Blogs & Editorial

Editorial - als ik groot ben

Vroeger wist ik eigenlijk nooit zo goed wat ik wilde worden, als iemand het mij vroeg varieerde mijn antwoord van ballerina, dierenarts, hersenchirurg, jedi, straaljagerpiloot tot actrice....Geen idee dus, ik vond zoveel dingen leuk en zoveel beroepen interessant, kiezen was dus heel lastig! Goed, inmiddels ben ik meer dan volwassen en ben ik dus beautyblogger, gesetteld zou je denken, toch heb ik nog wel een ander doel voor ogen...dat ga ik worden als ik groot ben!

Als beautyblogger heb je niet bepaald het eeuwige leven, al kun je natuurlijk best meegroeien met je lezers. En producten kun je blijven reviewen, ook als je (nog) ouder bent, al zul je waarschijnlijk weinig middelen tegen puistjes testen maar des te meer anti-aging of sculpting producten. Ik kan dus nog wel even mee, maar ik denk dat ik ooit wel een andere uitdaging zal aangaan, ook al zal dat misschien meer als hobby dan werk zijn. Ik zou namelijk weleens onderzoek willen doen naar de geschiedenis van cosmetica, specifiek over de producten die de laatste eeuwen in gebruik zijn geweest. Als je net als ik wat ouder bent, dan herinner je je vast welke producten je ooit als eerste kocht (bij mij was dat o.a. make-up van Theatre en scrub van Aapri).    Ga je nog verder terug in de tijd, dan weet je misschien nog wel welke geur favoriet was bij jouw oma of moeder, zou die geur nog bestaan?


is dit geen geweldige advertentie van Dior? Deze komt dus uit 1974 :-)
 

De wereld van cosmetica verandert zo snel, iets wat het ene jaar helemaal hot en happening is, kan twee jaar later totaal vergeten in de uitverkoopbakken terecht komen (zo las ik gisteren dat Love, Chloé van de markt verdwijnt....say it isn't so!!!). Alleen de allerbeste producten overleven, it's a tough world out there! Nu ben ik nogal een geschiedenisfreak en ik pluis graag alles uit over een bepaald onderwerp en dat zou ik dus ook graag doen over dit onderwerp. Online is er best al veel te vinden, maar lang niet alles en ik weet zeker dat er enorme archieven zijn bij de verschillende merken. Soms kom ik die weleens tegen bij een persevent en daar kan ik geen genoeg van krijgen, ik wil alles weten! Zo leuk om te zien hoe mensen in (zeg) 1880 omgingen met cosmetica en welke producten ze gebruikten, de verschillen zijn enorm maar sommige producten zijn weer amper veranderd.


oh jee, allemaal aan de zeep om manlief niet verdrietig te maken ;-)
 

Niet alleen de producten zijn veranderd, ook de hele houding ten opzichte van cosmetica is veranderd, zo werd make-up vroeger alleen gedragen door "foute" vrouwen als actrices, zangeressen en vrouwe van lichte zeden, echte dames moesten er niet aan denken om een lipstick op te doen, de schande alleen al! Maar ook toen make-up wat meer geaccepteerd werd, was het niet zoals nu, advertenties voor make-up en verzorging uit vervlogen tijden kunnen best behoorlijk sexistisch en zelfs kwetsend zijn, dat zouden we nu niet meer accepteren! Anyway, het is best fascinerend je in te verdiepen, ik ben alvast gestart met het lezen van een aantal interessante boeken zoals o.a. de biografie van Coco Chanel, The Perfumes van Dior en War Paint (over Elizabeth Arden & Helena Rubinstein). Als je nog leuke of goede tips hebt voor me, let me know! ik ben ook altijd op zoek naar leuke websites over dit onderwerp!

Droom jij ook nog weleens over de toekomst, ook al ben je eigenlijk best gesetteld? Zou je ooit nog iets anders willen doen dan je nu doet of zit jij helemaal op jouw plaats? Leuke verhalen over jouw cosmetica gebruik door de jaren heen zijn altijd welkom bij me!

Fijne week allemaal!

XXX
Deb

Deel dit artikel
Back to top