Algemeen

Plog(mas) van 24 december 2014

Goedemorgen!!! Kerstmis 2014 is officieel aangebroken, heb jij lekker uitgeslapen vanochtend? As we speak lig ik vast nog te slapen, want vandaag kan het even, ook al heb ik heel wat te doen voor morgen! Vandaag zijn we mijn zijn viertjes thuis, morgen is Sem jarig en komt de hele familie naar ons toe, veel gezelligheid maar vooral ook veel eten! En dat moet vandaag allemaal klaargemaakt worden....dat kost wel even tijd, net zoals het boodschappen doen gisteren ook behoorlijk tijdrovend was. Kijk je mee naar mijn plog van 23 december? Enjoy!

 
Morning, Sem!! Lekker uitgeslapen, fris gedoucht en vooral druk bezig met zijn nieuwe game laptop, zijn kerst-/verjaardagscadeau van dit jaar!
 
Hee...ik mis nog een profielfoto!
 
Vandaag aan de Kerstmuesli van My Muesli, best lekker maar ik had er meer van verwacht, het was niet echt een smaakexplosie...toch maar wat extra granaatappelpitjes erbij gedaan en een beetje honing.
 
Nieuwe introducties van Kiehl's met interessante haarverzorging en een heerlijke nieuwe Vetiver & Black Tea eau de toilette, ook de nieuwe oogverzorging ziet er interessant uit. Dat gaan we eens onderzoeken in het nieuwe jaar!
 
Jullie horen of lezen het niet voor de eerste keer, denk ik...maar Patchouli Absolu van Tom Ford is zo enorm lekker, echt een van mijn favorieten van de afgelopen tijd, een heerlijke wintergeur.
 
Op naar de winkels, het is nu een uurtje of elf, ik heb eerst even gewerkt en nu is de rest van de dag om te gaan winkelen...in mijn eentje, lekker gezellig weer!
 
Ik begin in Toko Yvon, een indische winkel in Dordrecht waar ze zoveel leuke, lekkere en interessante dingen verkopen! Ik haal heel wat in huis, van ingrediënten voor gerechten die ik zelf ga maken tot kant-en-klare kwee lapis, spekkoek, lempers en Ikan Bali!
 
Genoeg sambal om uit te kiezen, maar ik heb thuis al drie verschillende soorten staan, dus ik neem maar niets mee!
 
Je zou er toch zo in bijten? Niet doen hoor, deze Madame Jeanette pepers zijn heel heet!
 
Kwee Lapis, Sponscake en Pandancake....je wordt er zo hebberig van!
 
Goed, binnen een uurtje was ik klaar bij de Toko, ik had enorm geluk met mijn parkeerplaatsje, anders had ik nog wel een half uur rondjes kunnen rijden....op naar de Makro! Daar haal ik de meeste boodschappen dit keer, maar nam ook wat cadeautjes mee...deze kalender niet, maar ik wil zelf heel graag een Engelse Bulldog puppie onder de kerstboom vinden....
 
Dit vind ik zo grappig, dit zijn solo knoflooktenen....de bol bestaat dus uit één massieve knoflookteen, wel handig! Het scheelt schoonmaken natuurlijk...
 
Toch is deze verse knoflook ook heerlijk en mooi, is alleen lastiger schoonmaken.
 
Mijn karretje zit vol! Veel verse ingrediënten voor de Indische rijsttafel die ik ga maken, maar ook nog wat lekkere dingen voor de rest van de tijd...zie je de verse vijgen bijvoorbeeld? Gelukkig was het niet druk bij de kassa, weer een gelukje!
 
Even een cadeautje scoren voor Marco....deze Burberry trui vind ik leuk! Gelukkig hij ook, hij kon echt niet wachten en trok hem direct aan....niet onder de kerstboom terecht gekomen dus!
 
En de geluksvogel kreeg ook nog een paar schoenen....stoere Timberlands toch?
 
Inmiddels is het drie uur en heb ik de eerste boodschappen thuis afgeleverd en Bo opgepikt om naar Alternate te gaan om haar cadeautje op te halen, een nieuwe toetsenbord. Man...wat was het daar druk! Gelukkig werken ze heel efficient en stonden we na een kwartier weer buiten met toetsenbord.
Deze dus....ze kan de lichtjes tussen de toetsen zelf aanpassen in allerlei kleuren, leuk hoor....nu heeft ze niet alleen Hue lampen in haar kamer maar ook in haar toetsenbord.
 
De volgende winkel...Albert Heijn en Etos waar we deze leuke zeepjes tegenkwamen, hoe leuk zien deze Bathtime Stories zeepjes eruit? Te schattig! Bij Albert Heijn haalde ik nog wat last minute boodschappen die ze bij de Makro niet hadden, zo was ik bijvoorbeeld de kattengrit vergeten en de appels voor de appeltaart voor Sem's verjaardag....beetje dom!
 
Wat een fijn pakketje kwam er om 5 uur nog binnen, dank je wel postbode en Parfuma!!! Supersnel verzonden en nu heb ik alle kleuren van de Tom Ford Lips and Boys collectie die ik wilde hebben!
 
Boeh.....I cry.....mijn geluk raakte even op vandaag, mijn ipad mini viel precies op de punt en nu zit er een barst in het scherm, arme ik!
 
Vandaag relaxdag qua eten....tijd voor zelfgemaakte pizza, nou ja, de bodem is wel voorgebakken maar de rest hebben we er zelf opgelegd.
 
Zo kan iedereen zijn eigen pizza maken, Sem met ham, kaas en ui en Bo & ik met tonijn, Marco nam nog wat spaghetti van gisteren, ook prima!
 
Ja Yoshi...jij krijgt ook een beetje tonijn!
 
Hoi! Hier zijn Diego, Leonardo, James en Henry....lekkere kerels zijn het, willen jullie nog swatches zien?
 
Dropje moest even kroelen bij Sem, lief he?
 
Onze hulp bracht een mega cake/taart mee, ze komt uit Armenië en deze taart eten ze altijd als er feest is, lekker met cake, creme en veel pinda's!
 
Gisteren bracht ik deze Cinnamon Roll mee en vandaag moest Bo even een stukje proeven...heerlijk dus, hoorde ik tussen de happen door!
 
Ideetje voor het ontbijt? Een avocado halveren en in de ruimte van de pit een ei laten vallen, beetje zout en peper erover en in de oven...dit is niet mijn foto, maar kwam ik tegen op internet. Maar op 24 kitchen zag ik ook iets leuks met een Bruschetta met knoflook, uitgebakken bacon, rucola en een gepocheerd ei, nu weet ik niet wat ik morgen ga maken. Ik ga er even een nachtje over slapen, weltrusten allemaal!
 
 
Vandaag plog ik natuurlijk ook, ik ga druk aan de slag, misschien gaan we nog wel even ergens lunchen als er nog een plaatsje is en verder probeer ik nog een kerstlook te maken voor jullie. Maar eerst aan het kerstontbijt en vanmiddag ook nog een lekkere kalkoen klaarmaken...hoeveel kun je eigenlijk eten? Geniet vandaag van alle leuke en gezellige dingen die jullie gaan doen en wees lief voor elkaar, doen wij dat ook! XXX
Deel dit artikel
Back to top