Inspiratie & Tutorials

Beautytips voor drukke mama's (met mijn 5 min. makeup routine)

Als moeder van jonge kinderen is het vast een bekend verschijnsel, 's ochtends heb je het zo druk, dat de tijd ontbreekt om echt iets aan jouw uiterlijk te doen. De wekker gaat, de kids moeten uit bed, aangekleed worden, voorzien van ontbijt, tassen ingepakt en de rit naar school of creche moet gemaakt worden. Tussendoor moet jij je ook aankleden, haren kammen en stylen, ontbijten en de spullen voor het werk in de auto laden, een druk schema dat behoorlijk vol is. Ik ga je vertellen hoe je toch binnen 5 minuten een verzorgde make-up look kunt maken, dat moet lukken tussendoor?

Stap 1 Zorg dat alles bij de hand ligt

Als ik haast heb of weinig tijd voor mijn make-up, dan zorg ik de avond van te voren al dat ik al de spullen die ik wil gaan gebruiken klaar liggen voor gebruik. Niets is zo vervelend als je moet zoeken naar dat mooie oogpotlood of jouw favoriete lipstick die nog in jouw tas zit! Leg of zet alle basics die je wilt gaan gebruiken klaar, doe ze desnoods in een apart tasje en vergeet de kwasten niet de je eventueel nodig hebt.


Stap 2 Maak het jezelf niet te moeilijk
Experimenteren met make-up of huidverzorging moet je niet doen als je haast hebt, hou de routine dus eenvoudig en overzichtelijk, het is niet nodig om 3 verschillende serums te gebruiken en het masker dat 10 minuten moet intrekken kun je ook beter voor een rustige avond bewaren. Ook wat betreft make-up moet je het simpel houden, al zal dat per persoon verschillen. Ik maak een oogschaduwlook met 3 kleuren binnen een minuut, maar dat zal niet iedereen lukken, laat het dan gewoon achterwege en kies een make-up die jij snel kunt aanbrengen.Stap 3 Huidverzorging is altijd nodig
Huidverzorging is natuurlijk het allerbelangrijkste, zodra ik wakker ben (nog voor ik iedereen wakker maak) ga ik mijn gezicht schoonmaken, waarna ik binnen een minuut een serum, oogcreme en dagcreme met SPF (of gebruik een BB of CC cream) aanbreng. Klaar! Daarma maak ik iedereen wakker en begint de dag, de volgende stap (de make-up) doe ik pas later. Meestal doe ik dat als iedereen aan het ontbijt zit en ik de tassen heb ingepakt, ik ren even naar boven en stap de badkamer in voor de volgende stap.

 

Stap 4 Make-up lukt prima binnen 5 minuten
Wil je een nette, verzorgde look binnen 5 minuten? Volg dan dit schema:

  • breng een paar druppels foundation aan op het midden van het gezicht en werkt het uit met jouw vingers (skip deze stap als je een BB cream hebt gebruikt)
  • dep concealer op de plekken die je wilt camoufleren en werk dit ook uit met jouw vingers
  • pak een grote poederkwast en breng wat transparante poeder aan op de t-zone
  • pak een grote blushkwast en breng een bronzer aan onder het jukbeen in de richting van de slapen
  • neem een scherp donkerbruin/bruin zwart of bronzen oogpotlood en breng dit aan over de wimperimplant (zowel boven als onder het oog)
  • neem een mooie taupekleurige oogschaduw en breng die aan op het ooglid tot aan de arcadeboog (een lichte oogschaduw in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot is optioneel)
  • krul de wimpers en breng goede, donkere mascara aan
  • gebruik een (gekleurde) wenkbrauwgel om de wenkbrauwen aan te zetten en in model te houden, een poeder mag natuurlijk ook als je dat snel kunt doen
  • zet nog wat frisse blush aan op de wangen
  • breng een lipbalm op en neem jouw lipstick van de dag mee in jouw handtas, kies een lipstick die je makkelijk even snel tussendoor kunt aanbrengen.

 

bronzer en blush zijn onmisbaar voor mij, hier heb ik een bronzer van Dior gebruikt (Canelle) en de Peachykeen blush van MAC, op mijn lippen een lip gloss van Anastasia

 

Stap 5 Neem extra make-up mee als dat nodig is
Heb je in de loop van de dag een afspraakje, een etentje of een feestje waarbij je jouw look wat zou willen opspicen? Neem dan wat extra producten mee in jouw tas, met een oogschaduwpalette, eyeliner, mascara, blush/bronzer en een mooie lipstick kom je waarschijnlijk al een heel eind. Natuurlijk neem je ook een kwastensetje mee, liefst met kleine kwastjes en zorg ook voor een spiegeltje!


Mijn snelle ooglook die ik al jaren gebruik als ik haast heb : MAC teddy eye kohl, MAC Satin Taupe en Naked lunch oogschaduws met de MAC 217 kwast, daarna een laagje Eyes to kill mascara van Armani en ik ben klaar, dit zit er binnen 2 minuten zeker op

Hoe doe je het met hele jonge kinderen?
Mijn kids zijn al groter, zij kunnen dus zelf hun ontbijt maken en opeten, zichzelf douchen en aankleden. Maar toen ze nog echt klein waren deed ik het eigenlijk niet anders. Tenminste, wel qua planning, want ik stond gewoon 5 of 10 minuten eerder op dan zij wakker werden. Terwijl zij nog even verder sliepen deed ik dan al mijn basic make-up. Lukte dat niet (omdat ze al eerder wakker waren geworden), dan was er altijd wel een moment dat ik even naar boven kon gaan om mijn make-up te doen, soms terwijl zij aan het spelen waren in bad of in hun kamertje. Ik had altijd een traphekje zodat ze niet naar beneden konden gaan en zorgde dat er altijd iets te spelen was boven (in de badkamer of in hun slaapkamer). Terwijl zij aan het spelen waren, deed ik mijn ding. 

Wat doen we met onze haren?

Ik ben bepaald geen haarstylist en ik heb zelf een behoorlijk makkelijk kapsel, dat ik binnen een paar seconden in model zit! Ik draag mijn haren bijna altijd los, ik was mijn haar 's avonds en dan föhn is het droog, stijl het eventueel heel even en dan blijft het zo een paar dagen prima. Wil ik het iets netter? Dan zorg ik ervoor dat ik mijn haren goed föhn met een borstel en/of föhnborstel, waarbij ik een goede versteviger gebruik. De volgende ochtend hoef ik dan hooguit nog even mijn haren te stijlen (in een paar minuutjes gebeurd) en spray ik er wat Moroccanoil hairspray over.
Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor een mooie, strakke paardenstaart of een hoge knot, maar besteedt er dan toch even wat aandacht aan. Kam het haar wel netjes en zorg dat je mooie elastiekjes en speldjes gebruikt (dus niet de roze gestippelde van jouw dochter...), maak het af met een glanzende hairspray waardoor het er al een stuk netter uitziet. 

mijn look vandaag op deze luie zondag

Is het nu echt nodig?
Daarover verschillen de meningen misschien, nodig is make-up niet echt maar ik voel mezelf toch net even sterker en mooier als ik de bovenstaande basics draag. Ik zet mijn ogen iets aan, camoufleer donkere kringen en/of plekjes en geef mezelf een mooie glow door een bronzer en blush. Nodig? Nee, misschien niet, maar als ik die 5 minuten in de ochtend investeer in mijzelf kan ik 's middags als ik thuiskom nog gerust in de spiegel kijken, ik zie er nog steeds prima uit.

Ben jij zo'n drukke mama? Hoe doe jij dit in de ochtend? Vind jij het "nodig" om iets aan jouw uiterlijk te doen? Heb jij nog handige tips? 

(dit artikel is eerder verschenen in 2013)

Deel dit artikel
Back to top