Reviews

Guerlain Un soir a l'opera collectie - review & swatches

Gisteren heb ik het even geprobeerd, maar nee...mij lukte het nog niet om in de kerststemming te komen! Toch duurt het nog maar iets meer dan een maand voor het zover is, zo dichtbij is het al. Als beautyblogger heb je dan best een probleem, want hoe kun je een prachtige kerstmake-up collectie reviewen als je "het" nog niet voelt? Ik begin gewoon bij het begin, kijk even mee naar de review van de Guerlain Un soir a l'opera collectie....

In september zag ik de collectie voor het eerst in de mooie Guerlain store aan de Champs-Elysées, zo'n prachtige winkel waar je echt een keer moet gaan kijken als je in Parijs bent! Op de kerst make-up collectie waren Cynthia en ik per direct verliefd, wat een mooie verpakkingen en wat een chique kleuren.

In de collectie vind je een paar echte blikvangers, zoals het Petrouchka palette, de Météorites Perles d'étoile en de Rouge G Rouge Parade, aangevuld met mooie klassiekers zoals de Maxi Shine gloss Rouge Parade en de Gold Top coat. 

Guerlain Météorites Perles d'étoile EUR 50,50 - de bekende poederbolletjes (die zoals altijd ruiken naar viooltjes) zijn dit keer verpakt in een goudkleurige doos met bijzondere print en opvallende "strik" op de deksel. In de verpakking vind je een combinatie van vrij warme, gouden tinten die samen een mooie, subtiele poeder geven. Je kunt de poeder het beste opbrengen met de poederdons die je in de verpakking zit of eventueel met een grote poederkwast.

wat een heerlijke kleur is de poederdons, langzaamaan begint het kerstgevoel toch wel te komen....


de poederbolletjes zijn behoorlijk hard, maar met een beetje wrijven laten ze zeker kleur en glans los, dat zie je misschien ook wel op de ondergrond op de foto hierboven. Ik vind wel dat je altijd heel lang doet met zo'n doosje, ik heb er nooit één opgemaakt in elk geval (al ben ik misschien niet helemaal "gemiddeld")
swatches van de Guerlain Météorites Perles d'étoile - de kleur is heel subtiel, maar zoals je kunt zien wel wat aan de warme kant met een klein beetje shimmer.
Palette Petrouchka EUR 79,00 - het mooiste item uit deze collectie dat volgens mij echt geschikt is voor iedereen! Het is een combinatie van een warm gekleurd oogschaduwspalette en een blushpalette met vier zeer gepigmenteerde kleuren blush, je bent dus bijna "klaar" als je dit palette koopt.

De verpakking is goudkleurig, met een vrij matte finish en het wordt versierd met een rode strik aan een elastieken bandje. Als je het leuk vindt kun je dat ook als armbandje gebruiken, maar eigenlijk heeft het puur een decoratieve functie. Bij het palette vind je ook een zwart fluwelen hoesje met rode details met daarin een (fijn) blushkwastje en een sponsapplicator.


grappig zo'n kwastje in een rode kleur, de haren zijn lekker zacht en toch stevig, prima te gebruiken dus!

de oogschaduws zijn allemaal heerlijk, mooi glanzend en je vindt er de volgende kleuren in : champagne, goud, koper, brons en diepbruin. Ik hou enorm van dit soort kleuren en alleen daarom is het al één van mijn favorieten geworden!


swatches Petrouchka Palette - de oogschaduws zijn heel gepigmenteerd, op de foto heb ik maar één veegje aangebracht met de applicator en dit is het resultaat, niet gek! De oogschaduws zijn allemaal zacht en blenden fijn, ze bevatten wel shimmers, maar geen grove glitters zoals je kunt zien.

Onder het oogschaduw deel vind je een blush palette, het is wel even lastig open maken maar dat gaat de tweede keer vast al makkelijker! Je vindt er vier kleuren blush, de twee kleinere blushes bevatten wat shimmer en de twee grotere blushes zijn vrijwel mat. De kleine blushes zijn heel klein en dus is het wel lastiger om hier een blushkwast "in" te zetten, ik heb zelf de MAC 188 kwast gebruikt om ze aan te brengen, dat werkt prima.

de kleuren variëren van lichtroze, dieproze, perzikkleurig en koraal, een prima variatie!

swatches Petrouchka Palette

Guerlain Ecrin 2 couleurs 10 Cygne Noir & 11 Cygne Blanc EUR 42,00 per stuk

Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van deze oogschaduws, ze zijn zo anders dan de oogschaduws uit het Petrouchka palette! Nou ja, niet allemaal trouwens, ik hou vooral niet van de glitterende, vrijwel transparante kleur boven in het doosje van twee kleuren. Ik weet dat Guerlain juist voor deze finish/textuur heeft gekozen als tegenhanger tot de meer gepigmenteerde, zachte kleur maar het werkt gewoon niet fijn. Nee, dit zijn geen musthaves voor mij.

Guerlain 10 Gygne Noir

Guerlain 11 Cygne blanc

Rouge G de Guerlain Rouge Parade (EUR 46,00) is een van de allermooiste lipsticks die er ooit is uitgebracht, in elk geval qua verpakking, dit is toch de ultieme luxe lipstick verpakking? Voor deze collectie is de normaal zilveren kleur vervangen door een knalrode verpakking, prachtig!

Heel handig natuurlijk, met de Rouge G lipstick heb je altijd een spiegeltje bij de hand, nu nog een lichtje! Haha...dat is natuurlijk minder chique. Kleine kanttekening, als de lipstick open is, dan blijft deze niet netjes "staan" maar klapt naar achteren.

Rouge G Rouge Parade - een waanzinnig mooie, knalrode kleur lipstick die extreem gepigmenteerd is en heel fijn aanvoelt op mijn lippen. Ik zal jullie zeker nog een goede swatch laten zien, hieronder zie je de kleur alvast even op mijn hand...geweldig toch? De houdbaarheid is ook heel goed!


De Maxi Shine glosses (EUR 30,00 per stuk) zijn behoorlijk verschillend, Rouge Parade is heftig rood, dekkend en heerlijk glanzend met maximale "shine"! L'Oiseau de feu is een vrijwel transparante lipgloss met hele fijne gouden glitters, die vrijwel onzichtbaar is op mijn huid, maar ook niet heel spectaculair is op mijn lippen. Je zou deze kunnen aanbrengen over een andere lipstick voor iets meer glans, maar verwacht geen spektakel.

De applicator is fijn, vooral door het reservoirtje in het midden, meestal heb je aan één keer "dippen" voldoende om de lippen te voorzien van kleur en glans.

Guerlain Maxi Shine L'Oiseau de feu & Rouge Parade

Guerlain Le Top coat or 901 L'Oiseau de feu & La Laque Couleur 400 Coque d'or EUR 24,00 per stuk

Guerlain La Laque Couleur 400 Coque d'or - een mooie dekkende licht gouden nagellak vol zeer fijne shimmers die heel simpel aanbrengt. Voordeel van deze fijne shimmers is dat je de nagellak ook weer makkelijk verwijdert!

Guerlain La Laque Couleur 400 Coque d'or en Le Top coat or 901 L'Oiseau de feu - een transparante topcoat vol grillig gevormde gouden deeltjes die je kunt aanbrengen over een andere nagellak. De stukjes zijn soms een beetje gekreukeld en daardoor kun je de topcoat voelen als je hem hebt aangebracht, de nagel is dan niet helemaal glad. Persoonlijk vind ik dit niet zo'n heel fijne topcoat...

Een look hebben jullie zeker nog tegoed, maar ik moet nog even mijn "christmas spirit" vinden, misschien helpt het als ik The Christmas Station morgen even aanzet en een feestelijke kerstjurk? Ik kan je in elk geval het Petrouchka Palette en de prachtige Rouge G Rouge Parade meer dan aanbevelen, het palette is zeker een musthave! Nu denk ik dat het vrij lastig is om het te vinden, er waren er namelijk niet veel uitgeleverd in Nederland! Fingers crossed dat je het nog ergens kunt vinden bij een Guerlain verkooppunt zoals De Bijenkorf (helaas nog niet online), Douglas en ICI Paris XL. In dit artikel vind je alle producten van de collectie, incl. prijzen nog even terug.

Wat vind jij het mooiste item uit de collectie?

 

Deel dit artikel
Back to top