Reviews

12 beauty producten die je echt nodig hebt nu het zo koud is!

Dachten jullie misschien dat de winter nooit zou toeslaan? Vergeet het maar, de kou is gearriveerd en eerlijk gezegd was dat best even schrikken, wat is het opeens koud! Ik geloof dat het vandaag weer iets milder wordt, maar ik ga er maar vanuit dat we de komende weken best nog wat kou gaan krijgen. En dan heb je natuurlijk ook andere beauty producten nodig, kijk je mee naar mijn tips? Ik heb 12 beauty producten op een rij gezet die je echt nodig hebt in de kou….

Op de foto zie je ook de Weleda Skin Food creme, een vrij dikke creme/balsem vol natuurlijke ingrediënten die heel fijn is voor een droge, ruwe en schrale huid. Warm de creme even goed op in jouw handpalmen voor je de creme aanbrengt en dep deze goed in de huid, gebruik niet teveel! Ook ideaal als nachtcreme omdat de creme misschien minder goed combineert met make-up!

By Terry Cellularose Nutri-Baume Intensive Relief Balm EUR 76,00 - zeer voedende balsem die heerlijk naar rozen ruikt en echt goed werkt op een zeer droge huid, hun lippenbalsem is ook een aanrader.


Rijkere dagcreme
Natuurlijk gebruik je een hydraterende dagcreme, maar als het echt kouder wordt zul je waarschijnlijk merken dat dit niet voldoende is om de huid te beschermen. Een rode, droge en ruwe huid kan het gevolg zijn en daar ben je natuurlijk niet blij mee. Toch is er op zich een simpele oplossing, kies tijdens de koudere maanden voor een rijkere dagcreme, één die naast hydraterende bestanddelen ook lipiden (oliën of vetter) bevat. De lipiden zorgen mede voor het behoud van de natuurlijke beschermingslaag van de huid en die heb je hard nodig in de winter. Gaat het echt vriezen en ben je veel buiten, dan is een dagcreme die veelal bestaat uit water zelf niet eens zo verstandig, water bevriest natuurlijk...daar heb je niet veel aan. Nee, dan moet je echt een middel gebruiken dat als een beschermend laagje fungeert, zorg voor een creme op basis van sheaboter en glycerine bijvoorbeeld.

Rodial Stemcell Super-food cleanser EUR 45,72 - deze rijke creme is perfect in de winter, verwacht geen schuim, maar juist een zacht en romige creme die de huid reinigt en diep hydrateert


Niet-uitdrogende reiniger
Hierboven vertelde ik al even hoe belangrijk de huidbarriere is voor onze huid, die moet intact blijven! Kies in de winter (maar liefst het hele jaar door) voor een reiniger die de huid absoluut niet extra uitdroogt, door koude maar ook door verwarming binnen droogt de huid in de winter eerder uit. Met een uitdrogende reiniger vererger je dat alleen nog maar, denk daarom in de winter eens aan een olie of balsem om jouw gezicht te reinigen en probeer zeer schuimende producten even te skippen, gebruik al helemaal geen reiniger met alcohol als je een droge huid hebt.

Moroccanoil Intense Hydrating mask EUR 37,90 - al jaren een van mijn favorieten, vooral omdat er arganolie in zit en hij zalig ruikt. Gebruik niet teveel product, een klein beetje is vaak al voldoende en laat het max. 7 minuten intrekken, dat is voldoende


Haarmasker
Je haar heeft in principe net zo te lijden als de huid in de koudere maanden, ook dat moet je dus goed beschermen! Dat doe je misschien wel met een mutsje of shawl, maar een extra voedend haarmasker kan zeker ook geen kwaad. Daarmee leg je een beschermend laagje om de haren en daarmee houdt het haar het vocht beter vast, zo heb je ook minder last van statisch haar. Gebruik het zeker iedere week, maar eventueel ook vaker als het nodig is. Heb je haar dat snel slap of vet wordt, beperk het masker dan tot de haarpunten. En vergeet niet na een masker nog even wat conditioner te gebruiken om de haarschubben te sluiten!

Kiehl's Creme de corps EUR 49,00 ik hou van neutrale bodylotions, vooral omdat ik het niet zo fijn vind als de geur "clasht" met mijn parfum, deze Kiehl's variant is echt geurloos en daardoor ook heel geschikt als familie bodylotion, zeker ook door de fijne verpakking


Bodycream of body butter
Kan jouw huid in de zomer misschien wel zonder bodylotion of body butter? In de winter is dat echt wel anders! We drinken minder, zitten vaker binnen en dragen bedekkende kleding, allemaal van invloed op onze lichaamshuid. Je merkt dat deze droger en dof wordt en dat staat niet mooi en voelt niet fijn.  Smeren met een goede, neutrale bodylotion is daarom echt nodig, smeer je echt van top tot teen in, sla niets over en je hebt de hele winter door een mooie, gezonde huid. Kies in de winter een meer voedende variant en breng die 's avonds aan zodat die lekker kan intrekken.

Collistar Firming Talasso-scrub EUR 24,95 of deze scrub mijn huid steviger maakt? Hmm..dat merk ik niet direct, maar de scrubs van Collistar zorgen wel voor een zacht, gladde en extra gevoedde huid door de oliën die erin zitten, love them


Lichaamscrub op oliebasis
Ik vertelde je al over de doffe droge huid waar je last van kunt krijgen in de winter, een goed bodylotion helpt zeker maar je kunt deze nog beter combineren met een lichaamsscrub op oliebasis. Hiermee haal je de dode huidcellen weg en voedt je de huid met lekkere olie, ik scrub mijn huid zeker twee tot drie keer per week. Vergeet ook niet voeten, knieen, ellebogen en handen goed mee te nemen! Nog een tip : douche niet te warm omdat dit de huid ook weer extra kan uitdrogen.

La Roche-Posay Cicaplast levres barrier repairing balm EUR 5,60  Ik hoor weleens mensen klagen over verslavingen aan lippenbalsems, door deze veel te gebruiken lijken de lippen alleen maar droger te worden. Daar schiet je niets mee op, met deze goede, betaalbare lippenbalsem heb je daar echt geen last van, fijn ook dat deze niet sterk ruikt en zo voor iedereen geschikt is.


Lipbalm
Een goede lipbalm is onmisbaar, we krijgen de droge lippen niet alleen door de kou maar ook omdat we vaker verkouden zijn in de winter en dus meer door onze mond ademen. Dat merk je altijd goed als je verkouden bent, dan kun je blijven smeren met lipbalm om de lippen zacht en soepel te houden. Toch is het belangrijk om te doen, want van lippen met barstjes wordt helemaal niemand blij. Kies liefst een goede lipbalm met plantaardige oliën die je niet al te vaak hoeft aan te brengen, een goede lipbalm werkt namelijk wel een paar uren.

Human + Kind all-in-one Hand + Elbow + Foot cream EUR 8,00 betaalbaar en superfijn in gebruik, deze voedende creme vol natuurlijk ingrediënten, echt een aanrader trouwens de producten van Human + Kind. Je vindt een groot assortiment bij ICI Paris XL


Handcreme
Zelf gebruik ik redelijk fanatiek handcreme, ik heb overal waar ik ga wel een tube liggen, in mijn tassen, in de badkamer, naast mijn bed, naast mijn computer, in de auto....nou ja, overal dus! Ik ben best een beetje kieskeurig, maar ik kan je vertellen dat je ook prima handcremes voor een betaalbare prijs kunt vinden als je even rondneust. Probeer op zoek te gaan naar handcremes met plantaardige ingrediënten, die werken altijd beter is mijn ervaring! 

MAC Prep + Prime Essential Oils EUR 16,50 inmiddels heeft deze olie een andere naam gekregen, maar ik heb nog een ouder flesje gevinden in mijn stash! Blijft een geweldig product, meng een druppel door een foundation of creme voor extra glans en voeding. Je kunt de olie ook direct op het gezicht aanbrengen!


Gezichtsolie

Veel mensen zijn nog een tikje bang om een olie te gebruiken op hun gezicht, maar geloof me, het is soms de perfecte oplossing om de huid mooi te houden in de kou! De huid heeft echt vetten nodig om zichzelf te kunnen beschermen! Nu hoef je absoluut niet veel olie te gebruiken, juist een klein beetje kan heel veel verschil maken. Meng bijvoorbeeld een druppel huidolie door jouw dag- of nachtcreme of breng het aan direct na het reinigen. Er zijn heel veel varianten, zorg wel dat je een speciale gezichtsolie gebruikt die liefst geen parfum bevat. Heb je een heel gevoelige huid, kijk dan even uit bij essentiële oliën van planten die kunnen irriteren.

The Body Shop Wild Argan oil The radiant oil for body & hair EUR 19,00 natuurlijk kun je kiezen voor "pure" arganolie, maar als je een goede combinatie vind van verschillende oliën maakt dat het product vaak wat betaalbaarder, deze olie van The Body Shop ruikt lekker en is praktisch in gebruik

Olie voor lichaam & haar
Olie is het wondermiddel in de winter, weg met alle lichte, hydraterende cremes, shampoos en lotions, die zijn in heel veel gevallen echt te licht, we hebben meer nodig! Ook voor jouw haar kan een haarolie een echte uitkomst zijn, droog haar wordt weer zacht en handelbaar, het breekt minder snel af en het glanst mooier. Ik breng een haarolie direct na het wassen aan, maar gebruik het tussendoor ook heel regelmatig. Ook op de huid is het fijn, vooral omdat het zorgt voor een extra glans, ideaal als je een bloter kledingstuk draagt tijdens een avondje uit.

Jo Malone Pomegranate Noir Scented candle - gewoon omdat het lekker is, deze geurkaars brand ik heel veel de afgelopen weken, althans...de grote versie! Deze kleine mag mee op reis en staat nu lekker te ruiken op de beautyzolder!


Geurkaars
Kom je thuis is een koud huis? Dan zet je natuurlijk de verwarming aan, maar ik brand ook graag een fijne geurkaars, dat helpt ook altijd om het lekker warm te krijgen. Nee, ik ga er niet heel dichtbij zitten, maar als je kiest voor een "warme" geur dan geeft je dat wel snel een comfortabel gevoel. En het staat ook nog eens heel gezellig!

Fake Bake The Face anti-aging self-tanning lotion EUR 22,49 Fake Bake is een goed merk met zelfbruiners, er zijn heel veel soorten van tijdelijke spraytan producten tot echte zelfbruiners die weer moeten slijten. Zelf ben ik altijd een beetje voorzichtig met zelfbruiner in mijn gezicht omdat ik niet wil dat ze mijn pigmentvlekken benadrukken, iets dat alle zelfbruiners toch wel doen.


Zelfbruiner

Dit heeft natuurlijk niets met kou te maken, maar in de wintermaanden kun je weleens een beetje bleekjes ogen, niet altijd fijn als je bijvoorbeeld toch een wat bloter jurkje draagt tijdens een feestje of uitgaan. De oplossing is een zelfbruiner! Vind je dat effect iets te heftig, meng dan wat door jouw nachtcreme voor een subtieler resultaat, dan wordt je 's ochtends direct wakker met een lekker tintje. Als je zelfbruiner gebruikt op jouw lijf, zorg dan wel dat je eerst goed scrubt (de avond ervoor) en de huid goed hydrateerd, een droge huid met zelfbruiner kan vlekken opleveren.

Laura Mercier Creme smooth foundation EUR 55,00 een prachtige, romige en dekkende foundation die een prachtige glow geeft aan de huid, binnenkort een echte review! Zeker een aanrader voor dames die wat ouder zijn.

 

Verzorgende foundation
In de winter kies ik, naast een rijkere dagcreme, soms ook voor extra verzorgende foundation, zeker als ik toch een andere kleur nodig heb is het een prima gelegenheid om een andere soort uit te kiezen. Heb je veel last van velletjes op de huid die ervoor zorgen dat de foundation niet mooi zit? Zorg dan als eerste voor een rijkere verzorging (kan ook plaatselijk) en zorg voor een cremige foundation die je met je vingers aanbrengt, dat geeft een beter resultaat. Klop de foundation altijd goed in en gebruik eventueel een poeder met iets glow om het resultaat mooi te houden. In de winter kan de huid namelijk wel wat glans gebruiken, anders oogt de huid al snel erg dof.


Mijn favoriete producten veranderen in de winter altijd behoorlijk, ik kies rijkere producten, kies andere geuren uit en gebruik ook andere kleuren make-up, vooral omdat mijn huid lichter wordt in de winter. En zoals ik al vertelde, zorg ik voor wat extra glow in mijn producten! Welke producten uit dit rijtje gebruik jij inmiddels al? Heb je ook al favorieten die je met ons kan delen?

Deel dit artikel
Back to top