Reviews

Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush review (met video)

Als groot fan van elektrische gezichtsborstels was ik natuurlijk erg benieuwd naar de nieuwe Clinique Sonic System Purifying cleansing brush. Het persbericht zag er veelbelovend uit en gezien de expertise van de onderzoekers van Clinique had ik het volste vertrouwen in deze nieuwe tool, vooral omdat belooft perfect te werken met het 3 stappen systeem van Clinique. Dat moest ik uitproberen! Na een paar weken deze tool te hebben gebruik kan ik je er nu zeker mijn mening over geven, zowel in tekst als in een video. Kijk je even mee?

Wat is het?
De Clinique Sonic System purifying cleansing brush is de eerste elektrische gezichtsborstel van Clinique, het merk dat natuurlijk enorm bekend is om het drie stappen reinigingsysteem. Clinique weet van oudsher al dat een goede reiniging van de huid de basis is voor een gezonde, mooie en stralende huid, zit het met de reiniging van de huid niet goed, dan merk je dat direct.
Natuurlijk is Clinique niet het eerste merk dat een soortgelijke borstel op de markt brengt, maar toch introduceren ze de borstel heel groot! De borstel is in Zwitserland ontwikkeld, uiteraard in nauwe samenwerking met de wetenschappers ern dermatologen van Clinique. De eisen waaraan de borstel moest voldoen zijn behoorlijk hoog, juist omdat ze een veilige, doeltreffende gezichtsborstel wilde maken die geschikt is voor alle huidtypes en natuurlijk ook milde, effectief en veilig is.
De gezichtsborstel is een tool waarmee je de huid nog beter kunt reinigen, de huid zal schoner, gezonder en mooier ogen volgens Clinique, natuurlijk raden zijn het aan om de borstel te gebruiken als onderdeel van hun drie stappen systeem.


je koopt het Clinique Sonic System voor EUR 125,00 (adviesprijs) en hebt dan een compleet pakket om te gaan starten, al mis ik eigenlijk wel een sample van een reiniger.


in de verpakking vind je de uitgebreide handleiding met veel tips over hoe je de borstel kan gebruiken, het is allemaal heel erg duidelijk

in de verpakking vind je de Purifying cleansing brush met een borstel en beschermkapje, er zit ook een oplader/houder bij die je kunt gebruiken om de borstel neer te zetten en op te laden. 

de oplader heeft een USB aansluiting, maar er zit ook een stekker bij zodat je de borstel kan opladen via het lichtnet, net wat je zelf het handigste vindt. Eenmaal opgeladen gaat de borstel erg lang mee, volgens opgave van Clinique kun je de borstel 3 uur achter elkaar gebruiken, opladen is niet zo vaak nodig!

Hoe werkt het?
De Sonic System purifying cleansing brush geeft sonische vibraties af, die in combinatie met de zachte borstelhaartjes het vuil, stof en vet van de huid lostrillen, waarna de reiniger ze makkelijker van de huid kan verwijderen. Dat is veel effectiever dan als je jouw handen gebruikt, er blijft dan meer achter op de huid en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Je gebruikt de borstel tijdens het reinigen van de huid, altijd in combinatie met een reiniger en water, je kunt de borstel beter niet op de droge huid gebruiken om irritaties te voorkomen. Verwijder eerst jouw make-up en ga vervolgens aan de gang met deze waterproof borstel, ik gebruik hem eigenlijk altijd onder de douche en dat kan heel makkelijk. Maak jouw gezicht nat, breng reiniger aan op de borstel en zet deze op jouw voorhoofd. Zet de borstel dan aan door de knop op het handvat in te drukken en laat de borstel langzaam over het hele gezicht glijden. De borstel werkt 30 seconden en stopt daarna automatisch, Clinique raadt aan om de borstel eerst max. 30 seconden per dag te gebruiken. Als je nooit een gezichtsborstel hebt gebruikt, kan de huid namelijk best iets moeten wennen aan deze nieuwe vorm van reiniging, ook al is deze behoorlijk mild. Nadat je gewend bent aan de borstel zou je de borstel ook 1 minuut kunnen gebruiken (dat doe ik altijd), maar dat moet je zelf eens uitproberen.
Als je daarmee klaar bent spoel je je gezicht af en kun je verder gaan met jouw routine (bijvoorbeeld de exfoliant uit het drie stappen plan), de huid is schoon en mooi, huidverzorging zal ook beter opgenomen worden en dat is weer goed voor de werking.

zo kun je de borstel na gebruik neerzetten, laat het kapje er dan wel af omdat de haren andere niet goed kunnen drogen. Het kapje is puur ter bescherming en vooral handig als je de borstel meeneemt op reis of een logeerpartijtje. De houder hoef je niet persé mee te nemen, je kunt de borstel ook gewoon neerleggen om te drogen.

de borstel is fijn van vorm, ligt goed in de hand en is behoorlijk licht. De borstel staat in een hoek van ca. 100 graden op het handvat en dat is volgens Clinique het meest effectief

het slanke, minimalistische design is modern en fris, geen poespas maar een doeltreffende apparaat dat werkt zoals het beloofd

ligt lekker in de hand!

de borstel van dichtbij, de witte haren zijn het zachtste, ze irriteren mijn huid totaal niet en zijn vergelijkbaar met de haren van speciale borstels voor de gevoelige huid van andere merken. De groene haren zijn een stuk steviger en volgens Clinique speciaal bedoeld voor de t-zone, je moet de borstel dan wat schuiner op de huid zetten om die te bereiken. Dat is op zich best handig, want je voelt ze niet als je de borstel vlak houdt.

na 3 maanden moet je de borstel vervangen, losse borstels kosten EUR 20,00, er is momenteel maar 1 soort borstel

Mijn review
Ik gebruik al jarenlang een elektrische gezichtsborstel en dat bevalt mij heel erg goed, ik zou eigenlijk niet meer zonder kunnen. Ik vind echt dat mijn  huid veel schoner wordt als ik een gezichtsborstel gebruik, daar ben ik inmiddels echt van overtuigd. Natuurlijk is het fijn dat Clinique nu ook zijn eigen borstel heeft, maar eigenlijk vind ik het niet de fijnste borstel die ik heb gebruikt.

Dat heeft vooral te maken met de uitvoering van het apparaat, de sonische trillingen vinden vooral plaats in het handvat en hebben daardoor een minder effectieve werking dan de soortgelijke borstel van Clarisonic. Het handvat gaat behoorlijk tekeer, maar de trilling op de borstelhaartjes zijn naar mijn gevoel minimaal, het is dus alsof je maar wat heen en weer gaat met het borsteltje over de huid. Ik vind het geen slecht apparaat, de haren zijn zacht, het design ziet er fraai uit en het gebruikersgemak is prima, maar een effectieve borstel vind ik het niet. Zeker niet omdat ik het kan vergelijken met andere gezichtsborstels zoals de Clarisonic, die zijn bij mij echt effectiever. Ik heb dat echt goed gemerkt aan mijn huid, met de borstel van Clinique kreeg ik vaker onzuiverheden dan met mijn Clarisonic, ook al gebruikte ik exact dezelfde huidverzorging en make-up producten. Toch wel een teken denk ik....

Nee, ik ruil mijn Clarisonic niet in voor deze borstel van Clinique, maar het is zeker geen slecht apparaat en ik zou het je ook zeker niet afraden. Twijfel je echter tussen deze van Clinique en een Clarisonic Mia 2, dan zou ik voor de EUR 25,00 extra toch gaan voor de MIA2, juist omdat ik daar al jarenlang goede resultaten mee behaal.

mijn video review

Even ter vergelijking : Clarisonic Mia 2 & Clinique Sonic System Purifying Cleansing brush

de MIA 2 heeft meerdere standen en je kunt verschillende borsteltjes kopen, deze is bijvoorbeeld voor een diepe reiniging. Dat kan nog niet met de borstel van Clinique

 
Je koopt de Clinique Sonic System purifying cleansing brush voor EUR 125,00 (incl. 1 borstel) bij alle Clinique verkooppunten zoals De Bijenkorf, ICI Paris XL en Douglas, natuurlijk kun je deze ook aanschaffen in de webshop van Clinique. Clinique raadt natuurlijk aan deze borstel te combineren met de vloeibare reinigers van hun 3 stappen plan, maar uiteraard kun je ook een andere reiniger gebruiken als je dat wilt.
 
Heb jij deze borstel al getest? Hoe is jouw ervaring? Vragen beantwoord ik natuurlijk graag! Zal ik binnenkort een vergelijkingsartikel maken?
Deel dit artikel
Back to top