Reviews

All I want for christmas - een elektrische gezichtsborstel, maar welke?

Als jullie mij al wat langer volgen weten jullie waarschijnlijk wel dat ik al een hele tijd (ruim twee jaar) een elektrische gezichtsborstel gebruik om mijn huid te reinigen. Ik kocht mijn eerste Clarisonic MIA in Amerika en sindsdien ben ik eraan verslingerd, ik gebruik hem echt iedere dag. Nu kerstmis voor de deur staat, staan de varianten van Clarisonic, Philips en Clinique op heel veel verlanglijstjes, maar welke moet je nu kiezen? Ik heb even al mijn video reviews in dit artikel gezet, misschien maakt het kiezen iets makkelijker?

 

Waarom een elektrische gezichtsborstel?

Je kiest voor een elektrische gezichtborstel als je je huid beter en grondiger schoon wilt maken dan je met de hand kunt doen. Door de verschillende methodes zorgen de borstels ervoor dat vuil en make-up beter worden verwijderd, waardoor poriën minder snel verstoppen en je dus minder kans op onzuiverheden hebt. Doordat de huid goed gereinigd wordt, zal de huidtextuur ook verfijnen en kunnen grove poriën minder zichtbaar worden. En op een schone huid werken huidverzorgingsproducten altijd beter, dat is zeker ook een voordeel!

Toch durft nog niet iedereen het aan, ten onrechte vind ik zelf, want er zijn ook borstels die geschikt zijn voor een gevoelige huid. Daarbij hoef je de borstels echt niet dagelijks of zelfs twee keer per dag te gebruiken, afhankelijk van jouw huidtypes kun je er ook voor kiezen het minder vaak te doen. Persoonlijk gebruik ik de borstel dagelijks, in de avond bij het reinigen van mijn huid en ik heb ook het idee dat de trillingen in de borstels goed zijn voor mijn bloedsomloop in de huid, waardoor deze meer gestimuleerd wordt en de huid mooier blijft.

 

Ze zijn natuurlijk best prijzig in aanschaf, maar bedenk wel dat je jaren doet met zo'n borstel, de meeste apparaten geven zelfs twee jaar garantie en ik heb zelf nog nooit een kapotte gezichtsborstel gehad, verdeel je die kosten over die lange looptijd, dan valt het heus weer mee. Je moet wel de borsteltjes regelmatig vervangen, ongeveer na een maand of drie, maar dat ligt er natuurlijk aan hoe vaak je het apparaat gebruikt.

 

Clarisonic MIA 2 EUR 149,00 (exclusief bij ICI Paris XL)

Mijn eerste echte gezichtsborstel en nog steeds favoriet! De borstels van Clarisonic werken d.m.v. sonische trillingen, het borsteltje draait dus niet rond maar gaat alleen heen en weer, de buitenste rand blijft altijd stabiel en daardoor liggen deze borstels heel goed op de huid. De Mia 2 is de eenvoudigste versie van alle varianten, maar voldoet prima voor een normale dagelijkse reiniging.

 

Clarisonic Plus EUR 225,00 (exclusief bij ICI Paris XL)

Wil je iets meer functies? Dan kun je gaan voor de Plus, een grotere en zwaardere borstel die ook een speciale lichaamsborstel kan hebben, als enige van de Clarisonic varianten. Fijn als je bijvoorbeeld last hebt van Keratosis Pilaris, van die vervelende bultjes op armen en benen! De mogelijkheden qua snelheden en timer zijn ook zeer uitgebreid en je krijgt ook een standaard bij de borstel zodat je hem netjes neer kunt zetten. Clarisonic heeft een groot assortiment aan verschillende gezichtsborstels, je kunt ze allemaal met elkaar uitwisselen, ze passen altijd op iedere Clarisonic, ook de oudere modellen.

 

Philips Visapure EUR 119,95

Het Nederlandse Philips kon niet achterblijven en bracht ook een prachtig ontworpen gezichtsborstel uit! Deze borstel draait wel rond en dat maakt de borstel echt anders dan de Clarisonics, maar desondanks zijn veel vrouwen (en mannen) fan, de borstel is namelijk prettig en eenvoudig in gebruik en heeft een mooie prijs! Er zijn heel wat verschillende opzetborsteltjes te koop momenteel, dat is wel erg prettig, keuze genoeg.

 

Clinique Sonic System EUR 125,00

Clinique bracht dit jaar hun gezichtsborstel uit na heel vele jaren onderzoek! Het leverde deze lichte, eenvoudig uitziende borstel uit die werkt op sonische trillingen. De borstel heeft twee verschillende soorten "haren" zo dat je ook dieper kunt reinigen op bepaalde plaatsen. Momenteel is er nog maar één variant van de borsteltjes te krijgen, dat is misschien toch een nadeel als je juist een wat steviger of zachter borsteltje wilt gebruiken.

 

Clarisonic Aria EUR 199,00 (exclusief bij ICI Paris XL)

Deze knalroze variant gebruik ik momenteel het meeste, hij ligt in mijn badkamer en is eigenlijk altijd in gebruik. De Aria ligt qua formaat tussen de Mia2 en de Plus in, hij is iets groter dan de Mia2 maar niet zo veel groter. De Aria is wel weer iets completer, zo heeft deze drie snelheden en kun je de timer zelf veranderen om iets langer te reinigen als je dat fijn vindt. Je krijgt er ook een standaard bij, waarin je de Aria kunt zetten om goed te laten drogen, zelf leg ik hem eigenlijk altijd gewoon neer, werkt ook prima. En je kunt de Aria opladen d.m.v. een USB kabel, handig op reis natuurlijk, het is wel weer jammer dat er geen reisverpakking bij zit! Als ik op reis ga, dan neem ik dus altijd de Mia2 mee, wel handig als je alle soorten in huis hebt. Zoals ik al eerder vertelde, je kunt alle borstelkoppen van Clarisonic gebruiken op alle apparaten, met uitzondering van de body brush, die werkt alleen op de Plus variant.

 

Braun Face EUR 58,99 

Nog een variant is deze Braun Face Silk Epil, een combinatie van een gezichtsepilator en een gezichtsborstel. Deze kan zich echter niet meten met de "echte" gezichtsborstels, het is simpelweg een ronddraaiend borsteltje dat niet bepaald indrukwekkend resultaat geeft. De prijs is natuurlijk ook een stuk lager en dat merk je! Deze borstel werkt ook op een batterij, die je niet zo makkelijk kan plaatsen, ik vind het zelf niet echt een aanrader en niet echt te vergelijken met de andere borstels, ook de epilator werkt niet optimaal. Jammer hoor, want ik ben wel een groot fan van de Silk Epil voor benen & bikinilijn, topapparaat!

 

Is het al makkelijker geworden om te kiezen? Natuurlijk moet je vooral de reviews even bekijken als je meer wilt weten over de verschillende varianten, maar als je wilt weten welke ik je zou aanraden....dat is zeker de Clarisonic en dan zou ik zelf gaan voor de Mia2 als je vaak op reis bent of anders gaan voor de Aria, beide zijn top! Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jullie eigen ervaringen met de elektrische gezichtsborstels? Welke varianten heb jij al getest? En gebruik je er nog steeds één?

Deel dit artikel
Back to top