Nieuws

10 make-up missers die je vanaf nu niet meer maakt

Ik geef het eerlijk toe, ik stap weleens de deur uit met een te lichte of te donkere foundation, heel bewust trouwens omdat ik dan een foundation aan het testen ben die niet exact matcht met mijn huidskleur. Soms is het verschil maar subtiel en toch ben ik dan "bang" dat het iemand opvalt....als beautyblogger wordt je natuurlijk extra kritisch bekeken. Maar ja, fouten zijn menselijk en ze zijn er om van te leren, dus als jij je schuldig maakt aan 1 van de 10 make-up missers in dit artikel...er is iets aan te doen!

Foundation gebruiken om bruiner te lijken
Nee, foundation is geen "bruinsel"....je gebruikt het nooit (!!) om jouw huid een andere kleur te geven, dat staat altijd enorm onnatuurlijk. Kies de kleur die het beste bij je eigen huidskleur past, meng desnoods twee kleuren als je geen geschikte kleur kunt vinden. Testen doe je altijd op de kaaklijn, niet op jouw hand.

Te lichte concealer gebruiken

Er wordt nog weleens beweerd dat je een lichte concealer moet gebruiken om donkere kringen te camoufleren, maar wees daar heel voorzichtig mee, te licht is namelijk ook geen gezicht! Kies twee kleuren die zo dicht mogelijk bij jouw huidskleur liggen en ga dan voor de lichtste van de twee, omdat het best mooi is om de huid iets op te lichten, maar overdrijf niet.

Te donkere lipliner gebruiken

Ooit was het hip om een donkere lipliner te gebruiken bij de randjes van de lippen en die in te kleuren met een lichtere kleur lipstick, maar dat is al heel erg lang geleden. Doe je dat nog steeds? Stop er dan per direct mee, het kan echt niet meer! Kies een lippotlood in de kleur van je eigen lippen of in de kleur van de lipstick die je draagt voor het meest natuurlijke resultaat of ga voor een transparante versie. 

Iedere dag waterproof mascara gebruiken

Waterproof mascara is natuurlijk ideaal als je gaat zwemmen, moet huilen of als je buiten in de regen of mist loopt, maar dat doe je misschien niet iedere dag? Beperk het gebruik van waterproof mascara zoveel mogelijk omdat het verwijderen lastiger is. Hierdoor belast je de dunne huid rond te ogen onnodig en voor de wimpers is het ook niet zo goed, ze zullen sneller uitvallen en korter blijven. 

Geen basecoat gebruiken

Draag je nagellak? Gebruik dan altijd (!!) een basecoat, zeker als je voor een donkere, blauwe of groene kleur kiest, die kleuren kunnen je nagels behoorlijk verkleuren. Het is behoorlijk lastig om de nagels weer mooi te krijgen, probeer het verkleuren dus te voorkomen door altijd een goede basecoat te gebruiken, blijft de nagellak ook nog beter en langer zitten!

Make-up kwasten niet schoonmaken

Ze zijn er nog steeds bij, mensen die hun make-up kwasten veel te weinig schoonmaken! Weet je dat er behoorlijk wat bacteriën in de kwasten kunnen zitten? Bah...en dat smeer je dan iedere dag weer uit over jouw huid! Als je last hebt van puistjes of andere huidproblemen is het helemaal verstandig om de kwasten minstens één keer per week te wassen, maar anders natuurlijk ook. Wassen gaat snel en simpel door de kwasten onder de warme kraan goed in te soppen met een fijne zeep of milde shampoo, foundationkwasten maak je vetvrij door afwasmiddel te gebruiken.

Teveel shaping poeder gebruiken

Shapen is helemaal in, het is een mooie manier om het gezicht vorm te geven mits je het niet overdrijft. Te vaak zie ik vrouwen rondlopen met een donkere veeg of streep op hun gezicht, die er echt niet meer als een schaduw uitziet. Ik noem het dan ook wel de Instagram make-up, want met een filtertje over de selfie die gemaakt is met goed licht ziet het er vast mooi uit. Maar ja, in koud daglicht is het toch net even anders, don't overdo it!

Groene primer of concealer gebruiken zonder foundation of BB cream

Heb je veel roodheid in je gezicht, dan kan het een goed idee zijn om een groene concealer of primer te gebruiken om de roodheid te neutraliseren. Dat werkt prima, maar wel alleen als je over de groene primer/concealer een foundation, BB cream of poedertje gebruikt om het iets groene resultaat wat natuurlijker te maken. Je wilt niet rondlopen als de Hulk toch?

Wenkbrauwen te hard of donker aanzetten

Sterke wenkbrauwen zijn in, maar het moet wel vrouwelijk en natuurlijk blijven, niemand wordt blij van zwarte, getekende en hoekige wenkbrauwen en eerlijk gezegd staat het ook maar weinig vrouwen echt goed. Kies nooit een te donkere kleur om jouw wenkbrauwen bij te tekenen, maar kies juist een lichtere tint dan jouw haarkleur, anders oog je snel streng en boos. 

Make-up niet verwijderen in de avond

Tja, moet ik dit nu nog vertellen, natuurlijk verwijder je iedere (!) avond jouw make-up, ook als je laat thuis bent. Liefst met een milde make-up remover om daarna je huid te reinigen met water & reiniger, maar als je echt haast hebt kun je altijd een micellair watertje op een wattenschijfje doen om het meeste te verwijderen. Niet perfect misschien, maar het is beter dan niets. Wel even extra reinigen in de ochtend na zo'n avond/nachtritueel!

Welke make-up misser heb jij ooit weleens gemaakt voordat je wist hoe het eigenlijk hoort? Natuurlijk is het allemaal smaak gebonden, maar sommige dingen kun je toch echt beter vermijden of aanpassen volgens mij.

Deel dit artikel
Back to top