Blogs & Editorial

Fotoblog - voor de nieuwe Mazda2 naar Barcelona

Vorige week had ik een primeur, ik ging voor de eerste keer mee op een reisje met een automerk. Dat is misschien niet wat je verwacht van een beautyblogger, maar het past wel heel goed bij me en daarom ging ik graag mee. Ik ben namelijk al 21 jaar samen met een man die "in de auto's" zit en dan neem je wel wat van zijn liefde over. Samen met Mazda vloog ik woensdagochtend heel vroeg naar Barcelona en ik neem je natuurlijk even mee op reis om je o.a. meer te vertellen over de nieuwe Mazda2....


Lekker vroeg op Schiphol...alhoewel, ik moet bijna rennen om mijn vliegtuig te halen, wat gaat de tijd toch altijd snel! Maar er was nog wel tijd voor een"red cup" van Starbucks, ik koos voor de Toffee nut latte zonder slagroom...was toch een beetje vroeg!

Wat een mooie zonsopgang, als het al zulk mooi weer is in Amsterdam, hoe zou het dan in Barcelona zijn? De berichten waren niet heel positief, de dag ervoor regende het nog behoorlijk.

Nee hoor, Barcelona lag er vandaag heerlijk zonnig bij, dat ziet er weer heel fijn uit, na twee uurtjes onderweg met KLM kwamen we keurig op tijd aan.

Natuurlijk werden we op het vliegveld opgehaald door Mazda's, dat kan ook niet anders. Mazda heeft voor 1,5 jaar voor Barcelona gekozen voor hun Europese presentaties en events, ze komen hier dus heel vaak terug.

Gearriveerd in het H10 Art Gallery hotel, in de buurt van de Avenue Diagonal & de Passeig de Gracia en mooi ingericht met kunstzinnige invloeden. Mijn kamer keek uit op een heerlijke binnenplaats, het bed is zalig en de mensen waren er heel lief en behulpzaam. Maar....weinig tijd want we gingen even een terrasje op! 

Vorige week was er in Catalonië een referendum waarin de mensen konden stemmen voor onafhankelijkheid (of iets dergelijks, ik weet niet exact de inzet), overal hing de Catalaanse vlag op de balkons in Barcelona

Zalig zo'n blauwe lucht en de temperatuur was ook heel fijn, 's middags was het gewoon 23 graden

Hmmmmm....suikerzoete broodjes, daar hebben ze er heel wat van in Barcelona

OK, wat trek je nu aan naar een presentatie van een automerk? Het is toch weer even anders dan een beauty presentatie waar de journalisten vaak behoorlijk chique en fashionable gekleed zijn. In de autowereld is het ne iets meer casual en dus droeg ik mijn nieuwe Nike Internationalist gympen, met de Frame Denim jeans in grijs/zwart en mijn Goosecraft jasje.

Op naar de Mazda Space in de wijk El Born, een wijk die de laatste jaren behoorlijk hip is geworden in Barcelona en vol zit met fijne winkeltjes, restaurantjes en musea. In de Mazda Space (die niet vrij toegangelijk is) stond nu een aantal exclusieve vintage Mazda modellen, zoals deze schattige versie uit de jaren zestig.

Wat een fijn retro wagentje en zoals je kunt zien is het een "ruime" vierpersoons wagen....wat een verschil met onze hedendaagse modellen! Maar eerlijk is eerlijk, deze ziet er echt geweldig uit qua design en kleur, met recht een pronkstuk!

Dit is het allereerste Mazda model, ik geloof uit 1957 en toen was het heel erg bijzonder als je een auto had, wat is het allemaal veranderd in de bijna zestig jaar die er tussen toen en nu zit.

Pittige sportwagens maakte Mazda ook, nog steeds trouwens, Mazda is ook behoorlijk actief in de rally- en race wereld.

Hmmm....zalige toetjes bij de lunch, wat fijn!

We kregen een uitgebreide design workshop waarin ons werd verteld wat de trends zijn die door Mazda gebruikt zijn bij het ontwerpen van hun nieuwe modellen zoals de Mazda2.

Dit was toch wel het leukste om te zien, hoe een designer met een paar schetsen de basis legt voor een nieuw model. Op de tekeningen zie je een prototype dat in het echt altijd heel anders gaat ogen, zo vertelde de designer dat ze de wielen altijd extra groot maken en de cabine juist kleiner. Dat is gelukkig in het definitieve model heel anders.


De Mazda kleur is rood en weet je waarom? Het is de lievelingskleur van de grote baas van Mazda, lijkt me reden genoeg! Natuurlijk zijn de Mazda's ook in andere kleuren te koop, heus niet alleen in het rood. Zelf vind ik de donkere Zeal Red wel mooi, maar volgens mij heb ik zelf nog nooit een rode auto gehad?

Bijzondere pionnen die weergeven wat de favoriete kleuren zijn door de jaren heen, de basis geeft aan hoe populair de kleur was in de jaren zestig en naarmate je naar boven gaat zie je de veranderingen door de jaren geen. Zwart was blijkbaar geen populaire kleur in het begin, maar zoals je ziet is dat wel de meest constante kleur door de jaren heen. Welke kleur heeft jouw auto?

Je leest het, mode & beauty adopteren trends heel snel, auto's komen er langzaam achteraan, logisch natuurlijk want het kost meer tijd om iets blijvends als een auto te ontwerpen.

En dit is hij dan : de nieuwe Mazda2 die vanaf februari 2015 te koop zal zijn in Nederland. Ik was behoorlijk onder de indruk, niet alleen van het stoere design aan de buitenkant trouwens maar vooral ook van het mooie, zeer volledige interieur. Als je in de Mazda2 zit (toch geen heel groot model) dan heb je het gevoel alsof je in een zeer luxe, grote auto zit omdat je het gevoel krijgt dat je in een cockpit zit met alles heel goed bij de hand. 

Het interieur van de Mazda2 ziet er heel fijn uit, de combinatie van wit & zwart leer met rode accenten ziet er een tikje retro uit, maar ook heel modern. De stoelen zitten verrassend fijn, heel comfortabel.

Tijdens de presentatie werd de auto aan alle kanten bekeken en aangeraakt, zowel de bestuurdersplaats als de achterbank werden uitgetest door erin te gaan zitten. Net zoals ik een creme of oogschaduw zou testen, testen autojournalisten/-bloggers de auto uit. Leuk om te zien!

Na de presentatie was het heel even tijd om rond te lopen in de wijk El Born, dat is echt een aanrader, het is er super! Om de hoek van de Mazda Space ligt het grote station Estacia de France

Veel kleine, smalle en sfeervolle straatjes en pleintjes, allemaal opvallend netjes en schoon en vol hippe mensen. Het is er niet al te toeristisch, al ligt dat ook aan welk straatje je in gaat.


Tijd om in de Mazda2 te gaan rijden! Ik koos een rode, luxe en uitgebreide versie en ging een route dwars door Barcelona rijden. Volgens mij had ik zelf nog nooit in Barcelona gereden, maar met de navigatie ging het prima, wat een leuk avontuur! Ik ben niet verkeerd gereden en was netjes op tijd terug. Jammer genoeg werd het wel snel donker en kon ik eigenlijk nergens goed foto's maken! Zie je de Mazda's staan achter het tentje, hier stond ik nog te wachten.....

Even snel een foto schieten toen ik stilstond.....want onder het rijden kan het natuurlijk niet! Jammer dat je op de foto het schermpje niet ziet net boven het stuur, daar worden de navigatieaanwijzingen op geprojecteerd samen met de snelheid, handig.

Hee....het Casa Battlo, ontworpen door Gaudi, wat leuk om hier weer langs te rijden, vorig jaar was ik hier nog te gast!

Na een lange dag snel omkleden voor het diner! Maar aangezien het geen chique diner zou worden, maar een gezellige workshop toch maar gekozen voor een casual outfit met een paar hakken, helemaal fijn.

Delishop is een winkel/workshopruimte waar je fijne producten kunt kopen, maar zeker ook perfect eten kunt klaarmaken. Ik hou heel erg van koken en was dus ook in mijn element, hier zou ik wel een hele week kunnen doorbrengen!

Er werd sushi gemaakt, maar natuurlijk ook fijne tapas, leuk om iedereen zo aan het werk te zien en het was ook erg gezellig.

Tussendoor even aan de hapjes en wijn, niet teveel natuurlijk omdat we nog wel plaats moesten overhouden voor de zelfgemaakte hapjes.

Ik moest een fijn hapje met zalm, granaatappel, ui en avocado klaarmaken, nou ja...niet alleen natuurlijk, met ons team van Nederlandse journalisten.




De volgende ochtend was het fijn wakker worden in het hotel, opnieuw was het een prachtige dag en het ontbijt was fijn, vooral de broodjes met tomaat en ham gingen er wel in. 

Wat een prachtige binnenplaats, met mooi weer kun je hier vast ook fijn eten.

Lobby

Omdat we deze dag vooral gingen wandelen en rondrijden door de stad heb ik mijn gympen maar weer aangetrokken. Dit keer met mijn Citizens of Humanity jeans en mijn Chanel trui, nog steeds een favoriet!

Heel snel nog even naar de 7e verdieping van het hotel waar dus gewoon een zwembadje is, wat fijn.


Na een dagje winkelen of wandelen in Barcelona is het vast heerlijk op dit terras!

Wandelend door Barcelona op weg naar een bijzondere winkel om meer te horen over duurzaamheid in de mode, een hot topic de laatste tijd.


Hee...een Kiko winkel!

Ook leuk zo'n fijne chocoladewinkel, een van de velen trouwens, in Barcelona houden ze wel van zoet.

Twothirds is een winkel/merk dat is opgezet door een van oorsprong Duitse surfer en maakt duurzaam geproduceerde, vaak recyclebare kleding van hoge kwaliteit. Truien zijn compleet van katoen, maar windjacks worden bijvoorbeeld gemaakt van materiaal dat biologisch afbreekbaar is. Leuk weetje, het merk heet Twothirds omdat 2/3 van de wereld is bedekt door water! Ik heb er nog een fijne trui gekocht :-)


Wat doen al die ogen op dit gebouw? Big brother is watching us?

Daarna gingen we door naar de concept store Blog Materia waar we vooral veel hoorden over de nieuwe trends op gebied van materialen en interieur. De trend is toch wel mooiere en betere stoffen, mensen investeren graag geld in goede producten en doen er daardoor ook langer mee, wel zo duurzaam! En ze verkopen er zelfs kettingen van papier!

Hoe lekker is dit? Bij de Mazda Space vind je om de hoek het Café Kafka, echt een aanrader mede door het mooie interieur maar zeker ook door de zalige tapas!

Pimientos zijn mijn favoriet!

Nog even een rondje door Barcelona, we hadden wat extra tijd voordat we weer richting vliegveld zouden gaan. Nee, ik heb de koekjes niet meegenomen...ook al vroegen ze erom.

In de wijk El Born vind je ook het Picasso museum, er was geen tijd om er naartoe te gaan, maar het winkeltje zijn we nog wel even binnengestapt, kijk naar de legendarische streepjestrui van Picasso himself, hij droeg die heel regelmatig.

Hier hou ik van, kleine zaakjes waar de bewoners naartoe gaan om staand een drankje te drinken met een lekker stukje worst erbij, tapas zoals ze ooit bedoeld waren. Weet je dat tapas gebruikt worden om als dekseltje te fungeren voor de drankjes? 

Veel Sneakers bij Sneakers & Co...echt in alle soorten en maten, kijk vooral ook even naar de gebreide Allstars, heel leuk!




Je vindt er ook de flagshipstore van Cruyff, de voetballer is nog steeds een legende in Barcelona en het merk heeft zelfs een eigen parfum (die niet zo lekker is...) en we hadden gehoopt de grote man nog even te zien, er stond een Nederlandse filmploeg op hem te wachten. Helaas was hij een beetje aan de late kant, foei!

Het waren twee fijne dagen in een zonnig en warm Barcelona en eerlijk gezegd heb ik nu al zin om terug te gaan, wat een wonderschone stad is Barcelona toch!

Volgend jaar hoop ik jullie iets meer te kunnen vertellen over de nieuwe Mazda2, die beschikbaar zal zijn vanaf EUR 14.490, en natuurlijk ga ik er dan ook (hopelijk) wat langer mee rijden. Maar goed, zover is het nog niet, je kunt voor meer informatie wel terecht op de website van Mazda, daar kun je je ook inschrijven om als eerste het nieuws te ontvangen. Ga ook naar Mazda Rebels voor meer inspirerende video's!
Deel dit artikel
Back to top