Nagel & Handen

Deborah Lippmann New York Marquee collectie - swatches, foto's en review

Metallic nagellak is weer helemaal trendy deze herfst en winter, het is weer even wennen! Gelukkig zijn de nieuwe nagellak formules wel steeds fijner om aan te brengen en daardoor heb je minder snel last van de gewraakte strepen in metallic nagellak. Tja, je moet er iets voor over hebben om nagels een luxe uitstraling te geven, want dat krijgen ze zeker wel door de nagellakjes van de New York Marquee collectie van Deborah Lippmann. Kijk je mee naar de swatches?

De New York Marquee collectie is geînspireerd op de prachtige Art Deco gebouwen die je in New York vindt, het is bijzonder om tussen alle moderne gebouwen soms een gebouw te zien in de stijl van begin 20e eeuw. Het brengt je zomaar terug in de tijd van The Great Gatsby, hebben jullie die film allemaal gezien? Deborah Lippmann heeft gekozen voor rijke, sprekende kleuren nagellak met een zeer luxe metallic finish!


v.l.n.r. Deborah Lippmann Lullaby of Broadway, 12th Street rag & Autumn in New York

Deborah Lippmann Lullaby of Broadway (bashful blush bauble)

Deborah Lippmann 12th street bag (metallic magenta marvel)

Deborah Lipmann Autumn in New York (gleaming gold glaze)

v.l.n.r. Deborah Lippmann I'll take Manhattan, Harlem Nocturne & Take the "A" train

Deborah Lippmann I'll take Manhattan (total teal tempress)

Deborah Lippmann Harlem Nocturne (intensified indigo ink)

Deborah Lippmann Take the "A" train (polished pewter pleasure)

Review & tips voor aanbrengen

Het is even wennen om de nagellakjes netjes aan te brengen, maar na een paar keer lukt het prima en eigenlijk is het verrassend simpel. De truc is om geen dunne, maar juist dikkere laagjes aan te brengen. Zorg dus dat je genoeg lak op je kwastje opneemt en breng zo (liefst in één keer) het eerste laagje aan. Probeer niet teveel te corrigeren en de "kwasten" maar laat het aangebrachte laagje zoveel mogelijk met rust. Laat het even drogen, iets wat supersnel gaat, na 1 of 2 minuten kun je doorgaan met de tweede laag. Eigenlijk gaat dat exact op dezelfde manier, weer een vrij dikke laag aanbrengen zonder teveel te corrigeren, want daar krijg je juist strepen van en kun je weer helemaal opnieuw beginnen.

De lak droogt licht glanzend op, de finish is duidelijk chroom en daar moet je natuurlijk van houden! Op de (close-up) foto's zie je nog wat wat fijne streepjes, maar dat is eigenlijk niet te voorkomen, van een afstandje zie je dat echt niet. De nagellak droogt heel snel en is dan redelijk hard. Toch vind ik de lak niet heel lang houdbaar, je moet dus zeker een goede topcoat aanbrengen om de nagellak een dag of 5 netjes te houden. Dat komt waarschijnlijk omdat je vrij dikke laagjes aanbrengt, dat is altijd iets gevoeliger voor chippen....maar je hebt geen keus, de lakjes zijn niet netjes aan te brengen in dunnere laagjes. Oh ja, vergeet zeker geen basecoat, zeker niet als je geen gladde nagels hebt, een basecoat maakt het nageloppervlakte gladder en dus mooier.

De nagellakken van Deborah Lippmann worden o.a. verkocht bij De Bijenkorf, helaas staat deze collectie nog niet in hun online shop. Je kunt de nagellakken wel vinden bij Parfuma, daar kosten ze EUR 22,00 per stuk. Wil je meer verkooppunten vinden, kijk dan even in dit artikel.

Wat vind jij van deze nagellakken? Heb jij al een metallic nagellak gekocht dit seizoen? 

Deel dit artikel
Back to top