Reviews

Reset jouw huid na een nachtje slapen : Philosophy Miracle Worker Overnight

Staar jij na een nachtje lekker slapen ook weleens verbaasd in de spiegel? Je voelt je uitgeslapen maar je spiegelbeeld zegt toch echt iets anders, je ziet eruit alsof je geen oog hebt dicht gedaan! Vroeger, toen ik jong en fris was, had ik er nooit last van, maar nu ik over de veertig ben gebeurt het mij ook steeds vaker en dat is niet zo fijn! Gelukkig is er wel wat aan te doen, zoals het gebruik van een fijne nachtcreme, bijvoorbeeld de nieuwe Philosophy Miracle Worker Overnight....

Wat zou het geweldig zijn als we na een nachtje slapen met een laagje Miracle Worker Overnight ook echt een wonder zien, een frisse, strakke en stralende huid binnen één nacht! Waarschijnlijk gaat dat niet lukken, maar toch belooft deze nieuwe nachtcreme veel goeds, natuurlijk heb ik de nachtcreme al even kort getest! 

In de nacht is de huid druk bezig met het herstel van de overdag opgelopen schade, iets wat ernstig klinkt, maar uiteindelijk een normaal proces is. Overdag wordt de huid blootgesteld aan schadelijke UV straling, milieuvervuiling, uitdroging door verwarming en airconditioning of andere externe factoren, in de nacht probeert de huid zich weer te resetten en te herstellen. Naarmate je ouder wordt zal dat steeds een beetje moeilijker gaan, met als gevolg dat je er niet persé meer fris uitziet als je wakker wordt. Philosophy belooft daar iets aan te gaan doen, ze gaan de proteïnen die de veroudering in de huid versnellen (progerin) bestrijden waardoor je er binnen een paar weken jonger uit gaat zien. De werkzame ingrediënten die hiervoor gaan zorgen zijn o.a. een zeldzaam marine-algenextract, peptiden en een zeer stabiele vorm van vitamine C (c8), samen met hydraterende ingrediënten. 


ingrediëntenlijst Philosophy Miracle Worker overnight  met glycerine, suikerrietextract, fruitextracten, lecithine, vitamine C, melkzuur,  algenextract en vitamine E

Volgens een door Philosophy uitgevoerde test op 50 deelnemers zagen zij na vier weken fijne lijntjes verminderen en na acht weken zagen ze ook diepere lijntjes en rimpeltje verdwijnen. Dat klinkt goed, maar inmiddels weet ik dat je dit soort testen nooit echt helemaal serieus kan nemen, althans, ik ben er sceptisch over omdat ik niet weet wat de testpersonen eerder voor producten gebruikten en daarnaast kunnen er nog veel meer factoren meespelen. Daarom test ik liever zelf en deel ik mijn ervaring met de Philosoph Miracle Worker Overnight.


Het is een fijne, zeer zachte, comfortabel aanvoelende creme die vrijwel geurloos is en mijn huid direct diep hydrateert na het aanbrengen, het lijkt alsof mijn huid direct voller en strakker oogt. De creme trekt snel in en laat een fijn gevoel achter op de huid, volgens Philosophy een "second skin" textuur die ervoor zorgt dat het vocht in de huid nog beter wordt vastgehouden, iets wat echt heel belangrijk is. 


iedere pot van Philosophy is hygienisch geseald, zo weet je zeker dat je een ongebruikte pot hebt, wel zo prettig!

haal het restant ook altijd even van de folie af, er blijft altijd flink wat product achter

de superzachte, romige en comfortabele textuur is heerlijk voor een nachtcreme

Na twee weken gebruik zou ik niet durven beweren dat ik veel verschil zie in mijn rimpeltjes en lijntjes, maar ik vind wel dat mijn huid er goed, vol en stevig uitziet na een nachtje slapen. De creme verzorgt mijn huid goed in de nacht en dat zorgt weer voor een goede basis voor overdag! Ik gebruik twee keer per week wel een andere nachtcreme, dan combineer ik de Philosophy Hope in a jar night met Le Weekend de Chanel, dat is geheim om een stralende huid te houden, maar daarover heb ik in dit artikel weleens geschreven.

De Philosophy Miracle Worker overnight nachtcreme is in principe het beste geschikt voor de huid die wat ouder wordt, afhankelijk van de conditie zal dat vanaf 30 jaar kunnen zijn. De creme is zowel voor de droge als vettere huid geschikt, door de fruitextracten moet je misschien een beetje oppassen met een echt gevoelige huid, maar dat verschilt natuurlijk per persoon. Zoek je een goede voedende, niet al te vette nachtcreme die voor wonderen kan zorgen? Loop dan eens de ICI Paris XL binnen en test deze eens uit. Je betaalt voor een pot van 60 ml EUR 59,94 (adviesprijs), Philosophy wordt exclusief verkocht bij ICI Paris XL.

Wat voor nachtcreme gebruik jij momenteel? Vind je het een product dat echt niet kan missen in jouw routine?

Deel dit artikel
Back to top