Nieuws

Books I love - Dior The Perfumes van Chandler Burr

Vorige week had ik een afspraak voor een update van Dior, ik kreeg alvast een sneak peek van de producten en collecties die uitkomen in 2015, het ziet er allemaal heel mooi en interessant uit. Ik kan eigenlijk nog niet echt iets verklappen, maar ik heb wel een foto gezien van een zeer mooi "nude" oogschaduwpalette, dat wordt zeker een musthave deze aankomende lente! Naast alle informatie kreeg ik ook nog een fijn cadeau, het prachtige boek Dior The Perfumes van Chandler Burr, zeker een aanrader voor echte Dior fans!


Dior The Perfumes - Chandler Burr EUR 91,99 (via bol.com)

Dior The Perfumes is een prachtig groot en vooral ook dik boek vol foto's en informatie over de parfums van het Huis Dior. Chandler Burr is een gerespecteerde journalist die thuis is in de, toch altijd wat geheimzinnige, wereld van de parfums. Hij heeft zich verdiept in de archieven van Dior en heeft echt de mooiste foto's gekozen voor dit boek, het is dan ook een echt kijkboek dat je prima op de koffietafel kunt leggen. Als je de kaft ziet met de prachtige bloemen, dan moet je het openslaan.


Naast mooie foto's zijn ook de verhalen achter het ontstaan van de geuren leuk om te lezen, zo kwam ik er nu achter dat de muse van Christian Dior, Mitzah Bricard, het eerste parfum haar naam gaf. 

Miss Dior stamt alweer uit 1949, wist je dat de geur nog steeds wordt verkocht onder de naam Miss Dior Original? De huidige Miss Dior is de moderne interpretatie van deze legendarische parfum met het pied-de-poule motief.

Christian Dior groeide op in Granville, aan de Normandische kust, in een prachtig huis met een tuin vol geurende bloemen. Zijn hele leven was hij omringd door fijne geuren en toen hij zijn salon opende in Parijs, mocht een "eigen" parfum niet ontbreken.

Heerlijk om te zien deze vintage beauty advertenties, ik ken Diorella nog wel. Ooit kreeg ik al meisje van een jaar of 10 een setje kleine flacons van Dior van mijn tante, waaronder de Diorella en wat voelde ik mij groot als ik een druppeltje van die geur op mijn pols deed!

Dior Poison was in de jaren tachtig een waanzinnig succes, iedereen wilde de geheimzinnige paarse fles in de groene verpakking hebben, de overweldigende geur met tuberoos was overal te ruiken....en dan bedoel ook echt overal, het is namelijk nogal een intense geur die je al van veraf ruikt. Maar dat paste ook wel helemaal in de sfeer van de jaren tachtig, met grote kapsels, veel make-up, dikke schoudervullingen en veel kleur...van alles net even te veel!

Een mooie geur moet natuurlijk verpakt worden in een mooie flacon, maar dat er zoveel vakmanschap zit achter de verpakkingen, dat wist ik ook niet. Dat zijn toch echt dingen die moet ontdekken in een boek zoals dit, heerlijk om te lezen en even bij weg te dromen.

Dior The Perfumes van Chandler Burr

is echt een prachtig boek, zeker een aanrader voor de echte liefhebber van Dior, maar zeker ook prachtig als boek om regelmatig doorheen te bladeren of om gewoon neer te leggen in jouw kamer, het is met recht een plaatje. Het boek is geschreven in het Engels en bevat 304 pagina's, heeft een hardcover en is uitgegeven door Rizzoli. Eind november 2014 zal het boek bij de boekhandels te koop zijn, momenteel vind je het bij Bol.com voor EUR 91,99

Hou jij ook van dit soort boeken waar je heerlijk door kunt bladeren van tijd tot tijd? Ik doe het in elk geval heel graag! Vinden jullie het leuk om vaker dit soort boeken te zien op Beautyscene? 

Deel dit artikel
Back to top