Blogs & Editorial

Editorial - vuile was

Kijk, niemand zal uit zichzelf de vuile was buiten hangen, maar ik ga jullie toch een bekentenis doen : ik kan niet tegen gekreukte en vieze kleding. Niet wereldschokkend natuurlijk, tenslotte wassen we hier in Nederland allemaal onze kleding regelmatig en strijken, daar kunnen we ook wat van. Maar ik sla er wel een beetje in door volgens mij, als ik het vergelijk met mensen om mij heen, ik trek een shirtje, blousje of trui echt geen twee keer aan en mijn handdoeken gaan na één keer gebruiken echt in de was....Waarom eigenlijk, het is slecht voor het milieu en echt nodig is het niet, misschien heb ik hulp nodig?

Dat zal best meevallen, ik geloof niet dat het een obsessie is, ik hou gewoon van schone, frisse was, mooi gestreken en gestapeld in mijn kasten. Daar heb ik vooral mijzelf mee, want het zorgt wel voor minimaal 15 wasbeurten in de week en de mand met strijkgoed zit iedere dag opnieuw weer vol. Dat moet ik dan toch weer zelf oplossen, al heb ik gelukkig ook een hulp die wekelijks wat wegstrijkt..... Ik dacht altijd dat het normaal was om alle was te strijken, blijk ik het helemaal mis te hebben, ik hoor van veel mensen dat ze alleen overhemden/blouses strijken en de rest gewoon opvouwen. Brr...slapen onder ongestreken lakens of mijn kids naar school sturen in een ongestreken shirt, trui of broek....ik kan het niet. Vooral als ik op vakantie of op reis ga is het ernstig, er gaat geen ongewassen en ongestreken kleding mee in de koffers, waardoor ik de dag van te voren in mijn oudste kloffie alles sta te wassen en te strijken.

Meestal komt zo'n (onschuldige) tik als dit ergens vandaan en ik probeerde pas eens te achterhalen wat dat zou kunnen zijn? Moest ik vroeger misschien in vieze kleding naar school of droogde ik mij af met natte handdoeken van mijn kleine broertje? Niets van dat alles!  Zowel mijn moeder als oma wassen altijd graag en veel, als kind liep ik ook nooit in vuile kleding en pakte ik iedere dag een schone handdoek. Voor mij is het dus normaal denk ik, en dus doe ik het ook. Maar ja, zoals ik al zei, het is niet zo goed voor het mileu al dat wassen, dat weet ik ook..en kleding slijt ook nog eens sneller, zonde.

Ach....iedereen heeft weleens iets, dit is dan maar mijn gebrek, een onschuldig gebrek vind ik, al maakt het mij dan wel weer extra kritisch op mensen die ik onderweg tegenkom, zo frons ik mijn wenkbrauwen toch wel bij ongestreken kleding en ruik ik van 10 meter of iemand zijn kleding al een paar dagen aan heeft. Maar ja, ieder zijn ding, tenslotte heeft vast niet iedereen zin of tijd om zich daar druk om te maken.

Heb jij ook zo'n "onschuldige" huishoudelijke tik? Moet jij iedere dag stofzuigen ook al ligt er niets zichtbaar? Of gooi jij eten wat over de datum is ook altijd direct weg zonder te checken of het misschien nog wel goed is? Moeten we het gewoon accepteren of moeten we er iets aan doen?

Fijne (vakantie) week allemaal!

XXX
Debbie

Deel dit artikel
Back to top