Algemeen

Beloftes die beauty producten niet kunnen waarmaken!

Iedere reclame op televisie of in magazines belooft je iets moois, zo werkt dat nu eenmaal. De nieuwe dagcreme zorgt ervoor dat je in 10 dagen 20 jaar jonger oogt, de nieuwste mascara zorgt voor 200 % langere wimpers en door lekker te smeren met een naar bloemen ruikende lotion zul je binnen no time slanker worden. Really? Lees even mee over beloftes die beauty producten niet kunnen waarmaken….

300 % meer volume op jouw wimpers met mascara

Is het jouw weleens gelukt? Jouw wimpers van (zeg) 1 centimeter omtoveren in 3 centimeter lange, wapperende wimpers....mij niet hoor, wat ik ook probeer. Het kan toch ook gewoon niet, hoe kun je nu met mascara 2 centimer mascara aan jouw wimpers bevestigen? En toch beloven sommige merken dit wel, bizar eigenlijk!

 

Rimpels verdwijnen in 6 weken
Tegenwoordig lijkt het minder te worden, maar oh wat werden er toch voor beloftes gedaan bij cremes en serums. Rimpeltjes zouden met 6 weken gebruik helemaal verdwenen zijn, zelfs de meest diepe en hardnekkige. Gek genoeg bleek dat toch echt nooit het geval! Rimpeltjes ontstaan over de jaren, waarbij het probleem al begint in de diepere huidlagen en zullen echt niet verdwijnen doordat je een bepaalde creme gaat smeren. Toch kun je met goede producten wel een verbetering zien, de huid kan voller ogen en aanvoelen, waardoor rimpeltjes minder zichtbaar worden.

 

Gespleten haarpunten repareren
Dit is toch wel een van de meest hardnekkige misverstanden, denken dat je met verzorgende producten ervoor kunt zorgen dat gespeleten haarpunten gerepareerd worden. Dat kan niet, haar is een dood materiaal en kan zich niet herstellen. Wel kunnen producten ervoor zorgen dat er een coating om het haar wordt gelegd waardoor je (tijdelijk) niet meer ziet dat de haarpunten gespleten zijn. Mooi voor even, maar na de volgende wasbeurt zie je de gespleten haarpunten gewoon weer verschijnen. Het enige wat je kunt doen is ze eraf te laten knippen door de kapper.

 

Creme zonder SPF die toch tegen de zon beschermt

Iedereen weet inmiddels wel hoe belangrijk het is om de huid tegen de zon te beschermen, maar nog steeds bevatten de meeste dagcremes in de winkels geen SPF. Gek genoeg zijn er wel merken die beweren toch tegen de zon te beschermen, omdat er bijvoorbeeld anti-oxidanten in het product zitten. Heel fijn hoor, maar die beschermen dus echt niet tegen de zon, ook al zijn ze zeker goed voor de huid. Wil je er echt zeker van zijn, let dan op de vermelding van de SPF op de verpakking, als je die ziet staan beschermt het product tegen de zon, anders niet! 

10 jaar jonger in 4 weken

Deze lijkt op de beloftes om rimpels te laten verdwijnen, maar gaat nog een stapje verder...als je deze cremes gebruikt dan zul je na vier weken echt (!!) 10 jaar jonger lijken. Wat een onzin, hoe we ons best ook doen met mooie en fijne verzorgingsproducten, je kunt er echt geen10 jaar jonger door lijken...hoe zit het eigenlijk als je 20 bent? Lijk je dan opeens 10? Onzin dus! Wel kunnen goede huidverzorgingsproducten zorgen voor een verbetering van de huid, maar dat weten jullie natuurlijk ook.

Slanker worden door een creme of lotion

Het klinkt natuurlijk interessant, door met creme of lotion X te smeren zul je centimeters kwijtraken en dus slanker worden! Is dat even makkelijk, met een beetje smeren raak je je overgewicht kwijt. Natuurlijk is dat grote onzin, overgewicht kun je alleen maar kwijtraken door een gezonde eetpatroon en voldoende lichaamsbeweging, niet door een creme te smeren. Wel kunnen deze cremes zorgen voor een (tijdelijk) betere vochtafvoer onder de huid, waardoor je toch iets slanker kunt worden. Maar dat is meestal maar van korte duur! 

Nagellak die 14 dagen perfect blijft zitten

In alle jaren dat ik nagellak test heb ik nog nooit (!!) een normale nagellak gevonden die twee weken perfect blijft zitten. Ondanks de mooie beloftes van merken dat ze zeker zo lang mooi op de nagels blijven, het lukt mij niet. Misschien kan het wel, maar dan echt alleen als je niets met je handen/vingers doet, dus stopt met schoonmaken en werken....ja, dan wel natuurlijk! Maar wie doet dat nu? Onzin dus!

 

Ken jij ook nog van die overdreven claims van beautymerken of in beauty advertenties? We weten inmiddels toch heus wel dat dit soort wonderen niet gebeuren? Waarom blijven merken er dan toch mee doorgaan? Of hopen we met zijn allen toch dat het weleens echt waar kan zijn?

Deel dit artikel
Back to top