Reviews

Urban Decay Naked Basics 2 - review, swatches en een look

Toen Urban Decay vorig jaar het Naked Basics palette uitbracht was het direct een groot succes, zeker bij make-up liefhebbers die houden van een simpele, natuurlijk look. Dit jaar brengt Urban Decay een nieuw Naked Basics palette uit, het tweede dus met de naam Naked Basics 2, lekker simpel te onthouden! Natuurlijk was ik nieuwsgierig en verdween het palette in mijn shoppingmandje bij Sephora (de Franse webshop) en kan ik hem vandaag laten zien in dit artikel. Kijk je mee naar mijn review?


Urban Decay Naked Basics 2 EUR 27,00 (via Sephora.fr)

Het palette bestaat weer uit 6 basic, matte oogschaduwkleuren, dit keer iets koeler van tint dat het eerste palette volgens Urban Decay. De kleuren die je in het palette vind zijn allemaal nieuw en uniek, het zijn Skimp, Stark, Frisk, Cover, Primal en Undone. Persoonlijk vind ik de koele tint nogal meevallen, ik vind het palette alleen wel wat lichter van kleuren.

het palette is gemaakt van stevig, taupekleurig kunststof dat mooi blijft, de letters zijn nu aangebracht in een lichte kleur in tegenstelling tot de eerste Naked basics.

bij het palette krijg je geen kwastje of oogpotlood, in tegenstelling tot sommige varianten van het grote Naked palette 

over de hele lengte van het palette vind je een spiegel, een lekker formaat waarmee je prima uit de voeten kunt!

v.l.n.r. Skimp (pale nude satin), Stark (nude-pink matte), Frisk (warm gray matte), Cover (muted red-brown matte), Primal (muted brown matte) en Undone (deep, smoky brown matte) de swatches volgen een stukje verder!

Review
De oogschaduws zijn vrijwel allemaal mat, alleen Skimp heeft iets glans in zich en is daardoor erg mooi in de binnenste ooghoek of onder de wenkbrauwen. Ik vind de oogschaduws een tikje aan de droge kant, de textuur is ook wat losser en daardoor vind ik het persoonlijk niet de meest fijne formule om mee te werken. Ik vind dat de kleuren niet zo makkelijk met elkaar blenden, vlekken en vegen liggen echt op de loer en dat ben ik niet zo gewend van Urban Decay. De kleuren liggen ook wel erg dicht bijelkaar, vooral Frisk, Cover en Primal en dan krijg je al snel dat de oogschaduws overgaan in één taupe matte kleur. De fall-out van de oogschaduws is ook wel behoorlijk, na het aanbrengen ligt er veel poeder op de oogschaduws (in het palette) en ook op mijn wangen zie ik de kleuren liggen, niet zo handig natuurlijk!
Nee, ik vind het voor mij niet echt een ideaal palette, dan kies ik zelf toch liever voor het eerste palette, dat gebruik ik zelf echt nog best regelmatig. Maar als je juist van lichtere, koelere tinten houdt, dan is het Urban Decay Naked basics 2 palette misschien wel ideaal voor je.


Het Naked basics 2 palette heeft naar mijn idee dus wat lichtere tinten, vooral de twee donkerste kleuren in het palette zijn wat minder gepigmenteerd dan die van het Naked basics palette. Dat is op zich natuurlijk geen probleem, het maakt het juist echt anders dan het andere palette en dat is prima. Zo kun je tenminste het perfecte palette voor jou kiezen! Het is dus niet zo dat je echt allebei de paletten "moet" hebben, daar lijken ze toch wel iets teveel op elkaar.

boven Urban Decay Naked Basics & onder Naked Basics 2

swatches Urban Decay Naked Basics

swatches Urban Decay Naked Basics

dit is mijn look met het Naked basics 2 palette, ik heb alle kleuren gebruikt en ik moet je zeggen dat ik echt behoorlijk wat Undone oogschaduw nodig heb gehad om de look mijn gewenste intensiteit te geven. Zou ik dat niet doen, dan oogt het allemaal wel erg grijzig en mat, daardoor zie ik er vaak vermoeider uit dan ik ben en dat is niet de bedoeling. Ik heb ook nog een lijntje Fluidline Blacktrack van MAC op en natuurlijk de Grandiose mascara van Lancôme.

het complete plaatje, een prima basic make-up look voor overdag voor mij, vooral omdat de kleuren niet al te glanzend zijn kan dat echt prima, zowel op het werk als op school. Als blush draag ik de Diffused Heat van Hourglass en ik heb alleen een lipbalm van Philosophy op mijn lippen.

Je koopt het Urban Decay Naked Basics 2 palette voor ongeveer EUR 27,00 bijvoorbeeld bij Sephora.fr, of eventueel bij Selfridges, zij verzenden sinds kort Urban Decay ook naar Nederland. Natuurlijk kun je het ook in het buitenland vinden, handig als je nog op reis gaat naar de UK, Duitsland, Frankrijk of de USA!

Wat vind jij van het Naked Basics 2 palette? Is het een palette dat je graag zou willen hebben? En zou Urban Decay ook weer terug moeten komen naar Nederland?

Deel dit artikel
Back to top