Reviews

Yves Saint Laurent Wildly Gold make-up palette & Bleu Galuchat nagellak

Afgelopen maandag zag ik bij de Yves Saint Laurent counter in De Bijenkorf in Den Haag het mooie, Wildly Gold complete make-up palette liggen. Dat ziet er van de buitenkant zo tof uit, maar ook de binnenkant oogt spannend en interessant, zo'n compleet make-up palette is toch altijd wel handig? Ik wist dat ik thuis nog had liggen, snel in de test dus! Vandaag kan ik jullie mijn review en look laten zien, samen met de stoere Bleu Galuchat nagellak. Kijk je mee?

Als je het Wildly Gold palette zo ziet liggen, denk je eerder dat het een notitieboekje is dan een make-up palette, het ziet er mooi, luxe en chique uit. De goudkleurige print op de voorkant geeft het zeker een "wild" tintje!

Yves Saint Laurent Wildly Gold complete make-up palette EUR 90,00 - in het palette vind je vier oogschaduws van elk 1 gram, een blush van 3,8 gram en 2 Rouge Volupté lipsticks van 1,5 gram plus drie mini applicators

Drie applicators worden er bij het palette geleverd, de sponsapplicator werkt op zich fijn omdat de oogschaduws vrij hard en glitterig zijn, ik blend ze alleen liever met een kwastje. Het lippenpenseeltje is heel fijn maar de blushkwast is echt veel te klein.

swatches v.l.n.r.  Beige, Or, Brun en Smoking noir  

De oogschaduws zijn nogal aan de harde kant en vrijwel allemaal heel erg glitterig. Dat kan natuurlijk prima in een kerstlook, maar persoonlijk vind ik het iets teveel glitters, vooral omdat ze ook vrij veel fall out geven en dus onder je oog terecht komen. Als je niet oppast heb je dus zowel op je ogen als eronder glitters....dat wil je ook weer niet. Breng de oogschaduws dus met beleid aan en gebruik zeker een oogschaduwbasis, liever nog eerst een creme oogschaduw als basis om de kleuren en glitters beter te laten uitkomen.

Mijn look met de drie donkerste oogschaduws, de beige "kleur" heb ik niet gebruikt. Wel heb ik het MAC feline oogpotlood gebruikt rondom mijn oog, als basis. Die donkere basis zorgt ervoor dat de bruine kleur wat groener oogt, best een leuk effect. Smoking Noir is behoorlijk gepigmenteerd en van de oogschaduws de zachtste en fijnste om aan te brengen.

Yves Saint Laurent Blush Radiance no. 4

boven Yves Saint Laurent Rouge Volupté Sheer Candy no. 4 en onder Shine no. 5 

 v.l.n.r. swatches Yves Saint Laurent Blush Radiance no. 4, Rouge Volupté Sheer Shine no. 5  en Candy no. 4

Rouge Volupté Shine no. 5 - de kleuren in het palette lijken wel heel erg op elkaar, ze zijn allebei roze/rood transparant en met een mooie glans, deze is iets donkerder van tint, maar van een afstandje zie je geen verschil

Rouge Volupté Sheer Candy no. 4 

De blush is vrij lichtroze van kleur, ik heb best aardig wat opgebracht maar de kleur toont eigenlijk niet op mijn huid, jammer! Ook vond ik de finish wel erg poederig. Op zich kun je met dit palette natuurlijk best een mooie, feestelijke look aanbrengen, maar ik vind de oogschaduws eigenlijk niet zo fijn werken omdat ze zo hard zijn. De lipsticks zijn prima, maar de kleuren lijken erg op elkaar, YSL had misschien beter voor een mooie dekkende rode lipstick kunnen kiezen in plaats van één van de kleuren. Ook is het minder fijn dat de lipsticks niet afgedekt worden, nu komen er best wat glitters van de oogschaduws terecht in de lipsticks.

Yves Saint Laurent La Laque couture Bleu Galuchat EUR 25,95 - een stoere, petrolkleurige matte nagellak met ruw effect, de nagels voelen ook niet glad aan na het aanbrengen. De nagellak werkt fijn, dekt al in één laagje en droogt supersnel, een ideaal lakje als je weinig tijd hebt om je nagels te lakken. Zelf vind ik de houdbaarheid niet heel goed, maar als je een topcoat aanbrengt komt dat goed, hou er dan wel rekening mee dat de matte finish verdwijnt (tenzij je een matte topcoat gebruikt). 

 

Goed, het Yves Saint Laurent palette ziet er heel leuk uit, de kleuren zijn prima en de verpakking te gek. Maar eerlijk gezegd vind ik het palette een tikje aan de prijzige kant, naar mijn mening kun je voor EUR 90,00 beter losse producten kopen van Yves Saint Laurent. Misschien kun je dan niet alle verschillende producten kopen, maar hun mooie Rouge Pur Couture lipsticks zijn wel heel erg goed, net zoals de nieuwe Couture palettes. Je vindt het Wildly Gold palette in elk geval nog bij De Bijenkorf in Den Haag, waarschijnlijk ook wel bij andere verkooppunten van Yves Saint Laurent.

Wat vind jij van het Wildly Gold palette van Yves Saint Laurent? Heb jij favoriete producten van dit mooie merk?

Deel dit artikel
Back to top