Reviews

Burberry Golden Light holiday 2014 collectie - review, swatches en een look

Dat Burberry make-up heeft weet misschien niet iedereen, het is dan ook maar op een beperkt aantal plaatsen in Nederland te koop. Dat de make-up van Burberry zeker de moeite waard is, kunnen jullie zien in dit artikel waar ik de producten uit de Golden Light kerstcollectie van dit jaar voor jullie review. Mijn favoriete lipstick van de laatste weken komt ook voorbij, de geweldige Oxblood die een perfecte match is met veel van mijn kleding. Gotta love oxblood! Kijk je mee?

De producten van de Burberry Golden Light kerstcollectie zijn verpakt in een gouden verpakking, de Burberry Lip Cover in Oxblood maakt ook deel uit van de vaste collectie en is gehuld in Burberry beige. De klassieke Burberry prints komen telkens terug in de verpakking.


Het Complete eye palette en Gold Glow powder zijn beide verpakt in een zwart fluwelen hoesje met Burberry ruitje, de applicators en kwastjes zitten verstopt in een apart vakje van het hoesje.

Bij het Complete eye palette krijg je maar liefst drie applicators : een zacht kwastje van echte haren, een sponsapplicator en een schuin eyeliner kwastje van synthetische haren. Ze zijn alledrie prettig en liggen goed in de hand omdat ze niet al te kort zijn, prima te gebruiken dus! 

Burberry Complete eye palette no. 25 Gold EUR 51,00

De oogschaduwpalettes van Burberry zien er altijd zo uit, ze liggen schuin in het palette en hebben een Burberry ruit indruk op de oogschaduws, na verloop van tijd verdwijnt die print natuurlijk wel. Het Gold palette bevat vier glanzende, warme tinten in natuurlijke kleuren, ze doen mij heel erg denken aan de kleuren van de Burberry Trenchcoats, mooi en klassiek.

De oogschaduws zijn zacht van textuur, goed gepigmenteerd en hebben een mooie glans, ze hechten goed op de huid, kruimelen niet en blijven de hele dag netjes zitten. Ze blenden goed met elkaar en ook de kleuren van het palette zijn goed gecombineerd.

swatches Burberry Complete Eye Palette Gold - met de kleuren in een andere volgorde dan op de foto van het palette, net andersom zoals je kunt zien, niet zo handig van mij. De twee lichtste kleuren zijn iets koel van tint, de donkerste kleuren zijn een stukje warmer, ik vind de lichtste kleur heel mooi, perfect als neutrale highlighter onder de wenkbrauw.

Mijn look met het Gold palette, neutraal maar wel mooi glanzend, zeer draagbaar en vooral fijn in gebruik. Het mag dan wel een kerstpalette zijn, ook voor dagelijks gebruik is dit een prima palette, de kleuren matchen prima bij mijn iets warme huidskleur. 

Burberry Gold Glow Fragranced Luminizing Powder - een glanzende poeder met de geur van de nieuwe My Burberry parfum, die je als highlighter op jouw gezicht kunt aanbrengen maar eventueel ook op armen, benen en decolleté.

In de poeder staat de signatuur van My Burberry en de print lijkt op een afdruk van een grove stof in de poeder, leuk detail. Het poeder ruikt echt erg lekker, My Burberry is zeer herkenbaar maar gelukkig wel subtiel aanwezig. Het poeder is niet extreem opvallend na het aanbrengen, je ziet wat subtiele, vrij koele glitters op de huid die goed blijven zitten.

Bij het poeder krijg je een handig, fijn kwastje dat behoorlijk breed en kort is, hiermee kun je de poeder goed aanbrengen over een wat groter oppervlakte maar je kunt het ook subtiel aanstippen op de jukbeenderen. De poeder is heel zacht en geeft een mooie, fijn aanvoelende finish aan de huid met een redelijk onopvallende fijne shimmer. 

swatch Burberry My Gold Fragranced Luminising Powder

links zonder Gold Glow en rechts met, het verschil is eigenlijk bijna niet te zien, zelfs niet met de zon die schijnt op mijn wangen. Nee, dit is geen heel opvallende highlighter, het blijft wel erg subtiel. Toch is het wel een leuk product om te hebben, zeker omdat er ook een subtiele aan zit die je best lang blijft ruiken. Heb je een heel droge of gevoelige huid, dan is de parfum in het product minder fijn.

Burberry Nail Polish Light Gold no. 107 EUR 19,00 is helemaal niet zo klein als je denkt, een flesje bevat toch 8 ml. Het is een mooie, lichte gouden nagellak met een prima dekking in één laagje. Ik heb geen swatches gemaakt, maar kan ze altijd nog toevoegen als jullie heel benieuwd zijn. Ik vind de kleur niet heel spannend, maar het is wel een prima nagellak met een fijn, breed kwastje.

Burberry Lip Cover Oxblood nr. 33 EUR 27,00 - dit is zo'n prachtige kleur, de perfecte kleur voor deze herfst/winter! Ik was al even op zoek naar zo'n lipstick, maar kon telkens de ideale "oxblood" lipstick niet vinden. Dan weer was de kleur te bruin of te paars, vaak ook te rood, maar deze enige echte Oxblood lipstick is perfect. De Lip Cover lipsticks zijn goed gepigmenteerd, hydrateren en voeden mijn lippen goed en blijven ook heel goed en lang zitten, dit is een blijvertje!

leuk detail, de zwart/grijze verpakking is voorzien van de Burberry ruit, maar ook de lipstick zelf heeft dezelfde print, superleuk!

swatch Burberry Lip Cover Oxblood

dit is één dun laagje Oxblood, zonder basis en zonder lippotlood, de lipstick brengt heel makkelijk en precies aan en geeft niet snel af aan de huid. De kwaliteit van deze lipstick is echt top! De lipstick is licht glanzend, plakt niet en voelt licht aan.

Mijn look met het Gold Complete eye palette, de Gold Glow Highlighter en de Oxblood lip cover, allemaal van Burberry. Ik draag verder de Diorskin Star foundation, MAC Buried treasure eye kohl en de Lancome Grandiose mascara.

Burberry make-up is van hoge kwaliteit, dat merk je al direct aan de verpakkingen maar zeker ook aan de goede producten. De producten geven prachtig kleur en glans af, houden de hele dag mooi en hebben een chique uitstraling. Ben jij een echte Burberry liefhebber en heb je een speciaal plekje in je hart voor dit merk, dan zou je zeker eens een kijkje moeten nemen bij de Douglas filialen die het merk verkopen. Ben je daar niet in de buurt, dan kun je in elk geval even neuzen in de online shop van Douglas, daar verkopen ze de producten ook.

De Burberry Golden Light collectie ligt nu, zolang de voorraad strekt, in de winkels. De Oxblood lipstick blijft gelukkig, dat is zeker een musthave! Wat vind jij?

Deel dit artikel
Back to top