Reviews

Mijn nieuwe MAC X 15 eye shadow palette met donkere tinten

Afgelopen donderdag was ik de trotse gastvrouw bij de opening van de nieuwe MAC free standing store in Den Haag, wat hebben we een gezellige avond gehad! De winkel stond vol met lezeressen, volgers en andere bezoekers die kwamen kijken hoe mooi de winkel aan de Hoogstraat was geworden. Er werd flink geshopt en zelfs ik kon ook niet zonder iets moois de deur uitlopen aan het einde van de avond. Ik nam een dubbel pro palette mee, uiteraard met 15 nieuwe oogschaduws. Kijk je even mee naar de swatches?


Zo'n MAC pro palette kennen jullie vast wel, het is een systeem dat enorm veel gebruikt wordt door visagisten omdat ze op deze manier veel oogschaduws, blushes, lipsticks, poeders of cremes mee kunnen nemen. Een goede visagist zul je echt kunnen herkennen aan deze zwarte doosjes! Maar ook wij, de "normale" consument, kunnen heel veel plezier hebben aan dit systeem!

Je begint met de aankoop van een leeg pro palette, op de foto zie je de mijne, een pro palette large, dat is een palette met twee delen dat in totaal 30 oogschaduws kan bevatten (of 12 blushes/poeders). Er is ook een pro palette single, daar kun je de helft van de producten kwijt en die heeft een transparante deksel zodat je de kleuren goed kunt zien. Ik heb die ook wel, maar eigenlijk nooit voor jullie op de foto vastgelegd, misschien toch eens doen?

het palette is vrij dik, maar wel licht, juist omdat er geen "ruitje" in zit, dat maakt het kleinere palette nl. relatief zwaar.

Bij het openklappen zie je dat ik het palette aan één kant heb gevuld met een insert voor 15 oogschaduws plus natuurlijk 15 losse oogschaduws. De andere kant van het palette is nog leeg!


Tussen de twee delen zit een kunstof verdeler, die de producten beschermd en ervoor zorgt dat er geen poeders op de andere terechtkomen. De MAC make-up artiesten plakken op de verdeler meestal kleine stickertjes met de namen van de oogschaduws, moet ik nog doen, want dat is toch wel handig!

Ik heb voor 15 kleuren gekozen die wat donkerder en kleurrijker zijn dan mijn MAC neutral palette, ook moest de selectie heel anders zijn dan het MAC X15 Cool & Warm palette (heb ik namelijk ook allebei) en het Gravitas palette. Ik heb wel een aantal "overlappende" kleuren hoor, zoals Satin Taupe, Naked Lunch, Brule en Woodwinked, omdat dit echte favorieten zijn die je standaard in zo'n palette moet hebben. In dit palette heb ik behoorlijk wat matte oogschaduws gekozen, die mis ik toch een beetje in de andere palettes.

Natuurlijk is dit niet het "definitieve" palette, ik kan de oogschaduws er gewoon uithalen en vervangen door andere kleuren als dat beter past. Dat is natuurlijk wel zo handig! En ik kan de oogschaduws die ik nu in andere palettes heb ook nog hierin doen, tenslotte is er nog een hele kant leeg. Maar dat komt nog! Kijk even mee naar de kleuren en swatches van de oogschaduws in dit palette.

v.l.n.r. Naked lunch (heel licht roze met glans), Brule (zacht creme beige), Ricepaper (gouden perzikkleur met glans), Woodwinked (warm antiekgoud) & Patina (taupe/bruin met gouden parelmoer)


v.l.n.r. Satin taupe (taupe met zilveren schijn), Smut (zacht zwart met rode schijn), Soot (deep slate grey), Plumage (oud peacock blauw) & Deep Damson (diep bordeaux)


v.l.n.r. Coral (zacht koraal), Naval (diep marineblauw), Sumptuous Olive (khaki met parelmoerglans), Cobalt (bright cobalt blue) & Parfait d'amour (blauwpaars met glans)

Door voorzichtig op de oogschaduw te duwen met een kwastje, kantelt de oogschaduw iets en kun je die er voorzichtig uithalen. Ze zitten behoorlijk vast door de magneetjes in het palette, hou het palette ondersteboven en de oogschaduws blijven gewoon zitten. 

Op de achterkant van de MAC pro palette refills staat de naam van de kleur, Ricepaper is één van mijn favoriete oogschaduws om te gebruiken onder mijn wenkbrauwen, heel mooi omdat de kleur een tikje gelig is met een niet te extreme glans.


Een MAC Pro palette refill pan bevat 1,5 gram oogschaduw en kost EUR 13,50 per stuk. Er zijn verschillende lege palette's te koop die je ermee kunt vullen:

- Pro palette eye shadow X 2 EUR 6,50
- Pro palette eye shadow X 4 EUR 6,50
- Pro palette large /single EUR 20,50 + insert EUR 10,00 (blush, cremes/lipsticks of oogschaduw)
- Pro palette large / duo EUR 31,00 + 2 X insert EUR 10,00 (blush, cremes/lipsticks of oogschaduw)

Pro card
Als je visagist bent of in opleiding bent, dan kun je bij de MAC pro store in Amsterdam een MAC Pro card aanvragen. Je moet daarvoor wel kunnen aantonen dat je daadwerkelijk werkt als visagist of ingeschreven bent bij een opleiding, er wordt goed naar gekeken door MAC. Als je een Pro Card krijgt, dan kun je korting krijgen op de aanschaf van (vrijwel) alle MAC producten, het kortingspercentage is afhankelijk van of je student of een echte pro bent. Voor meer informatie kun je terecht bij de MAC pro store in Amsterdam (Heiligeweg 5, Amsterdam tel. 020 - 330 07 48) Je krijgt de korting alleen bij MAC stores, in Nederland alleen in de Pro Store en de nieuwe Free standing store in Den Haag.


Ik ben blij met de nieuwe oogschaduws die ik uitgekozen heb, veel donkere en matte tinten die ik kan gebruiken voor mijn geliefde, vrij donkere looks! Ik zal binnenkort zeker wat looks laten zien die ik gemaakt heb met dit palette.

Het grote voordeel aan dit systeem is dat je vrij rustig een mooie MAC stash kunt opbouwen, je hoeft het palette tenslotte niet in één keer te vullen. En als je het dan gevuld hebt en er is één oogschaduw op, dan kun je die simpelweg vervangen, zo zit je nooit met een lege plek. Dat is het grote voordeel boven "vaste" palettes zoals de bekende MAC X 15 neutral warm/cool palettes. Je bent helemaal vrij is wat je doet, ideaal natuurlijk!

Heb jij ook een palette wat je zelf gevuld hebt bij MAC? Je kunt de refllls ook vinden bij de MAC counters, maar de selectie is daar iets kleiner dan bij de MAC stores, sommige kleuren verkopen ze alleen daar. Je kunt ze ook online vinden bij www.maccosmetics.nl.

Deel dit artikel
Back to top