Inspiratie & Tutorials

Tutorial - shaping met het Make-Up Studio Shaping Box Face It

Deze week kreeg ik een interessant product binnen, de Studio Shaping Box Face it van het Nederlandse make-up merk Make-Up Studio. Jullie weten vast dat ik inmiddels verschillende scultping palettes en producten heb uitgeprobeerd, maar dit palette is toch even anders, het bestaat namelijk uit 5 verschillende kleuren Face-it creme foundations en concealer. Hoe zou dat uitpakken? Ik ga het je laten zien in dit artikel, kijk je mee?

Make-Up Studio is een veelgebruikt merk bij visagisten, maar steeds meer consumenten ontdekken dit merk, mede door hun mooie winkel in de Heiligeweg in Amsterdam. Daar kun je o.a. deze handige, navulbare paletten kopen die je kunt vullen met producten naar keuze. Deze Shaping Box Face It is al helemaal kant en klaar, je hoeft de kleuren niet zelf te kiezen, dat heeft Make-Up Studio al voor je gedaan. Er zijn twee kleurencombinaties te koop : Light & Dark, op de foto zie je de Light variant, het palette kost EUR 49,00.

Klein detail van het matzwarte palette, de sluiting...die behoorlijk vast zit en helemaal niet zo makkelijk opengaat. Je moet even je best doen, aan de andere kant is het wel behoorlijk stevig en veilig om mee te nemen in jouw make-up kit of tas.

In het palette vind je 4 varianten van de Face-It foundations en de Concealer in de kleur Banana, ik weet niet zo goed welke kleuren het precies zijn omdat ik de producten niet uit het palette kan krijgen, ook niet met een speldje of ander dun pennetje. Op zich maakt het ook niet zoveel uit, omdat het toch een samengesteld palette is, maar ik had het toch wel graag willen weten. Ik zal het nog even navragen bij Make-up Studio. De producten zijn allemaal cremige producten, het zijn geen poeders (er zijn ook wel Shaping palettes met poeder te koop overigens).

Kleur 1 - zeer licht beige met een vleugje roze

Kleur 2 - Neutraal beige met een vleugje perzik

Kleur 3 - Banana concealer, heel geschikt om het gebied onder de ogen op te lichten waardoor je er direct frisser uitziet, geschikt voor alle huidskleuren!

Kleur 4 - behoorlijk donker neutraal beige, 

Kleur 5 - diepbruin

swatches Make-Up Studio Shaping Box Face-it Light

Foto links : geen foundation op - Foto rechts : kleur 2 aangebracht boven wenkbrauwen, op de neus, kin en boven mijn lip, onder mijn ogen, richting wangen zit kleur 3. Ik heb kleur 4 aangebracht bij de haargrens, onder mijn jukbeen (samen met kleur 5) en aan de zijkant van mijn neus. De donkerste kleur heb ik onder mijn jukbeen aangebracht om de kleur wat intenser te maken. 

Foto links : met de MAC Oval 6 brush heb ik de kleuren aan de randen uitgeblend, je mag natuurlijk geen strepen of vlakken zien, probeer de kleuren niet teveel met elkaar te mengen, anders maak je het effect weer ongedaan. Foto rechts : omdat de kleuren iets te licht voor mij zijn heb ik er nog wat MAC Mineralize Skin Finish in Medium Deep over aangebracht, heel voorzichtig met de MAC 150 kwast. Ik heb de look afgemaakt met NARS Laguna bronzer en Deep Throat blush (review)

de foundations en concealer zijn allemaal zacht en makkelijk om aan te brengen, ze zijn zeker niet stug en glijden juist over de huid, toch blijven ze verrassend goed zitten en blenden ze vooral ook erg mooi!

Ik ben behoorlijk onder de indruk! Het effect is heel mooi en het is vooral heel simpel om deze shaping box te gebruiken, de Face-It foundations zijn prettig in gebruik en geven een mooi effect aan de huid. Ze zijn wel behoorlijk dekkend, als je liever een iets natuurlijker resultaat wilt, dan kun je kiezen voor een Shaping poeder palette, die zijn er ook. De houdbaarheid van de concealer en foundation is heel goed, ik heb ze natuurlijk wel "geset" met de poeder en ze zijn de hele dag heel goed blijven zitten, ook zonder primer. Ik vind het vooral een geweldige kit als je graag wat heftige make-up draagt of make-up voor een fotoshoot of video, ik zou het niet iedere dag gaan gebruiken, voor mij is het effect iets teveel, maar dat is heel persoonlijk.

Dit is mijn totale look vandaag, ik draag een combinatie van oogschaduws van het MAC Neutral Warm palette (review) en één van mijn favoriete lipsticks van de laatste tijd, Kinda Sexy van MAC, heerlijke kleur toch?

 

Je koopt de producten van Make-Up Studio in hun online shop of bij één van hun winkels, de adressen vind je hier. Er zijn verschillende varianten van de Shaping Boxes, meer informatie vind je hier. De Make-Up Studio Shaping Box Face-it light kost EUR 49,00, een prima prijs voor de hoeveelheid en de kwaliteit van het product dat je krijgt!

 

Ben jij nieuwsgierig geworden? Is er nog behoefte aan een shaping tutorial in een video met dit palette? 

Deel dit artikel
Back to top