Algemeen

Beauty dilemma - lipstick of lipgloss?

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Sinds een jaar of twee maakt lipstick echt een comeback, na een aantal jaren minder populair te zijn geweest (vooral onder meiden). De populaire lipsticks zijn niet aan te slepen in de winkels! Maar wat kies jij? Lipstick of lipgloss? Of misschien wel iets anders?

Beauty dilemma

Twee jaar geleden was lipstick lang niet zo populair als nu, je kunt wel zeggen dat lipstick een stevige comeback heeft gemaakt! Toen ik begon met bloggen in 2007 was lipstick lang niet zo in trek als nu, lipgloss werd toen echt veel meer gedragen (ken je de MAC Dazzleglasses nog) en de focus lag toen ook minder op de lippen naar mijn idee. Inmiddels zijn we zeven jaar verder en heeft lipstick de harten (opnieuw) veroverd van heel veel vrouwen en meiden. Ook jonge meiden dragen het graag en vaak. Kijk maar eens op straat, jonge meiden kiezen voor een vrij basic make-up en combineren dat vaak met een fellere, matte lipstick, lipglosses zijn een beetje uit. Gek eigenlijk dat het binnen korte tijd zo kan veranderen, maar zo gaat het met trends. Momenteel kunnen de merken hun favoriete lipsticks bijna niet aanslepen, bij MAC is de Brave lipstick bijvoorbeeld uitverkocht omdat Kylie Jenner het als haar favoriet heeft genoemd!

Natuurlijk blijven er altijd lipgloss fans, tenslotte zorgt een lipgloss voor een subtiele, transparante kleur en verzorgde lippen, als je juist daarvan houdt zul je zeker bij lipgloss blijven en niet zo snel voor lipstick kiezen. En wat dacht je van een combinatie? Zo kun je een lipstick, letterlijk een andere dimensie geven door er wat lipgloss overheen aan te brengen.

 

Hoe denk ik er over?

Ik ben nooit een echte lipgloss fan geweest, ik droeg het natuurlijk wel, maar eigenlijk vond ik het altijd maar lastig! Het plakt, mijn haren plannen eraan vast en het verdwijnt snel van mijn lippen, al zijn er heus wel uitzonderingen. Maar eerlijk gezegd droeg ik ook niet vaak lipstick, dat doe ik eigenlijk ook pas weer wat vaker sinds een jaar of twee. En als ik nu moet kiezen tussen lipgloss en lipstick, dan kies ik zeker voor lipstick, de lipglosses die ik test blijven eigenlijk altijd in de doosjes zitten. Misschien is het een leeftijdsding...ik vind glanzende lippen niet zo heel erg mooi als je wat ouder bent, al mag een bescheiden glans natuurlijk altijd.

Matte lipsticks zijn nu helemaal in, maar ik heb wel gemerkt dat je daar ook wel iets mee moet oppassen, vooral als het om lichtere kleuren gaat, die kunnen dan weleens saai ogen, juist als je wat ouder bent. Dan doet een drupje lipgloss op het midden van de lippen weer wonderen! Zo zie je maar, schrijf nooit een beautyproduct af, we kunnen volgend jaar wel weer allemaal rondlopen met glanzende lippen! Voorlopig kies ik voor lipstick, maar dan wle het soort dat mijn lippen goed verzorgd en mooi glad maakt!

 

Wat kies jij? Lipstick of lipgloss? Of een combinatie? Is jouw voorkeur veranderd de laatste tijd?

Deel dit artikel
Back to top