Reviews

Smashbox Step-by-step contour kit

Sinds Kim Kardashian ooit een foto van haar "face contour in progress" deelde op social media is contouren helemaal hot! Is er eigenlijk nog wel iemand die zijn gezicht niet contourt? Vast wel, maar het worden er snel minder, contouren is een vast onderdeel aan het worden van de dagelijkse make-up. Maar hoe kun je jouw wangen, neus of ogen snel en toch doeltreffend contouren? Dat doe je bijvoorbeeld met de superhandige Step-by-step contour kit van Smashbox, kijk even mee naar de review en een "how to"....


Wat is contouren nu eigenlijk precies?

 

Door te werken met poeders in verschillende kleuren en met verschillende effecten kun je ervoor zorgen dat de natuurlijke schaduwen en highlights extra geaccentueerd worden. Op die manier kun je de natuurlijke schoonheid van jouw gezichtsvorm benadrukken, maar kun je eventueel "foutjes" ook wat camoufleren of minder laten opvallen. Zo kun je ietwat bolle wangen of een hoog voorhoofd optisch kleiner/smaller laten lijken, kun je de vorm van de neus scherper of gedefinieerder laten worden enzovoorts.

In het Step-by-step contour palette van Smashbox zitten drie verschillende poeders, elk met een iets andere samenstelling. Het contourpoeder is vrijwel geheel mat, de bronze & highlight poeder hebben elk wat meer glans, maar blijven toch behoorlijk neutraal en natuurlijk.

Het palette is zelf langwerpig van vorm, bevat een grote spiegel en ligt fijn in de hand, prima om onderweg mee te nemen als je zou willen, maar het glanzende zwarte doosje past ook mooi op jouw make-up tafel. Het kwastje is niet al te groot, maar qua formaat wel ideaal voor deze poeders.


v.l.n.r. Contour, Bronze en Highlighter

v.l.nr. swatches Contour, Bronze & Highlighter

Jullie zijn vast ook benieuwd naar het resultaat, ik heb het palette op de onderstaande foto's opgebracht op de manier zoals Smashbox het omschrijft in de gebruiksaanwijzingen. 

voor, nog zonder contourpoeder, bronzer, blush of highlighter


alleen contourpoeder


Bij de volgende stap draai ik de kwast een slag zodat deze "plat" is, hiermee neem ik de bronzer op en breng die aan boven (en op) de contourpoeder. Ga met de bronzer niet teveel richting kin, maar hou deze iets meer bovenop het jukbeen omdat de poeder iets glanzender en warmer is dan de vrij koele contourpoeder. De kleur is trouwens heel neutraal en zeker niet oranje of rood.

met contourpoeder, bronzer en highlighter


dit is het resultaat met alle drie de poeders, ik heb geen blush gebruikt

voor en na het Smashbox step-by-step contour palette 

Ik ben heel blij met dit palette, het is heel fijn dat je alles wat je nodig hebt vindt in één product, dat is vaak niet zo! De kwaliteit van de poeders is ook heel goed, ze zijn fijngemalen en brengen daardoor makkelijk aan, hechten goed en blenden mooi met de huid. Je ziet de poeders vrijwel niet liggen op de huid en dat geeft natuurlijk het meest natuurlijke resultaat. De kleuren zijn ook mooi en neutraal, niet al te donker maar zeker ook niet te licht. Als je heel licht of juist heel donker van huidskleur bent, dan kan het best zijn dat de kleuren toch wat te donker of te licht zijn, maar op zich zullen de meeste vrouwen (of mannen) dit palette prima kunnen gebruiken. Ik gebruik het palette behoorlijk vaak de laatste tijd, het is echt heel prettig!

 

Je vindt het Smashbox Step-by-step contour palette nu voor EUR 44,50 bij Douglas, inclusief kwastje en duidelijke gebruiksaanwijzing, nu kan contouren echt niet meer mis gaan! Lijkt dit palette je iets?

Deel dit artikel
Back to top