Reviews

Smashbox Full Exposure palette - review, swatches en look

Neutrale oogschaduwpalettes zijn per definitie een hit in Nederland, we zijn er hier helemaal gek op! En als zo'n palette dan ook nog eens amper verkrijgbaar zijn in Nederland, wordt de hype alleen nog maar groter! De Urban Decay Naked palettes zijn een goed voorbeeld, maar er is ook een nieuw palette dat vast een groot succes gaat worden : het Smashbox Full Exposure palette met daarin 14 must-have neutrals in matte en shimmer. Kijk je mee naar de swatches?

Het Smashbox Full Exposure palette is niet nieuw, vorig jaar is het ook al uitgebracht en was het al heel snel uitverkocht, gelukkig waren de mensen bij Smashbox zo slim om het vlak voor de feestdagen nog een keer uit te brengen....perfect cadeautje toch?

In het palette vind je 14 oogschaduws, 7 matte tinten en 7 shimmery/glitterende tinten samen met een dubbelzijdige oogschaduwkwast die prima is om de oogschaduws aan te brengen.

De oogschaduws zijn volgens Smashbox fijn in gebruik, ze zijn blijven lang mooi zitten, gaan niet in de lijntjes zitten en blenden goed met elkaar, de kleuren variëren van neutraal beige tot diep zwart.

De oogschaduws zijn er zowel in een matte (onderste rij) als in een glanzende/glitterende variant, handig als je verschillende effecten wilt creëeren in jouw oogschaduwlook.

ingrediënten van de oogschaduws, de verschillende finishes zorgen ook voor verschillende ingrediëntenlijsten. Het meest opvallende ingrediënt zie je hierboven op de foto staan (derde rij van boven, 3e ingrediënt) : er zit blijkbaar goud in de oogschaduws? Ik kan het eigenlijk maar moeilijk geloven, maar ingrediëntenlijsten liegen niet toch?

Heel fijn! Bij het palette krijg je een leaflet met daarop aanwijzingen hoe je de oogschaduws het beste kunt gebruiken bij verschillende oogvormen. Slim natuurlijk, want het is inderdaad per oogvorm verschillend hoe je jouw oogschaduw het beste kunt aanbrengen!

De aanwijzingen zijn heel duidelijk, zoek jouw oogvorm op en kies voor welke look je wilt gaan : "best day look", "best night look" of "best defined look"

Dit brengt mij zeker op een idee, ik ga binnenkort eens met dit palette aan de slag, nu had ik er iets te weinig tijd voor!

Het Smashbox Full Exposure palette is gemaakt van stevig karton en plastic, het lijkt een beetje op het eerste Naked palette qua verpakking. In de deksel vind je een grote spiegel en je krijgt ook een goede kwast bij het palette, dat er ook in ligt (niet apart verpakt dus, heel fijn).

De kwast is dubbelzijdig, links zie je de platte kwast die het beste geschikt is voor de shimmery oogschaduws en rechts zie je de blending kwast die fijn is voor de matte oogschaduws, deze blend de kleuren goed met elkaar.

Op de foto hierboven zie je goed hoe het palette eruit ziet, de verpakking is diepzwart en de oogschaduws variëren van zeer licht beige tot diep zwart. Hieronder zie je de oogschaduws in details, samen met de swatches, die ik gemaakt heb met mijn vingers op mijn huid (één of twee veegjes kleur).

v.l.n.r. S1, S2, S3 en S4

v.l.n.r. S5, S6 en S7

v.l.n.r. M1, M2, M3 & M4

v.l.n.r. M5, M6 & M7

De oogschaduws zijn stuk voor stuk prima gepigmenteerd, de kleuren komen op mijn huid prima overeen met de kleuren in het palette, niets mis mee! De shimmery oogschaduws zijn echt heel glitterig (in het echt zie je dat beter dan op de foto's), de glitters laten ook wat los van de oogschaduws en kunnen zorgen voor wat fall out, probeer ze in elk geval niet met de "blending" kwast aan te brengen, maar duw ze op hun plaats.

De matte tinten zijn zacht van textuur, hechten goed op de huid en blenden goed, prima in orde dus! Ik had zelf liever iets minder glitterende oogschaduws teruggezien in dit palette, glans vind ik prima en mooi, maar deze zijn net iets minder fijn in gebruik dan een oogschaduw met satijnen glans. Maar goed, smaken verschillen en misschien vind jij het wel juist een superleuk effect! Ik vind de prijs kwaliteit verhouding van het palette wel heel goed, je krijgt 14 prima oogschaduws en een fijne kwast voor EUR 49,90, niet gek!

Zoals gezegd had ik niet zoveel tijd om uitgebreid te experimenteren, hopelijk komt dat deze week nog, dan ga ik jullie ook even laten zien wat voor verschil het maakt als je de oogschaduws aanbrengt op de manier die Smashbox laat zien. Ik heb nu de variant voor de "almond eyes" gebruikt, dit is mijn beste "day look". Ik heb kleur M3 en M4 op mijn ooglid aangebracht, daarna kleur M2 aan de buitenkant en in de arcadebook, kleur M1 heb ik bij de wimpers aangebracht, over mijn zwarte oogpotlood heen.

Prima "day look' natuurlijk, ik heb verder een klein beetje Armani Luminous Silk foundation op, Bobbi Brown Highlight Powder Bronze Glow en de Marc Jacobs Showstopper lipstick.

Ben je altijd al op zoek geweest naar een soortgelijk palette (denk Urban Decay Naked 1,2 of 3)? Dan is dit zeker een prima alternatief, want het is sinds kort dus ook voor EUR 49,90 te koop bij Parfumerie Douglas. Momenteel is het in elk geval online te vinden in hun shop, maar als het goed is, zal het ook bij de filialen te vinden zijn binnenkort. Handig, want zo kun je het toch even van dichtbij gaan bekijken!

Is het iets voor jou denk je?

Deel dit artikel
Back to top