Inspiratie & Tutorials

Tutorial - Hollywood haar a la J.Lo

Sinds drie weken heb ik weer mooie nieuwe haar extensions laten zetten bij Beauty by Roos, wat ben ik er toch blij mee! Ik was altijd best tevreden met mijn eigen, halflange haar, maar ik vind het toch ook wel heel tof om van die mooie, golvende langen haren a la J.Lo te hebben! Nee, niet dat ik op haar lijk, maar zeg nu eens eerlijk, wie zou er nu niet haar glanzende, golvende lange lokken willen hebben? Ik heb vandaag voor jullie een fototutorial hoe ik op een simpele wijze mooi "Hollywood haar" krijg met van die mooie golven...kijk je mee?

Wat heb je nodig:

- een krultang met een vrij dikke diameter, daar krijg je echt het mooiste resultaat mee! Ik heb de Carmen Celebrity 3 in 1 krultang gebruikt, die heeft drie verschillende opzetstukken. Ik heb de "dikste" gebruikt voor deze tutorial, met een doorsnede van 38 mm
- een beschermend product tegen de hitte , ik heb de Miracle Recharge Take the heat van Aussie gebruikt, die ruikt lekker en maakt het haar mooi glanzend en glad
- een haarspray die de krullen fixeert en ook wat glans geeft, ik gebruik een van mijn favoriete : Moroccanoil Luminous Hairspray strong hold
- een haarborstel die vrij groot is, liefst geen met echte haren, maar juist gemaakt van nylon/kunststof, dat houdt de slagen mooier in model. Ik gebruik the "wet" brush, een nieuwe borstel die alle soorten haar perfect ontklit en toch heel zacht is, is voor dit doel echt perfect!

Ik start met mijn schone, droge haar dat vrij stijl van zichzelf is (al krijg ik door het slapen altijd wel wat slag in mijn haar). Om de slagen goed te houden kun je voor het drogen wat mousse in het haar aanbrengen, een beach spray is ook een prima middel, dat maakt het haar lekker stug en dat is wat je wilt voordat je aan de slag gaat.

Ik verdeel mijn haar in een linker en een rechterdeel, die ik vast zet met een klem. Ik doe eerst de ene kant van mijn haar en daarna de andere kant. De kant waarmee ik aan de slag ga, verdeel ik ook weer in twee delen, ik begin met het achterste deel en zet het voorste deel even losjes vast.

Ik spray de heat protector op mijn haar en borstel het even door, maak het niet nat, maar alleen een beetje vochtig, dat is voldoende. Kam het wel even goed door, zodat de heat protector verdeeld is over de hele pluk haar.

Het achterste deel verdeel ik in drie plukken, die ik per pluk over mijn krultang heen draai. Ik gebruik de klem niet, ik draai de pluk er gewoon overheen en hou het onderste deel vast. Het laatste stukje haar (ongeveer 1 centimeter) krul ik niet, dat staat beter vind ik. Ik zet de krultang in op 200 graden, omdat mijn extensions echt wat hitte nodig hebben om goed in model te komen, maar bij fijner haar kun je de temperatuur uiteraard ook lager zetten. 
Zorg dat je de plukken naar achteren indraait, je wilt dat ze van het gezicht af wijzen en niet richting gezicht vallen, al maakt het bij de achterste krullen eigenlijk niet zoveel uit. Laat de krul echt even zitten, voel voorzichtig aan het haar of het al warm genoeg is, anders blijft het niet zitten. Laat het dan los van de tang en spray er direct hairspray over, niet te zuinig zijn!

Het achterste deel verdeelde ik in drie plukken, maar ook het voorste deel verdeel ik in drie plukken en die krul ik allemaal, dit is het resultaat. Laat het nu heel goed afkoelen, je zou de krullen eventueel ook nog even "in de krul" vast kunnen zetten tijdens het afkoelen, maar daar heb ik meestal geen geduld voor!

Dit is het resultaat nadat ik beide kanten heb gedaan, ik heb 12 plukken in totaal gekruld en deze stuk voor stuk voorzien van hairspray, nu moet ik alles goed laten afkoelen. Reken wel op een half uurtje, als je ze te vroeg uitborstelt, dan zul je minder lang plezier hebben van de slagen.

Na een half uurtje is het dan alleen nog een kwestie van voorzichtig uitborstelen, al zijn er ook meiden die de krullen er zo in laten zitten en ze alleen loshalen met hun vingers. Ik vind het toch mooier om een iets zachtere look te krijgen en borstel de krullen dus voorzichtig los. 

Tadaa! Klaar is Kees....ik hou van deze lange slagen in mijn haar, ze geven mijn haar een verzorgde look en laten de extensions extra mooi uitkomen. Je kunt eventueel nog wat glansspray gebruiken of eventueel wat glansserum voor in de punten, maar mijn haarspray zorgt ook al voor wat glans, dus vond ik het niet nodig. Als ik mijn haar zo styl, dan heb ik er meestal twee dagen plezier van, iets wat ik eventueel kan verlengen door een sterkere haarspray te gebruiken. Wil ik meer volume bovenop, dan gebruik ik een volume poeder, maar eigenlijk doe ik dat normaal niet.

The Wet brush is echt heel fijn in gebruik, hij is speciaal ontwikkeld voor nat haar en kan dus echt alle haartypes zacht en doeltreffend ontklitten en ontwarren. Het werkt echt en het mooie is dat de borstel ook lekker betaalbaar is, de adviesprijs is EUR 14,95. Je koopt de Wet Brush o.a bij Alice + Jo

Ik gebruik deze Carmen 3-in-1 Celebrity krultang en die bevalt prima, vooral omdat je de temperatuur van de tang kunt instellen (van 160 tot 200 graden) en natuurlijk omdat je drie verschillende maten krultangen in één apparaat hebt. Heel handig en ook nog eens voordelig en ruimte besparend! Je betaalt voor de tang ongeveer EUR 38,99 en hij is o.a. te koop bij Bol.com. 
 
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een keer een haartutorial te zien op Beautyscene, ik ben geen expert en experimenteer zelf ook niet zo vaak met mijn haren, maar dit wilde ik toch even met jullie delen!
Deel dit artikel
Back to top