Nieuws

Beauty dilemma - BB cream of foundation?

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Sinds 2011 is BB cream te koop in Nederland, een hype waarvan we dachten dat ze zeker voorbij zou gaan. Maar is dat ook zo? Of heeft BB cream foundation vervangen? Wat kies jij : BB cream of foundation?

Beauty dilemma
In september 2011 was ik aanwezig bij de grootse introductie van de allereerste BB cream in Nederland, Garnier introduceerde toen hun BB Cream Miracle Skin Protector. Deze werd toen geïntroduceerd als de eerste 5-in-1 gezichtsverzorgingscreme die de huid zou hydrateren, beschermen, egaliseren, beschermen tegen de zon en voorzien van een mooie glans. De eerste BB cream van Garnier werd al snel gevolgd door BB creams van allerlei merken, van high end merken zoals Dior en Guerlain tot betaalbare merken als Catrice, Hema en Etos, de BB creams waren niet aan te slepen. Al snel leek het erop dat we een beetje BB cream moe werden, zeker als de zoveelste, perfecte, ideale BB cream werd aangekondigd. 
Inmiddels is het 2014, bijna 2015, en nog steeds doen de BB creams het enorm goed, de natuurlijke creme die de huid zowel verzorgt als mooier maakt, is nog steeds heel populair. Het is dus zeker geen mode verschijnsel geweest, de BB cream heeft een vast plekje veroverd in de harten van de Nederlandse vrouwen. 
Maar het is zeker geen allemansvriend, niet iedereen kiest tegenwoordig voor een BB cream, een goede dagcreme in combinatie met een foundation heeft bij velen nog steeds de voorkeur, maar hoe zit dat bij jullie? Kiezen jullie voor een BB cream of foundation om jouw huid er nog mooier te laten uitzien?

Hoe denk ik erover?

Eerlijk gezegd ben ik best verrast door de blijvende populariteit van de BB cream, ik had serieus verwacht dat het een tijdelijke hype was die wel weer over zou gaan. Maar na ruim drie jaar duurt de hype toch nog steeds voort, de BB creams blijven verkocht worden en er komen regelmatig nieuwe, verbeterde versies uit. Zelf gebruik ik niet zo heel vaak een BB cream, al heb ik zeker wel een paar favorieten die ik van tijd tot tijd gebruik, bijvoorbeeld op de dagen dat ik niet zoveel zin heb om veel tijd aan mijn make-up te besteden, maar er toch net een beetje frisser uit wil zien. Mijn favoriete BB Cream is de Guerlain BB Beauty Booster (review), dat is vast geen verrassing, maar eerlijk gezegd is dat eigenlijk gewoon een foundation, zo dekkend is dat resultaat.
Nee, ik kies de meeste dagen toch voor een combinatie van een goede dagcreme, zonbescherming en een foundation, dat heeft echt mijn voorkeur, maar ik hou dan ook wel van een behoorlijk make-upje en ren niet zo snel de deur uit met alleen een BB cream en mascara, dat kan toch ook eigenlijk niet als beautyblogger? ;-) Waarom ik dat doe? Omdat ik zo de best passende combinatie voor mij kan zoeken, een BB cream is meestal voor mijn huid niet voedend genoeg en de dekking is meestal te licht, nu kan ik een goed voedende creme gebruiken en krijg ik de dekking die ik wil op die dag.

Ik kies dus vaker voor foundation dan een BB cream, maar aan de andere kant zou ik ook geen BB cream willen missen in mijn beautykast, zeker de Guerlain BB Beauty Booster niet, die is echt heel fijn! Wat zou jij kiezen : foundation of BB cream? Of kies je, zoals ik, liever niet en wissel je ze gewoon af hoe het uitkomt?

Deel dit artikel
Back to top