Reviews

Wella System Professional Liquid Hair - wondermiddel bij droog, kwetsbaar haar!

Een tijdje geleden had ik een redelijk wanhopige Vivianne bij mij op bezoek, ze zat letterlijk met haar handen in het haar.....haar droge, onhandelbare haar! Ze vroeg zich af of ik misschien een wondermiddel voor haar had, ze had namelijk al van alles geprobeerd, maar niets hielp om haar haren weer mooi, zacht, vol en handelbaar te maken. Dat wondermiddel....dat had ik wel, om precies te zijn een flesje Liquid Hair van Wella System Professional. Vivianne heeft het voor jullie getest en natuurlijk deelt ze haar ervaringen.

Vivianne's review:

Ik verzorg mijn haar altijd goed. Zo gebruik ik een goede verzorgende shampoo, conditioner, haarmaskers en af en toe een haarolie. Daarnaast gebruik ik altijd een heat-protector als ik een stylingtool gebruik. Toch was ik de afgelopen weken helemaal niet blij met mijn haar. Het was extreem droog, stug en zelfs een beetje beschadigd. En zelfs nadat ik naar de kapper geweest was, voelde mijn haar nog droog aan en zag er niet meer mooi, gezond en glanzend uit. Ik zat letterlijk met mijn handen in het haar en dus vroeg ik Debbie om advies. Ze raadde mij aan om Wella System Professional Liquid Hair te proberen. Dit serum bevat essentiele aminozuren en gehydroliseerde keratine die de beschadigde delen in het haar tijdelijk opvullen en herstellen. Door de combinatie met warmte gaan de haarschubben openstaan en kan het product goed intrekken.

De fles heeft een pipet draaidop waarmee je het serum kan verdelen over het haar. Je gebruikt 2,5 ml per pluk, je gebruikt dus 10 tot 15 ml per keer. Je kunt dus 8 tot 10 keer mee doen, dat is best veel want je gebruikt het product echt als 'treatment'. Het resultaat moet volgens de verpakking zo'n 5 wasbeurten blijven zitten, het haar gaat er dus tijdelijk gezonder aanvoelen. 

ingrediëntenlijst System Professional Liquid hair

 

Hoe werkt het?

  1. Je wast jouw haar zoals je normaal doet met een verzorgende shampoo, vervolgens gebruik je een verzorgende conditioner.
  2. Maak het haar handdoek droog, je zorgt ervoor dat je haar nog wel nat is maar er geen druppels meer uitvallen. 
  3. Verdeel het haar in 4 tot 6 delen.
  4. Vul het pipet tot het streepje (2,5 ml) en verdeel de pipet over een deel van het haar.
  5. Op het doosje staat dat je bij de haaraanzet begint maar ik vind het prettiger om bij de punten te beginnen omdat die een stuk droger zijn dan de rest van het haar. Ik begin dus bij de punten en verdeel het vervolgens naar boven. Herhaal dit totdat je alle plukken gehad hebt.
  6. Vervolgens ga je heel voorzichtig (!!!!) het haar doorkammen. Doe dit heel rustig want nat haar is extra kwetsbaar, het gaat erom dat het product goed verdeeld is over het hele haar. 
  7. Vervolgens pak je de fohn en blaas je op de warme stand je haren droog. Door de warmte gaan de haarschubben open staan en trekt het product goed in. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten afhankelijk van de dikte van het haar.
  8. Als laatste stap spoel je het overtollige product uit onder de kraan (20 seconden). Daarna kun je jouw haar stylen zoals je gewend bent. Persoonlijk laat ik mijn haar het liefst aan de lucht drogen. 

 

Het resultaat van het serum is echt boven verwachting. Mijn haar voelde weer heerlijk super zacht aan, had de glans weer terug maar voelde helemaal niet slap of futloos aan. Op de verpakking staat dat de verbetering van de haarstructuur tot ongeveer 5 wasbeurten blijft. Ik was mijn haar om de dag dus na 10 dagen zou het product helemaal uitgespoeld moeten zijn... Maar na 2 weken voelde ik zelf nog steeds verschil. Inmiddels heb ik mijn haar 3 keer met het serum behandeld en ik moet echt zeggen dat ik heel erg te spreken ben over het resultaat. Mensen in mijn omgeving vroegen zelfs of ik mijn haar een andere kleur gegeven had! Verder vind ik dat het product mijn haar niet zwaar of slap maakt maar echt voller en zachter. Daarnaast ruikt de Liquid Hair heel lichtjes en het serum voelt helemaal niet vettig aan. Doordat je het haar na het fohnen nogmaals uitspoelt voelt het juist schoon en fris aan. Als mijn flesje leeg is ga ik zeker een nieuwe aanschaffen want ik geloof niet dat ik nog zonder kan!  

Het is heel bijzonder, ik heb het wonder zien gebeuren, eerst voelde Vivianne's haar zo stug aan en toen ze deze week binnenstapte was het weer zacht, glansde het mooi en zag het er 100 % beter uit. Je kunt je voorstellen dat Vivianne en heel blij mee was! En ik ook, want zo kan ik dit fijne product weer met jullie delen, zit jij dus ook met beschadigd, droog en onhandelbaar haar, dan is de Liquid Hair zeker de moeite van het proberen waard. Het is even een karwei om je haar ermee te behandelen, maar zoals gezegd de moeite waard!

De System Professional Liquid Hair 100 is alleen te koop bij kappers die met SP werken of online voor EUR 27,99 bij Haarshop.nl

 

Heb jij momenteel ook onhandelbaar en droog haar? Of valt het mee nu het nog niet zo heel koud en guur is? Ken jij de producten van System Professional ook? 

Deel dit artikel
Back to top