Nieuws

Beauty dilemma - elektrische gezichtsborstel gebruiken of niet?

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Elektrische gezichtsborstels zoals de Clarisonic of VisaPure worden door veel kenners aangeraden als de "tool" om de huid in goede conditie te houden, maar is dat eigenlijk ook wel zo? Hoe denk jij erover?

Beauty dilemma
Als we de fabrikanten moeten geloven is dagelijks zo'n gezichtsborstel gebruiken het wondermiddel om een mooie, schone, goede verzorgde huid te krijgen. Ze werken elk op een unieke manier, maar over het algemeen zorgen de borsteltjes met ronddraaiende of trillende bewegingen ervoor dat de huid tijdens het reinigen beter zal worden gereinigd. Er komt veel meer vuil (en dode huidcellen) los van de huid en dat zorgt voor minder onzuiverheden en een stralendere huid. Je gebruikt zo'n borstel altijd samen met een reiniger en water, ze kunnen vrijwel allemaal onder de douche worden gebruikt en het kost meestal maar een minuutje van jouw tijd. 
Maar ja, zo'n gezichtsborstel is wel behoorlijk prijzig en je moet de (dure) borstelkoppen ook iedere drie maanden vervangen, best een investering natuurlijk. En zo'n gezichtsborstel is misschien niet voor iedereen geschikt, zo is het bijvoorbeeld geen echte aanrader als je een zeer gevoelige huid hebt of een probleem zoals rosacea of ernstige acné. Is het dus wel een wondermiddel?

Hoe denk ik erover?

Hoewel ik niet geloof in wondermiddelen, ben ik er wel heilig van overtuigd dat het gebruik van een elektrische gezichtsborstel bij mij helpt om mijn huid zuiver en mooi te houden. Inmiddels gebruik ik er al drie jaar vrijwel dagelijks één (meestal de Clarisonic, maar ik test ook weleens andere merken) en dat bevalt nog steeds goed. Ik merk het direct als ik iets wijzig in mijn routine, zo heb ik pas een nieuwe soort borstel getest (de Luxe Cashmere Cleanse opzetborstel met zachtere haren) en dat beviel even iets minder goed, ik zag opeens steeds vaker kleine onzuiverheden de kop opsteken, terwijl ik verder geen andere producten had gebruikt. Nadat ik weer terug ging naar de gewone borstel, verdwenen ze weer als sneeuw voor de zon, bij mij werkt een elektrische gezichtsborsel dus heel goed. 
Ik gebruik de borstel wel met mate, altijd maar één keer per dag en op de dagen dat ik mijn gezicht scrub of exfolieer gebruik ik de borstel meestal niet. Voor mij is het dus echt een ideaal product, waar ik echt niet meer zonder zou kunnen en ik zou het zeker ook iedereen aanraden, mits je niet een te gevoelige huid hebt. Heb jij echt huidproblemen, dan zou ik ook iets voorzichtiger zijn, overleggen met een huidtherapeut is dan zeker aan te raden.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen, ben jij overtuigd van de elektrische gezichtsborstel? Is het nu echt een "tool" die we allemaal moeten hebben om een mooie huid te krijgen? Of geloof jij er niet zo in? Kortom, deel jullie (positieve en negatieve) ervaringen hieronder, ik ben benieuwd!

Deel dit artikel
Back to top