Nieuws

Yves Saint Laurent Wildly Gold kerst make-up collectie 2014

Nog niet zolang geleden zag ik, in het vliegtuig vanuit Wenen, de film Yves Saint Laurent, hebben jullie die ook al gezien? De film over een groot deel van het leven van de legendarische ontwerper gaf een bijzonder inkijkje in zijn creatieve, maar ook getormenteerde geest, interessant om te zien. Wisten jullie dat er al 50 jaar beauty producten worden uitgebracht door het merk Yves Saint Laurent? Legendarisch producten zoals Opium parfum, de Touche Eclat of de prachtige blauwe Bleu Majorelle nagellak...ze zijn niet meer weg te denken. Toch komt er ook weer mooi nieuws, zoals de kerst make-up collectie Wildly Gold, kijk je even mee?


Palette collector EUR 90,00 - het lijkt een mooi notitieboekje maar je vindt er geen blanco blaadjes in, wel vier oogschaduws, een lichtroze blush en twee lipsticks inclusief applicators. Handig om mee te nemen op vakantie, het palette doet mij ook erg denken aan de travelpalettes die je op de vliegvelden kunt kopen.

Touche Eclat collector 01 Rose Lumiere EUR 37,50

Touche Eclat collector 02 Ivoire Lumiere EUR 37,50

Touche Eclat collector 03 Peche Lumiere EUR 37,50


Rouge Pur couture no. 9 Rouge laque EUR 33,50

De "verslavende" Opium parfum werd in 1977 geïntroduceerd en dat zorgde voor behoorlijk wat ophef, vooral door de naam! Maar Yves Saint Laurent was onverbiddelijk, de parfum zou de naam Opium krijgen of anders zou deze niet uitkomen. Het werd een groot succes, de kruidige geur op muskusbasis met bergamot, jasmijn, roos, kaneel, ylang-ylang en citroen is nog steeds een lieveling van veel vrouwen, inmiddels dus al bijna 40 jaar.

Bleu Majorelle is één van de mooiste blauwe nagellakken die er is, ik heb hem al zolang dat hij inmiddels al behoorlijk uitgedroogd is, tijd voor een nieuw exemplaar. De kleur is geïnspireerd door de villa Majorelle in Marrakesh, Marokko, de plaats waar Yves Saint Laurent heel gelukkig was en vooral naartoe ging om rust en inspiratie te vinden. Je kunt de tuinen trouwens nog steeds bezoeken, een mooi doel als je een keer in Marrakesh bent, het staat zeker nog eens op mijn "to do" lijstje.

Kenmerkend voor YSL zijn de opvallende gouden verpakkingen, ze stralen per direct luxe uit en zijn altijd makkelijk te vinden tussen de andere, vaak wat sobere verpakkingen van de verschillende cosmetica merken. 

50 jaar Yves Saint Laurent Beauty, ondanks de naamsverandering bij de mode-tak van dit merk, blijft dit logo gewoon bestaan, het is ook zo iconisch dat het zonde zou zijn het te verliezen of in te ruilen voor iets anders. 

De Yves Saint Laurent Wildly Gold collectie zal vanaf november 2014 exclusief te koop zijn bij De Bijenkorf en niet bij andere verkooppunten, het is uiteraard een limited edition en ik verwacht dat vooral het palette best snel uitverkocht zal zijn.

Heb jij ook producten van Yves Saint Laurent die je heel fijn vindt? Ken jij misschien ook één van de oudere producten van YSL? Ik kan mij de blauwe/zwarte verpakking van Rive Gauche eau de toilette nog goed herrinneren, die heb ik ooit ook eens gehad.

Deel dit artikel
Back to top