Reviews

MAC Rocky Horror Picture Show collectie - swatches & review

Worden jullie eind oktober nog verwacht op een Halloween feestje? Ben je er inmiddels al een beetje uit hoe je verkleed zult gaan? Ik heb nog wel een leuke tip, laat je inspireren door de MAC Rocky Horror Picture Show collectie, bekijk de film en ga als Magenta en verkleed jouw mannelijke begeleider als Dr. Frank-N-Furter, succes verzekerd! Gaat je dat iets te ver, dan kun je misschien wel uit de voeten met de make-up producten van MAC, is toch iets veiliger! Kijk je mee naar mijn swatches?

De Halloween collectie van MAC staat dit jaar in het teken van de cult-film uit 1975, The Rocky Horror Picture Show, een bizarre musical/film met een mix van humor, een tikje horror en vooral veel fantasie en bijzondere, gewaagde kostuums. Ik heb de film ooit een keer gezien, maar persoonlijk heb ik er niet zoveel mee...tot nu dan, want nu heb ik toch een klein stukje RHPS in mijn bezit! Van MAC kreeg ik het Riff Raff oogschaduwpalette en de twee matte lipsticks Strange Journey en Frank-n-furter om te testen.

Het oogschaduwpalette Riff-Raff bestaat uit zes poederoogschaduws in vrij koele tinten die ook nog eens dichtbij de natuurlijke kleuren van de huid liggen door de paarsige ondertonen. Hierdoor kun je met deze oogschaduws eventueel ook een "enge" look maken, als je daarvoor zou willen kiezen. Dat heb ik niet gedaan, ik koos voor een look die je prima overdag of tijdens een "gewoon" feestje kunt dragen. De producten zijn verpakt in een zwarte, glanzende verpakking met daarop het logo van de film in cartooneske uitvoering, ik vind het wel een coole verpakking!


MAC Riff-Raff palette EUR 42,00 - de oogschaduws zijn allemaal prettig van structuur en textuur, ze zijn zacht, kruimelen niet, hechten goed aan de huid en zijn goed gepigmenteerd. De kleuren blenden goed met elkaar en door ze over elkaar aan te brengen kun je mooie, nieuwe kleuren en effecten ontdekken. Er zit een mooie mix in van texturen, Carbon en Blackberry zijn echt goed mat, terwijl de andere oogschaduws wat glans en shimmers bevatten.

v.l.n.r. Oh, Rocky!, Crystal en Blackberry

v.l.n.r. Deep silver, Heavy Black and Pendelous & Carbon

Voor mijn look heb ik eerst een zwart oogpotlood gebruikt (MAC Smolder) waarna ik de Crystal en Deep Silver op mijn ooglid heb aangebracht. Vanuit de buitenste ooghoek heb ik toen Blackberry in de arcadeboog aangebracht, Carbon ging er tenslotte weer overheen vanuit de buitenste ooghoek. Ik heb Oh, Rocky! onder mijn wenkbrauw en een tikje bij de binnenste ooghoek aangebracht. Natuurlijk is de look pas af met mascara (Lancome Grandiose)

MAC lipsticks Strange Journey & Frank-N-Furter EUR 21,00 - de lipsticks van de collectie zijn behoorlijk intens qua kleuren, ik heb twee matte varianten gekregen en hoop dat ik de namen goed voor jullie heb opgezocht, op mijn exemplaren zit namelijk nog een sticker met de "werknaam". Misschien leuk om te weten, maar MAC werkt tijdens het ontwikkelen van de producten altijd met tijdelijke namen, pas op het allerlaatst krijgen ze hun "echte" naam. 
swatches met links Strange Journey & rechts Frank-N-Furter

MAC Strange Journey lipstick EUR 21,00 - yellowish brick red (matte) - een behoorlijk oranje uitvallende kleur, die ik toch niet zou omschrijven als steenrood....jullie wel? De dekking is prima, de lipstick is een tikje droog bij het aanbrengen (zoals alle matte lipsticks van MAC) maar bij het dragen heb ik er geen last van. De finish is inderdaad goed mat, de kleur is mooi maar past wat mij betreft minder goed bij de koele oogschaduw die ik bij deze look draag. ik vind het eigenlijk meer een zomers kleurtje!MAC Frank-N-Furter lipstick EUR 21,00 - deep raspberry wine (matte) - een diepe, donkere framboostint met een mooie matte finish, eigenlijk is dit een kleur die perfect past bij de omschrijving van "de perfecte herfstlipstick van 2014". De kleur is vrij koel, waardoor tanden en oogwit direct frisser en witter ogen, een fijne bijkomstigheid en de kleur zal waarschijnlijk ook iedereen prima staan. Ook de textuur is geweldig, net zoals de pigmentatie, de houdbaarheid is enorm lang, hier heb je zomaar de hele dag plezier van, top lipstick!


Het oogschaduwpalette Riff-Raff is een mooi, koel oogschaduwpalette van prima kwaliteit, de lipsticks zijn ook meer dan fijn en mooi van kleur, het zijn zeker aanraders! De andere producten uit de MAC Rocky Horror Picture Show collectie heb ik niet getest, maar je kunt ze in dit artikel nog allemaal even bekijken.
De collectie zal, volgens de laatste berichten, vanaf 8 november 2014 in de MAC pro store verkocht gaan worden, en waarschijnlijk ook in de MAC store in Den Haag (online is niet zeker edit : sinds 23 oktober 2014 staat de collectie toch op www.maccosmetics.nl)). Het is een collectie die zeer beperkt verkocht zal gaan worden, wil je er iets van hebben, dan zou ik je aanraden om even contact op te nemen met de MAC pro store.

Wat vinden jullie van deze producten? Niet zo heel eng toch? 
Deel dit artikel
Back to top