Daar had ik bij de andere kleuren eigenlijk geen last van, maar het verschil is wel minimaal hoor...het is zeker niet zo dat dit nu een lastige lipstick is om aan te brengen, net een tikje lastiger misschien. De kleur is echt mooi en behoorlijk uniek door de combinatie van roze, oranje en rood en frist iedereen echt direct op als je deze kleur draagt! handig in de winter...

Review

De lipsticks hebben elk een mooi matte finish, die toch nog iets glanst bij het juiste licht, de pigmentatie is heel goed en de kleuren zijn makkelijk aan te brengen. Ze blijven redelijk lang zitten, maar geven wel wat af, wil je dat voorkomen, hap de meeste kleur dan even af op een tissue. Toch blijven de kleuren wel goed zitten, ook na een drankje of een maaltijd, al moet je de kleur misschien weer even goed verdelen met je vinger. 
Misschien voelen de lipsticks even wat droog aan, maar dat is een kwestie van wennen vind ik, ze drogen mijn lippen echt niet meer uit dan andere lipsticks. En zoals altijd ruiken de lipsticks naar vanille, een typische geur van alle MAC lipsticks, love it! 
Ik vind het lastig om de mooiste kleur te kiezen, maar ik denk dat Fashion Revival en La Vie en Rouge toch wel het mooiste zijn voor vrijwel iedereen, probleem is alleen dat Fashion Revival nergens is geleverd, hopelijk komt de kleur toch nog in Nederland! Duimen maar!


Alle kleuren nog even bij elkaar, bovenaan zie je La vie en rouge en Pander me, onderaan zie je van links naar rechts Damn Glamourous, Fashion Revival en Heroine.

 
De matte lipsticks van MAC zijn nu te koop bij alle verkooppunten, sommige kleuren zijn al uitverkocht helaas en ik weet niet zeker of ze nog zullen binnenkomen, dat kan soms namelijk wel en omdat Fashion Revival er niet bij zat vanaf het begin, heb ik goede hoop dat er nog een voorraadje aankomt en wie weet neemt MAC een aantal kleuren wel op in het vaste assortiment? Je vindt de producten van MAC o.a. bij De Bijenkorf, Douglas en natuurlijk in hun eigen winkels in Amsterdam, Den Haag en op www.maccosmetics.nl, de lipsticks kosten EUR 19,00 per stuk.

Welke vind jij de mooiste kleur van deze vijf? Heb je er zelf ook één of meer kunnen bemachtigen?

Deel dit artikel
Back to top