Blogs & Editorial

Plog(mas) van 26 december 2014

Wat een dag was het gisteren, oergezellig met heel veel visite en ook veel te druk om foto's te maken! Daarom heb ik de plog van tweede kerstdag en vandaag even gecombineerd, anders was het maar een saaie boel! Ligt er bij jullie inmiddels ook sneeuw? Hier wel, heel veel zelfs al is het wel een beetje nattig! Het mag de pret niet drukken, een bijna witte kerst is natuurlijk ook best leuk. Kijk je mee naar mijn plog van gisteren en vandaag?

Gisteren was ik nog niet eens aan het ontbijt begonnen of ik was al bezig met de appeltaart! Sem mag natuurlijk zelf kiezen welke taart hij voor zijn verjaardag wil en eigenlijk eet hij maar één soort taart graag : appeltaart! Tja, dan maak je dit ook gewoon voor zijn verjaardag, lekker toch?

Ik gebruik twee pakken appeltaartmix, 2 kilo goudreinetten en verdeel dat over een diepe ovenplaar, dat is veel makkelijk snijden straks en je krijgt ook niet van de mega grote stukken. Niets mis met grote stukken appeltaart, maar we hebben nog zoveel andere lekkere dingen in huis en anders komen die ook niet op.

Nog wel in relaxoutfit met mijn Zoe Karssen broek, mijn nagellak is van Caption, een gelnagellak die je zonder lamp kunt gebruiken en volgens de PR dames heel lang blijft zitten, voorlopig al bijna een week op mijn tenen en dat is al heel fijn.

Pruttel pruttel....de Rendang stond gisteren al op en vandaag opnieuw, rundvlees moet altijd lang stoven, dat is het allerlekkerst.

En het Bali rundvlees ook, dat is een stukje pittiger dan de Rendang maar ook minder zwaar omdat er geen kokosmelk in, mijn favoriete vleesgerecht, ik hou van pittig!

Gemarineerde kippenpootjes voor iedereen die niet zo van pittig houdt!

Tussendoor ook nog wat kleine bapao's, lempers en pasteitjes met kip, lekker met pittige saus!

Hoi, lieve Hugo! Hugo is het zoontje van Marco's neef(je), wat een schat is het ook, gek op vrouwen en dus mocht ik de hele middag met hem knuffelen, ik hou van zijn mooie vest!

Eten is klaar, bij mij thuis is het lopend buffet en iedereen eet waar hij of zij wilt, aan de bar, op de bank, staand, wandelend, ze doen maar! Opscheppen mag zo vaak ze willen, na 1,5 uur is iedereen vol en verzadigd, lekker gegeten allemaal :-)

Cadeautjes open maken en Evan & Ferron vonden daar onder andere deze kerstman en rendier onesie....lekker warm en vooral ook ideaal voor verkleedpartijtjes, daar zijn ze gek op.

Inmiddels is het een uurtje of acht of negen, Sem entertaint de neefjes met een spelletje op de ipad, hij is altijd zo lief voor ze. En Evan ziet Sem ook echt als z'n grote voorbeeld, die al stoere films kijkt en cool speelgoed heeft. De rest van de avond bestond uit wijntjes bij de open haard, even relaxen en toen toch maar alvast een heleboel opruimen, anders sta je de volgende ochtend altijd met z'n kater op. We gingen om een uurtje of half een naar bed....moe maar voldaan!

Morning! Na het eetfestijn van gisteren een lekker licht en gezond ontbijt met een fijne smoothie, niets bijzonders maar wel met een extra citroen erin, goed voor de spijsvertering toch?

Ah....gympen voldoen niet vandaag, er ligt nogal een laag sneeuw! Toch moet ik er even op uit om nieuwe snowboots voor Sem te kopen (hij is uit die van vorig jaar gegroeid) en even langs de supermartkt te gaan voor vers brood en beleg.

Toch altijd een leuk gezicht, het sneeuwt hier echt al de hele dag en ondanks dat het niet zo erg koud is, blijft het wel liggen, zeker in de tuin.

Lekkere trui van Zoe Karssen aan, Burberry Oxblood op mijn lippen en Lancome nagellak 137 & 550 op mijn nagels, op naar de supermartkt! Ik droeg verder snowjoggers van Rubber Duck en een lekker ski-jack van Armani.

Even de bezem erbij pakken om het pak sneeuw van mijn auto te halen, rijden ging prima, al is het vooral op parkeerplaatsen en kleine straatjes glad en heel nat, voorzichtg rijden dus.

Een witte wereld!

Ja, gevonden...dacht ik tenminste, ik kwam er bij de kassa achter dat dit de meisjesversie was en daar kun je niet mee lopen als jongen, snel omgeruild voor de jongensversie die er eigenlijk precies op leek, maar ja...ook nog even handschoenen meegenomen voor mijzelf en Sem.

Smerige boel op de parkeerplaats, dat mogen supermarkten in Nederland weleens beter regelen, dat is altijd een drama. Dan huur je toch gezamenlijk wat mensen in die het op een winkel dag even schoonmaken, ik snap dat niet, levensgevaarlijk ook zeker voor oudere mensen...en eenden worden er ook niet blij van ;-)

Ik heb niet veel nodig, dus boodschappen doen was zo gepiept, ook weleens lekker.

Lunch, boterham met filet americain en rucola, met rucola is alles lekkerder.

Over een maandje ligt deze bijzondere Lancome Miracle Cushion foundation in de winkel, die ik vorige maand voor het eerst zag bij de presentatie in Parijs. Ik heb deze dus al een tijdje getest en het is echt een fijne foundation, zeker als je houdt van een licht, luchtig en natuurlijk resultaat maar toch een foundation wilt dragen. Binnenkort vertel ik er meer over!

Sem maakte net een mini sneeuwpop en natuurlijk moesten we een selfie maken...haha!

Even een wandelingetje maken door de sneeuw, lekker hoor maar best lastig, op sommige plekken ligt echt 20 centimeter, wat een pak!

Best groot zo'n boom....

Last but not least heeft Sem even de stoep een beetje schoongemaakt, wel zo sociaal voor de buren natuurlijk, al hebben we hier niet echt mensen die wandelen in de straat, het loopt hier nl. dood en iedereen gaat er altijd met de auto op uit, zeker in dit weer.

 

Tot zover mijn plogs! Ik beloof dat ik er zeker af en toe mee door zal gaan, gewoon als afwisseling en vooral ook op leuke, bijzondere dag, dus misschien zien jullie deze kerstvakantie nog wel wat voorbij komen, in elk geval bedankt voor jullie leuke reacties en lieve felicitaties voor Sem! Geniet van de komende dagen, doe voorzichtig op de weg en we gaan weer "back to beauty"! XXX

Deel dit artikel
Back to top