Nieuws

Avondje backstage bij Hollands Next Top Model

Hebben jullie gisteren naar de finale van Hollands Next Top Model gekeken? Ik wel, om precies te zijn in de zaal van Studio 21 in Hilversum, waar ik door MAC was uitgenodigd om erbij te zijn. Natuurlijk kreeg ik ook een kijkje backstage bij de make-up artists van MAC en de kappers van The Chair, dat is echt altijd heel leuk. En dochter Bo was ook mee, last minute was er nog een plaatsje vrij en kon zij gezellig met mij mee, leuk want zij is een supergrote fan van het programma. Kijk je mee naar een kort fotoverslag?


Samen met Bo gearriveerd bij Studio 21 waar de finale plaats vind, alles was op en top geregeld voor alle gasten, de rode loper lag zelfs uit! In de zaal zaten zo'n 1.000 mensen, van familie en vrienden van de kandidaten tot relaties en medewerkers van het programma en hun sponsoren. Maar je kon ook kaartjes kopen, er was dus ook "gewoon" publiek die hun favoriete kandidaat wilde aanmoedigen.

Het was behoorlijk hectisch en druk backstage, het MAC event team was verantwoordelijk voor de make-up voor iedereen die meewerkte aan het programma. Beneden werden de finalistes, kandidaten en ex-kandidaten opgemaakt en in een rustige ruimte boven werden de artiesten en juryleden opgemaakt door o.a. de nieuwe senior make-up artist van MAC, Ines. Dit is haar kit met vooraan de meest gebruikte foundation, de Studio Fix compact, voor t.v. heb je vooral een foundation nodig die matteert en dus werken zij het liefste met deze. 

Het is altijd leuk om in iemands kit te neuzen, je komt altijd weer op ideetjes! Ines heeft behoorlijk wat oogschaduws mee, ze kan echt iedere look aan, dit is haar palette met paars tinten en ja, die knalgele oogschaduws komen vast ook een keer van pas!

Bij de MAC pro store kun je dit dubbele palette kopen, dat je zelf kunt vullen met bijvoorbeeld lipstick, maar eventueel ook met concealer, compact foundation, creme blush of cream colour base. Ines vertelde dat ze samen met een collega de lipsticks kocht in de tinten die je hier ziet en dat ze ze gedeeld hebben, in één vakje past nl. een halve lipstick. 

Ines heeft in elk geval prachtige lipsticks in haar palette en nu ik dit gezien heb wil ik dit eigenlijk ook! Haha...nee, ik heb er natuurlijk niet zoveel aan, maar als visagist is dit wel heel fijn om mee te werken. Je koopt het dus bij de MAC pro Store of online bij maccosmetics.nl

Het matte, natural palette van Ines is ook heel interessant, ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar alle kleuren die ze heeft. Gisteren was er geen tijd om het te bekijken, maar ik ga binnenkort zeker even met Ines zitten om dit te vragen. Ik laat het jullie zeker weten!

En natuurlijk heeft Ines ook een palette glanzende neutrale oogschaduws, zien jullie nog bekende kleuren?

Aicha zat in de stoel van make-up artist Flavio en zij werd o.a. opgemaakt met producten uit een bijzondere nieuwe, nog geheime collectie van MAC. Ik kan er niet zoveel over vertellen, maar de collectie heeft een speciale (witte) verpakking. Je hoort uiteraard meer zodra het kan....

Flavio maakte deze foto voor zijn Instagram kanaal (@theflaviomiguel), ik volg best veel MAC make-up artiesten omdat ik het altijd geweldig vind om te zien waar zij mee bezig zijn en wat voor mooie creaties ze maken. Aicha zag er prachtig uit, kijk dan naar haar wenkbrauwen en ogen!

Sanne moest nog even eten en deed dat maar terwijl ze in de make-up zat! De modellen waren al de hele dag bezig met repetities en andere voorbereidingen, gelukkig werden ze wel goed verzorgd, in de studio zit een groot restaurant waar alle medewerkers kunnen aanschuiven. Het rook er heerlijk! Bekijk ook even de wenkbrauwen van Sanne, mooi!!

Naamgenootje Debbie leek de minst zenuwachtige van het stel, ze bleef lekker vrolijk doorkletsen terwijl de make-up artiesten aan alle kanten met haar bezig zijn. Debbie was de favoriet van Bo en stiekem had ik ook gehoopt dat zij zou winnen, maar de andere meiden waren net een stuk langer en daardoor misschien toch wat in het voordeel?

Make-up op een gezicht is heel normaal voor ons, maar make-up op jouw benen....dat doe je misschien toch niet zo snel? Voor een fotoshoot, filmopname of televisieshow wordt dat zeker wel gedaan, het camoufleert donkere plekken en littekens, de benen en armen zien er zo mooier en glanzender uit. Probeer het maar eens bij een feestje, sta je vast nog mooier op de foto!

Nicky vond ook dit "keigaaf", wat een lekkere vrolijke meid is het! De sfeer in de visagie ruimte was heel goed en relaxed, terwijl er toch ongeveer 30 mannen en vrouwen aan het werk waren, behoorlijk druk en vooral heel warm. Ik vind het altijd knap dat ze in dit soort omstandigdheden toch nog zulk prachtig werk kunnen afleveren, echte professionals! Het team werd geleid door Connie Man en Ines Borgonjon van MAC, die zijn deze stressvolle situaties wel gewend, net zoals hun collega's van het MAC event team.

Heftig haar, maar wel heel erg mooi!!!

Na het kijkje backstage deden we nog even een drankje en zochten toen onze plaats op in de zaal, in de buurt van de jury.

Atijd leuk zo'n backstage pas! 

From where we stand, de lange benen van Bo vs de korte van mij....haha, dochters zijn toch altijd knapper dan hun moeders? gelukkig maar!

Bo vond het, net zoals ik, heel gezellig om hierbij te zijn. Bo heeft zelf ook meegedaan aan de casting voor laatste plaats en wil volgend jaar misschien weer meedoen. Nu komt ze eigenlijk wat centimeters te kort om model te zijn, maar ja, niet geschoten is altijd mis toch? 


Jullie hebben de live show misschien wel gezien, van de vier meiden Aicha, Debbie, Sanne en Nicky kon er uiteindelijk maar één de hoofdprijs winnen. Toch geloof ik best dat ze allemaal lekker aan de slag gaan als model, ze hebben in elk geval de kwaliteiten ervoor.

Nicky werd de winnares en was natuurlijk heel blij!

Na afloop bestormde iedereen ongeveer het podium om foto's te maken en interviews te houden met de finalisten. Ik heb zelf Aicha even gesproken en die stond toch met tranen in haar ogen op het podium, ze was heel teleurgesteld! Ze had al een beetje met dit scenario rekening gehouden, maar als het dan toch gebeurt komt het heus best hard aan. 

Gezellige drukte!

Na een tijdje was het podium een stukje leger en werd winnares Nicky nog even op de foto gezet door Edwin Smulders, de man van presentatrice Anouk Smulders trouwens. Ze poseerde geduldig!

Natuurlijk wilde Bo even met Nicky op de foto en Nicky vond het prima, leuk! Ik heb Nicky nog even gevraagd wat ze in de afgelopen maanden op het gebied van beauty heeft geleerd van de make-up artiesten waarmee ze heeft gewerkt. Ze vertelde dat ze eigenlijk nog steeds vrij naturel is in haar eigen make-up, ze houdt het bescheiden bij wat mascara en lipgloss, omdat je als model vooral je natuurlijke schoonheid moet laten zien als je op een casting bent. Natuurlijk pakken de visagisten bij een fotoshoot behoorlijk uit en volgens mij vind Nicky dat altijd heel leuk en mooi, ze geniet van ieder moment heb ik het idee. Nicky won o.a. een contract bij Touché models t.w.v. EUR 50.000!

Nicky krijgt ook een cover van Amayzine.com, al ben ik wel benieuwd hoe dat eruit gaat zien, dat is toch een online magazine? We wachten het rustig af!

Vandaag mail ik nog even met Ines van MAC om wat meer informatie te krijgen over de gebruikte make-up producten bij de modellen, vooral de lipsticks waren behoorlijk in het oog springend en ik wil zelf ook graag weten welke ze gebruikt hebben bij bepaalde looks! Heb jij nog een vraag over de make-up van de finalisten van HNTM, laat het dan weten, dan stuur ik de vraag nog even door. Heb jij ook gekeken gisteren? Heeft jouw favoriet gewonnen?
Deel dit artikel
Back to top