Nagel & Handen

Mooie nagels beginnen bij gezonde nagelriemen!

Mooie en gezonde nagels zijn natuurlijk fijn om te hebben, maar soms is het helemaal niet zo simpel om dat voor elkaar te krijgen. Weet je dat het erg belangrijk is om de nagelriemen in goede conditie te brengen? Zonder gezonde, goed verzorgde nagelriemen kun je namelijk wel fluiten naar mooie nagels. Tijd om ze eens extra te verwennen, zeker in de herfst en winter krijgen ze behoorlijk wat te verduren! ik zet wat tips en fijne producten voor je op een rij, kijk je mee? En begin maar vast met smeren vanavond!

In dit eerdere artikel heb ik jullie al eens verteld waarom het verzorgen van je nagelriemen zo belangrijk is.  Goede verzorgde nagelriemen zien er niet alleen mooier uit, ze zorgen er ook voor dat de nagels mooier, gelijkmatiger en beter groeien. Ook de vorm van de nagels zal verbeteren als de nagel vrij kan groeien. 


Laten we beginnen met de belangrijkste tips:

  • Knip je nagelriemen nooit, dit is namelijk een bescherming voor de nagelwortel/matrix. Op het moment dat je een nagelriem verwijdert is deze bescherming weg en kunnen er snel ontstekingen ontstaan. Niet doen dus! Vaak ontstaan er velletjes rondom de nagelriemen waarvan het lastig is om daar vanaf te blijven. Hoe lastig het ook is: probeer er niet aan te zitten, want dat maakt het alleen maar erger.
  • bijt ook nooit op nagelriemen, ook al irriteren die harde stukjes je echt heel erg. Er kunnen dan bacteriën onder de nagelriem terecht komen die kunnen zorgen voor een pijnlijke en nare ontsteking. Heb je daar last van? Bij mij helpt het altijd goed om Eight Hour cream dik aan te brengen met daar overheen een pleister, laat een nachtje inwerken en meestal is het ergste dan voorbij. Pas natuurlijk wel op bij een echte ontsteking (dan is het dik, rood en voelt het warm aan), dan moet je misschien iets anders gebruiken of contact opnemen met een arts.
  • Smeer dagelijks jouw nagelriemen in met een nagelriemproduct. Ik vind zelf een olie altijd heel prettig omdat de structuur lekker snel intrekt, maar het kan wel wat vettig blijven en dat is niet altijd praktisch. Kies dan liever een voedende creme of balsem, dat werkt misschien fijner. Masseer de substantie in tot het volledig is opgenomen, dit kan ook wanneer je nagellak op hebt. Herhaling is het sleutelwoord, herhaal deze methode dagelijks en je hebt al snel prachtige nagelriemen.
  • Heb je geen last van velletjes of harde nagelriemen dan volstaat een gewone hand en nagelcrème op dagelijkse basis natuurlijk prima. Masseer de handcreme ook altijd goed bij de nagelriemen in, dan hou je ze zacht en soepel. Een nagelmasker is trouwens ook een fijn idee, breng een dikke laag handcreme aan op en rond de nagels, ga lekker achterover zitten en laat het een half uurtje intrekken, masseer de rest in...voila, direct prachtige nagelriemen.
Fijn in gebruik : KOH Cuticle Response (EUR 20,25), Nourishing cuticle brush (EUR 20,71), Essential hand nourisher (EUR 21,95) en Nail Pusher and Cleansing stick (EUR 25,95)
Avoplex Exfoliating cuticle treatment & Cuticle oil to go (EUR 11,95) - de laatste is superhandig in jouw tas, door het kwastje kun je de dikke olieachtige gel goed doseren en gebruik je niet teveel, je kunt gewoon doorwerken! De exfoliant werkt ook super tegen velletjes op de nagelriemen!
Dit is een product dat je gewoon moet hebben deze winter, het werkt voedend op haar, lippen, handen, nagelriemen, voeten en overal waar je maar droge plekjes hebt! Ideaal dus om in huis te hebben en extreem zuinig in gebruik door de mega grote pot : Christophe Robin Intense regenerating balm (EUR 45,00)

Trind Cuticle remover & Trind Nail Balsam zijn ook altijd fijn
Cuticle remover?
Misschien heb je weleens gehoord van een Cuticle remover?  No worries, daarmee verwijder je jouw nagelriemen niet, maar maak je ze wel zachter en kun je de velletjes die op jouw nagels vast zitten losmaken van de nagel. Gebruik de Cuticle remover niet te vaak, eens per week is prima. Breng het aan en laat het even inwerken, niet te lang trouwens, max 2 minuten en gebruik dan een tool om de nagelriemen los te maken van de nagel. Deze speciale tools kun je gebruiken om je nagelriemen naar achteren te drukken, maar gebruik die niet te veel. Een nagelriem die goed gevoed en soepel is hoef je niet naar achteren te drukken omdat deze al ‘los’ zit. Op het moment dat jouw nagelriemen hard zijn en vast zitten aan de nagelplaat kun je ervoor kiezen om een keer per week je nagelriemen heel voorzichtig naar achteren te duwen. Zorg in dit geval wel altijd dat je nagelriemen eerst flink zijn ingesmeerd met nagelriemolie en forceer niets, het moet absoluut niet pijnlijk zijn. Doe dit regelmatig en je zult zeker vooruitgang zien.
Gezonde nagelriemen zorgen absoluut voor een snellere groei van nagels. Dat is op zich heel logisch, want nagelriemen die ‘vast’ zitten belemmeren het groeiproces. Het onderhouden van je nagelriemen is een werkje van een halve minuut. Ik heb zelf vaak een nagelriemolie in mijn handtas om deze onderweg (tijdens het t.v. kijken, onderweg in de trein of in de file) even snel te gebruiken. Misschien wel het meest dankbare ‘nagelklusje’ van allemaal! 

Één van mijn favoriete combinaties : Deborah Lippmann The cure ultra nourishing cuticle repair cream (EUR 27,90) & Rich girl hand cream (EUR 29,90) - de balsem is een redelijk nieuwe ontdekking en vooral ook fijn voor nagelriemen die er slecht aan toe zijn. De balsem zit vol voedende bestanddelen, maar bevat ook goed verzorgende bestanddelen zoals anti-oxidanten, hyaluronzuur, vitamine a, c en E en zelfs algenextracten die je normaal alleen vind in zeer luxe gezichtscremes! 

 
Wil je nog meer weten over nagelverzorging? Bekijk de artikelen over dit onderwerp dan even via deze link, dan vind je er heel wat bij elkaar. Natuurlijk kun je eventuele vragen altijd achterlaten bij de comments!
Deel dit artikel
Back to top