Reviews

Hoe ik mijn Hairloxx extensions verzorg en mooi hou!

Begin vorige maand liet ik voor de tweede keer haar extensions aanbrengen bij Beauty by Roos, dit keer in hun salon in Den Haag. Op dat moment had ik mijn eerste extensions zo'n elf weken gedragen (in dit artikel lees je alles over het inzetten) en nu werd het weleens tijd om ze te vervangen. In principe kun je zeker 3 maanden plezier hebben van de extensions, maar omdat mijn haar vrij snel groeit en mijn agenda behoorlijk vol was, stond de afspraak bij Roos iets eerder gepland. Ik zal je iets meer vertellen over mijn ervaring met haar extensions tot nu toe en deel ook mijn verzorgingstips, daar krijg ik nl. nogal vaak vragen over.

Het verwijderen van de Hairloxx extensions

Ten eerste : ga voor het verwijderen van de extensions altijd terug naar de salon waar je ze hebt laten zetten, ga vooral niet zelf experimenteren want dat kan behoorlijk fout gaan, ik heb heel wat bizarre verhalen gehoord van Roos (ik noem geen voorbeelden om niemand op ideeën te brengen). Met een speciale tang en verwijdermiddel worden de kunstof bindingen week gemaakt, waarna de extensions zo van het haar afglijden waar ze aan vastgemaakt zijn. Sommige extensions zaten wel behoorlijk vast en soms moet er even wat moeite gedaan worden om ze los te krijgen, het verwijderen kan dus weleens een tikje pijnlijk zijn, maar zeker niet de hele tijd. Volgens mij waren Roos en haar collega ongeveer iets meer dan een half uur bezig om de 125 extensions uit mijn haar te halen.

Dat voelt wel heel gek hoor......zo zonder de extensions, heel licht en luchtig, een gek gevoel! Maar mijn eigen haar zag er nog steeds prima uit, al leek het dus wel een beetje dun maar dat komt dus omdat ik inmiddels zo gewend ben aan het dikkere haar met extensions, ik ben echt geen haar kwijtgeraakt. Volgens Roos had ik goed voor mijn extensions gezorgd, ze zaten nog allemaal goed vast en waren niet in de knoop geraakt of gaan klitten, gelukkig maar! Wel waren de extensions behoorlijk ver uitgegroeid, zeker 3 centimer.


snel even een foto maken van mijn haren als de extensions eruit zijn, mijn haar voelt luchtig en licht, echt heel gek!

Het opnieuw inzetten van de extensions

Na het verwijderen van de extensions werd mijn haar gewassen met een speciale ontvettende shampoo, dat is nodig omdat hierdoor het hechtmiddel beter werkt. Het inzetten ging, uiteraard, precies zoals de eerste keer, al voelde het nu een stuk minder onwenning, de overgang is dan ook niet zo groot tenslotte was ik al gewend aan de extensions. Ik kreeg opnieuw 125 extensions, dit keer in 3 verschillende kleuren (Hairloxx in de kleuren Rome, London & Antwerp), we lieten de donkerste kleur er nu uit en dat zorgt voor een iets lichtere kleur.
Het duurde weer ongeveer 1 tot 1,5 uur om de extensions in te zetten, net zo als vorige keer, dat gaat echt razendsnel en Roos en haar collega zijn ook perfect op elkaar ingesteld, leuk om te zien.
Na het inzetten knipte Roos de extensions iets in model, maar omdat ik de volgende dag naar de kapper ging liet ze het daarbij...oh nee, met de stijltang maakte ze het mooi stijl en bracht nog wat slag aan, dan oogt het net wat mooier.


helemaal weer klaar, dat heeft Roos top gedaan!

 
Onderhoud

Maar hoe onderhoudt je de Hairloxx extensions nu precies? Is dat niet lastig? Nee, vind ik helemaal niet lastig al vragen de extensions wel om iets meer verzorging dan mijn "eigen" haar. De extensions worden sneller droog en dus moet je ze behoorlijk verwennen met fijne producten. Normaal was ik mijn haar al met een kwalitatief goede shampoo en gebruik ik altijd een conditioner, met de extensions moet ik zeker 1 keer per 3 wasbeurten een extra haarmasker gebruiken (mijn favoriet is de Aveda Damage Remedy Intensive Restructuring Treatment). Dat laat ik minstens 5 minuten intrekken, waarna ik het uitspoel en mijn haarschubben sluit door er wat conditioner door te doen (niet vergeten!). Na het wassen dep ik mijn haren droog en breng daarna flink wat Moroccanoil treatment light aan in de punten, ik gebruik nu zeker 2 pompjes en verdeel dat goed over mijn haar (extra veel bij de punten, een klein beetje wat over is over de rest van mijn haar). Daarna droog ik mijn haar goed met mijn föhn, dat duurt best even doordat de extensions veel minder snel drogen. 
Na het drogen ga ik naar bed en de volgende ochtend gebruik ik mijn GHD tang om mijn haar extra stijl te maken of juist wat krul of slag in aan te brengen. Als laatste stap gebruik ik dan een goede, verzorgende haarspray om mijn haren in toom te houden, ik gebruik de Moroccanoil Luminous hairspray of L'Anza Keratin Healing Oil lustrous finishing spray


mijn favoriete shampoo, conditioner en haarmasker uit de Aveda Damage Remedy lijn, sorry voor de ietwat verfromfraaide flesjes, ze worden intensief gebruikt, dat zie je wel! Je kunt de producten van Aveda sinds kort ook kopen in hun eigen webshop : www.aveda.nl

Onmisbaar : Moroccanoil Treatment light! 
Nog even op een rijtje:
  • was je haar met een kwalitatief goede shampoo, je kunt geschikte shampoos' en conditioners van Schwarzkopf kopen bij Beauty by Roos, maar ze krijgt binnenkort ook een eigen verzorgingslijn met de geur van Prosecco :-) .
  • gebruik vaker een haarmasker, minstens 1 keer per week maar misschien ook wel vaker, afhankelijk van hoe de extensions aanvoelen
  • gebruik een goede haarolie of speciale treatment, let ook op dat er (goede) siliconen in zitten, die maken de extensions glad en handelbaar, dat heb je echt nodig. En als je kwalitatief goede producten gebruikt dan hoef je je over het algemeen niet druk te bouwen dat ze je haar zwaar zullen maken. Toch is het wel belangrijk om bijvoorbeeld een shampoo en conditioner goed uit te spoelen.
  • droog je haar met extensions met een haardroger, liefst één die het vocht in het haar vasthoudt (die zijn er inmiddels van meerdere merken o.a. Philips) en maak het goed droog, vooral bij de aanhechtingen. Ga dus nooit met nat haar slapen!
  • borstel je haar een paar keer per dag goed door, vanaf de hoofdhuid tot aan de punten, gebruik de speciale borstel van Beauty by Roos of eventueel een andere geschikte. Op die manier gaan de aanhechtingen niet klitten en verdeel je het talg van de hoofdhuid over het haar, het is echt essentieel voor het houden van mooi haar dat je regelmatig jouw haren goed borstelt.
  • heb ik tussen de wasbeurten door last van droge punten of springerig haar? Dan gebruik ik altijd extra Moroccanoil Treatment light, dat is echt een wondermiddel voor droge haren!

dit is na mijn bezoekje aan de kapper, persoonlijk vind ik het iets te lang, het moet nog steeds wat korter maar de tijd ontbreekt om een afspraak te maken. Ik wil het ongeveer 10 centimenter korter. Maar goed, dat kun je natuurlijk zelf bepalen, de kapper knipt wel!

Zie jij het verschil tussen mijn eigen haar en de extensions? Ik eigenlijk niet, zo goed zien de Hairloxx extensions eruit! En met een goede verzorging blijft dat ook zeker zo in de periode dat je ze draagt. 

 
Inmiddels draag ik al meer dan 4 maanden haar extensions en ik heb er eerlijk gezegd nog steeds geen genoeg van! Ik vind het geen enkel probleem om ze goed te onderhouden, al kost het misschien iets meer tijd en ik ben ook nog steeds blij als ik ze zie, ze zien er goed uit en voelen fijn aan. Toch denk ik niet dat ik nog een keer extensions neem als deze eruit gaan, maar dat is puur omdat ik gewoon weer eens wat anders wil. Ik zal zeker opnieuw kiezen voor extensions als ik er weer zin in heb! Dat ik zulke goede ervaringen heb, komt wel echt door Beauty by Roos, ik hoor behoorlijk wat horror verhalen rondom extensions en weet ook zeker dat er flink wat beunhazen rondlopen die extensions inzetten, dan kan ik mij voorstellen dat je geen goede ervaringen hebt met extensions. Mocht je dus ooit zelf overwegen om extensions te laten inzetten om meer volume of lengte te krijgen, ga dan eens langs 1 van de salons van Beauty by Roos, het is echt een aanrader! Er zijn trouwens ook andere kapper die werken met de extensions van Hairloxx, zo gaat mijn eigen kapper dat waarschijnlijk ook doen en dat vind ik wel heel fijn natuurlijk.

Meer informatie over extensions van Hairloxx & Beauty by Roos vind je in dit artikel en natuurlijk kun je ook op de website van Roos terecht : www.beautybyroos.nl. Heb je vragen aan Roos? Stel ze dan hieronder, dan vraag ik aan Roos of ze ze wil beantwoorden! Je mag haar alles vragen :-)

Deel dit artikel
Back to top