Reviews

Chanel Sublimage L'Essence - revitaliseert en activeert licht

Hou je van luxe beautyproducten? Dan ben je bij Beautyscene aan het juiste adres, want hier lees je regelmatig over de meest bijzondere, luxe producten die je in de winkels vindt. Natuurlijk test ik ze ook voor je uit, zodat je een beetje weet wat je kunt verwachten als je besluit zo'n product te kopen. De prijzen zijn vaak behoorlijk hoog en dan wil je natuurlijk wel weten of het echt iets voor je is! Vandaag test ik het Chanel Sublimage L'Essence uit, een ontgiftend concentraat dat de huid weer laat stralen....

Chanel Sublimage L'Essence EUR 362,00 (pompflacon 30 ml)

 

Wat zegt Chanel over dit product?

"Dit krachtige anti-aging concentraat helpt om huid zijn stralende puurheid terug te geven. De ultra-pure natuurlijke ingrediënten Golden Champa PFA* uit de Himalay en Harungana “de licht plant” Extract uit Madagaskar zijn de sterren van dit product, de unieke, nieuwe formule zorgt voor verheldering, revitalisering en het gladder maken van de huid. Het is de perfecte basis voor Sublimage La Crème"
 

Hoe gebruik je het?

Ik heb de Sublimage L'Essence twee weken gebruikt als serum, zowel dag en nacht, direct na het reinigen en het aanbrengen van toner, voordat ik mijn dagcreme opbracht. Het licht goudkleurige serum (of het concentraat) voelt licht en luchtig aan, trekt enorm snel in mijn huid en laat een zachte huid achter, die heel natuurlijk gevoed aanvoelt. Het concentraat laat geen laagje achter, maar de ingrediënten zorgen wel direct voor een fris gevoel en een extra stralende huid, zonder dat het overigens glimt. Het concentraat is in principe voor ieder huidtype geschikt, je zou het ook op elke leeftijd kunnen gebruiken, maar het heeft het meest effect op een huid die zijn jeugdigheid wat heeft verloren, een huid die wat grauw kan ogen.

Om het concentraat nog beter zijn werk te laten doen kun je het het beste aanbrengen en daarna lichtjes in de huid masseren voor de speciale Sublimage techniek. Dat klinkt fijn, maar eerlijk gezegd is het niets bijzonders, rol als het ware met je vingers over je gezicht van de binnenkant naar de buitenkant  en strijk vervolgens met de vlakke hand voorzichtig over de huid.

Sublimage L'Essence is verpakt in een hygiënische pompflacon, de verpakking is een mooie combinatie van licht-goud en zwart, de flacon is helemaal in matgoud uitgevoerd.

ingrediëntenlijst Chanel Sublimage L'Essence met o.a. sheaboter, squalane, gist (dat werkt als een huidverbeteraar), plantaardige ingrediënten zoals zoethoutwortelextract, olie van de "golden flower" en extract van de Harungana plant.

Als ik op de ingrediëntenlijst kijk, dan word ik niet zo heel erg blij van het tweede ingrediënt op de lijst : alcohol. Ondanks dat de experts van merken zoals Chanel altijd aangeven dat het echt geen kwaad kan en dat de alcohol direct vervliegt op de huid, vind ik het spijtig dat ze dit ingrediënt toch opnemen in een zorgvuldig samengesteld product als dit. Ik ben natuurlijk geen expert, maar als ik de ingrediëntenlijsten van andere serums en concentraten bekijk, zie ik toch ook dat er mooie serums zijn zonder alcohol. Aan de andere kant, ik merk zelf weinig verschil, mijn huid kan er prima tegen en gaat er echt niet op achteruit, dus misschien valt het echt wel weer mee met de invloed van de alcohol. Let wel, dat is uiteraard zeer afhankelijk van de conditie van jouw huid, het kan heel goed zijn dat jouw huid veel beter af is als je alcohol en parfum vermijdt in huidverzorging. Gelukkig hebben we keuze genoeg!

de hoeveelheid van één pompje is voldoende voor mijn gezicht

het concentraat is makkelijk te verdelen en laat direct na het aanbrengen een mooie glanzende huid achter, na een paar seconden is het goed ingetrokken en blijft er een mooie glow achter, een prima basis voor de rest van je huidverzorging.

 

Wat vind ik ervan?

In gebruik vind ik Sublimage L'Essence een fijn product, het voelt fijn aan op de huid en geeft direct een mooi effect. Ik vind wel dat het behoorlijk overheersend ruikt, al hou ik zelf wel van de parfum die er is gebruikt, dus stoort het mij niet. Na een paar weken gebruik ziet mijn huid er mooi en stralend uit en voelt die prima aan. Maar ik moet wel eerlijk zijn, dit effect zie ik ook bij serums die een heel stuk goedkoper zijn, persoonlijk heb ik niet direct het gevoel dat dit serum echt heeft gezorgd voor een veel betere of mooiere huid. Maar goed, dat ligt natuurlijk ook aan de rest van je huidverzorging die je gebruikt en jouw huidconditie, het is zeker een fijn product. De prijs is natuurlijk wel een obstakel, want ook al is het vrij zuinig in gebruik, de aanschafprijs van EUR 360,00 is behoorlijk hoog.

In het kort, een fijn concentraat dat de huid direct een boost geeft waardoor deze prachtig gaat glanzen zonder vettig te zijn, een effect dat de hele dag blijft. Het is prettig in gebruik en is een prima basis voor de rest van de dag, over het ontgiftende effect kan ik niet zo heel veel zeggen, dat is lastig te meten naar mijn idee. Hou er wel rekening mee dat er zowel alcohol als parfum in het concentraat zit, ik weet dat niet alle mensen die wenselijk vinden.

Je koopt Chanel Sublimage L'Essence bij de bekende verkooppunten van Chanel zoals De Bijenkorf, Douglas, ICI Paris XL, je betaalt voor een flacon van 30 ml EUR 362,00.

 

Ben jij al bekend met de Chanel Sublimage lijn? Gebruik je zelf Chanel huidverzorging? Wat is jouw favoriete product?

Deel dit artikel
Back to top