Nieuws

Beauty dilemma - make-up updaten of vasthouden aan jouw eigen stijl?

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Vandaag de vraag of het nodig is om jouw make-up stijl regelmatig te updaten of dat het beter is je vast te houden aan je eigen stijl? Tenslotte wil je er ook niet te "vintage" uitzien in 2014? Lees even verder wat mijn mening is en vergeet natuurlijk niet die van jou te geven!

Beauty dilemma

Wie kent er niet iemand die er al jaren hetzelfde uitziet qua make-up? Iemand die je kunt uittekenen met de blauwe mascara, zwarte eyeliner rond haar ogen of felroze blush? Of die altijd dezelfde kleur oogschaduw en lipstick draagt, jaar in en jaar uit. Zo iemand die behoorlijk verdrietig kan worden als haar favoriete lipstick uit het assortiment verdwijnt, nadat die er een jaar of 10 in heeft gezeten. Of wat dacht je van kapsels, zo vertelde mijn kapsters pas dat ze echt mensen in hun stoelen hebben die al twintig jaar exact hetzelfde kapsel hebben, iedere twee maanden komen ze weer voor dezelfde kleur en hetzelfde model. 
Niets mis mee natuurlijk, iedereen draagt wat zij zelf het mooiste vindt, maar komt er niet eens een moment dat je toch wat kleine aanpassingen moet doen om er niet al te "vintage" of ouderwets uit te zien? Zwart oogpotlood om je oog aanbrengen was misschien heel hip, happening en mooi toen je begin twintig was, maar of het je er echt mooier laat uitzien als je richting 45 gaat....nee dat hoeft niet persé. En die bruine metallic lipstick uit de jaren negentig moest je toen echt dragen, maar of je dat in 2014 nog moet doen? (alhoewel...denk even aan MAC Viva Glam Rihanna...het komt allemaal ooit een keer terug). Maar moet je dan maar met alle trends meedoen ook als ze niet bij je passen of ze je niet zo mooi staan? Kortom, moet je je uiterlijk af en toe updaten of hou je vast aan jouw eigen stijl, of die nu "in" is of niet?

Wat vind ik ervan?

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik het wel herken, op een bepaald moment ben je gewoon gewend aan een bepaalde look die je vaak draagt, net zoals je gewend raakt aan een kapsel of haarkleur. Ik ben zeker ook niet iemand die echt expermenteerd met mijn uiterlijk, mijn blonde haren heb ik ook al heel lang en ondanks wat kleine aanpassingen hier en daar, kan ik niet bepaald zeggen dat ik trendy ben. Ook qua make-up ben ik vrij saai, ik draag vooral wat ik mooi vind, maar toch probeer ik hier en daar wel wat aan te passen aan de trends. Zo draag ik nu veel vaker lipstick dan een paar jaar geleden en kies ik ook donkere kleuren, dat zou ik twee jaar geleden niet gedragen hebben. Ik pas mij dus wel aan, maar zal zeker niet zomaar iets dragen omdat het "in" is, het moet mij ook wel mooi staan en ik moet mij er prettig bij voelen, dat is het belangrijkste.
Ik kies dus voor subtiele veranderingen en pas mijn make-up en haar aan, maar zal geen extreme veranderingen ondergaan, met wat aanpassingen hier en daar lukt het prima om er toch een beetje hip bij te lopen...al is dat ook een kwestie van smaak. Kleine waarschuwing van mijn kant, als je echt een beetje blijft hangen in jouw uiterlijk, dan zie je er ook sneller ouder uit dan je misschien wilt, dat is natuurlijk ook niet zo fijn.

Herken je het een beetje? Misschien bij jezelf of anders misschien wel bij iemand uit je omgeving? Ik heb een paar schattige "tantes" die ik al van kinds af aan ken en die dragen nu nog steeds exact dezelfde blauwe met roze oogschaduw, dezelfde parfum en nog steeds de hoogglans fuchsia lipstick uit de jaren 80. Ik hou van ze en wil ze niet anders, maar soms vraag ik wel af hoe ze eruit zouden zien na een subtiele make-over? Ze vragen mij soms om advies en dan pak ik mijn make-up erbij en ga ik aan de slag, zo leuk om te doen! Natuurlijk zien ze er de volgende keer dan weer "gewoon" uit, veranderingen zijn toch lastig!

Deel dit artikel
Back to top