Inspiratie & Tutorials

Kerstlook 2014 - Chanel grijze smoky eyes met MAC pink lips

Ben je nog aan het bedenken wat je voor make-up gaat dragen op het kerstdiner van vanavond of morgen? Bij een feestelijke outfit hoort natuurlijk ook een wat uitgebreidere make-up, je mag echt wel even uitpakken tijdens deze dagen! Ik laat je vandaag een look zien met het Chanel Oiseaux de Nuit oogschaduwpalette en de beeldschone Camelia de Plumes highlighter, maar natuurlijk kun je ook soortgelijke kleuren van andere merken gebruiken. En natuurlijk maak je de look af met nepwimpers, dat staat zo mooi!

Chanel Les 5 ombres de Chanel Oiseaux de nuit - dit palette is al een hele tijd uitverkocht, maar misschien ben jij wel een van de gelukkigen die het heeft? Nee? Dan kun je natuurlijk ook oogschaduw van een ander merk gebruiken die er op lijkt, de swatches van het palette vind je in dit artikel.

Dit is de look geworden, ik draag een combinatie van alle oogschaduws uit het Oiseaux de Feu palette gecombineerd met MAC Vanilla pigment onder mijn wenkbrauwen, dat is een mooiere kleur dan de te koele zilveren kleur uit het palette. Mijn jurkje is van Filippa K. en heb ik al een tijdje, mijn mooie extensions van Beauty by Roos zitten nog steeds in mijn haar en heb ik losjes gekruld met een Carmen krultang (bekijk hier hoe).

Mijn foundation is de Diorskin Star foundation (review), ik heb deze lichtjes afgepoeder met de Ambient Lighting powder Radiant Light (review) en heb als contour wat poeder aangebracht van het Smashox contour palette (review), ik heb geen blush gebruikt maar wel de mooie highlighter van Chanel.

Even een close-up, de wimpers van Huda Beauty knallen er echt uit, ze maken zo'n look echt helemaal af en maakt het veel feestelijker! Natuurlijk zijn deze wel erg opvallend, maar ik wilde ze gewoon even proberen, ik hou er wel van. Natuurlijk kun je ook een variant kiezen die iets minder uitgesproken is, maar wel zorgt voor "Vavavoom" wimpers! Vind je het helemaal niets? Dan breng je gewoon heel veel mascara aan!

De roze lipstick is van MAC, het is de No faux pas, ik heb hiervoor gekozen om de look wat frisser te maken, door de koele, wat donkere oogmake-up met de opvallende wimpers wordt het best een beetje heftig allemaal, een frisse kleur om je lippen zorgt dan voor een goede balans. Natuurlijk kun je ook kiezen voor klassiek rood, maar dat oogt wat strenger vind ik, ook een nude lipstick kan prima, maar let dan op dat het niet te bleek maakt. Ga je voor een nude lipstick, dan kun je misschien beter wat roze blush aanbrengen. 

Deze prachtige highlighter is al een maand of twee overal uitverkocht en dat snap ik heel goed! De kleur lijkt heel koel en bijna zilver, maar op mijn huid pakt de kleur warmer uit dan gedacht, ik vind het zeker een mooie highlighter! Breng de highlighter niet al te dicht bij de ogen aan, zeker niet als je al wat lijntjes en rimpeltjes hebt, maar beperk je tot de bovenkant van de (appeltjes van je) wangen. 

Voor de foto heb ik de contour even extra aangezet, dat zou ik normaal toch iets subtieler doen, anders loop je echt wel met een bruine veeg op je wang rond en of je dat nu wilt? Dat kan trouwens wel als je gaat voor een "candlelight dinner", zorg dan wel dat je uit fel licht blijft, anders schrik je misschien!

Hopelijk heb ik jullie nog kunnen inspireren, morgen komt er nog een look online, dit keer een simpele look die iedereen supersimpel kan maken en altijd goed is! 

Wat ga jij doen met jouw make-up en haar tijdens deze kerstdagen? Trek je alles uit de kast of ga je voor simpel maar mooi? Succes met de laatste voorbereidingen!

Deel dit artikel
Back to top