Reviews

Smashbox On the Rocks Always Sharp liner set - swatches

Het grote voordeel van de feestdagen is toch wel dat cosmeticamerken fijne cadeausets verkopen waar je ook de rest van het jaar plezier van kan hebben. Smashbox heeft een fijne set uitgebracht met daarin de Always sharp liners, fijne oogpotloden die zowel zacht, gepigmenteerd en lang houdbaar zijn, dat kun je altijd wel gebruiken! Ik heb ze natuurlijk getest en laat ze je zien in mijn review van de Smashbox On the Rocks Always sharp liner set, kijk je mee?

Smashbox On the Rocks Always Sharp liner set EUR 44,50

Ik had deze liners nog nooit zelf getest, maar er wel goede reviews over gelezen, het is namelijk een bestaand product. Smashbox verkoopt in het vaste assortiment 16 kleuren (8 matte waterproof varianten en 8 glanzende varianten) voor EUR 20,50 per stuk. Deze set met daarin 5 full-size Always Sharp liners kost EUR 44,50, een supergoede deal dus!

De Always Sharp liners zijn zachte oogpotloden in penvorm, je hoeft ze niet te slijpen en ook niet omhoog te draaien. In de dop zit een slijpmechanisme dat het potlood iedere keer slijpt als je de dop eraf draait. Vraag mij niet hoe het precies werkt, maar het werkt

In de On the Rocks set vind je 5 liners : Raven, Sumatra, 3D Orchid, Midnight en 3D Night Gem, de laatste twee zijn limited editions en normaal niet te koop. Het zijn prima kleuren, kleuren die je eigenlijk altijd prima kunt combineren, zeker als je houdt van een redelijk basic kleuren.

Midnight, Raven en Sumatra zijn waterproof varianten van de Always Sharp Liners, ze zijn goed gepigmenteerd en hebben een matte finish. 3D Night Gem en 3D Orchid zijn dus niet waterproof, maar eerlijk gezegd merk ik amper verschil, ik krijg de swatches met heel veel moeite van mijn arm af.

Zie je links de twist dop? Je draait de dop gewoon normaal los en dan wordt de liner geslepen.

Het resultaat is een scherp (niet al te) puntje dat de liner netjes aanbrengt, ik vind het puntje persoonlijk wat aan de korte kant, ik draai een liner meestal iets verder omhoog. Maar op zich lukt het aanbrengen prima, het is maar net wat je gewend bent, denk ik.

v.l.n.r. 3D Night Gem, Midnight, 3D Orchid, Sumatra & Raven

De 3D liners hebben een subtiele glitters in zich, die zijn dan ook niet echt geschikt om ze aan de binnenkant van het ooglid aan te brengen, daarvoor kun je wel de waterproof variant gebruiken, ze blijven ook prima zitten!

de swatches met v.l.n.r. 3D Night Gem (donkergrijs met zilveren glitters), Midnight (mat donkerblauw), 3D Orchid (paars met lila glitters), Sumatra (mat donkerbruin) & Raven (mat zwart)

Voor en na, boven heb ik Raven aangebracht en onder heb ik Sumatra aangebracht, je kunt de kleuren natuurlijk altijd wel combineren.

De Smashbox Always Sharp Liners zijn fijn in gebruik, ze zijn zacht bij het aanbrengen en direct erna kun je ze eventueel nog wat blenden of het lijntje zachter maken. Wacht niet te lang, want als ze eenmaal ingedroogd zijn, dan krijg je ze niet meer zo makkelijk van hun plaats. Ze geven niet af, vlekken niet, lopen niet uit en blijven echt de hele dag goed zitten, ook de 3D versie die officieel niet waterproof is. Ik verwijder de liner 's avonds weer met de Purity Made Simple van Philosophy en dat gaat op zich wel, al blijft er wel een zweempje liner over, daarvoor gebruik ik dan een apart oogmake-up remover van Armani.

 

Deze mooie On the Rocks set is echt een fijne koop, je krijgt nu 5 Always Sharp liners in mooie kleuren voor de prijs van (iets meer dan) 2 losse liners, een musthave dus als je houdt van eyeliner en je deze niet kunt aanslepen. De kwaliteit is prima en zo'n setje komt altijd wel van pas! Smashbox koop je in Nederland exclusief bij Douglas, het setje is online (net) uitverkocht maar is in de winkels vast nog wel te vinden voor EUR 44,50.

 

Ken jij deze liners van Smashbox? Hoe is jouw ervaring ermee? Lijkt deze set je iets?

Deel dit artikel
Back to top